Kettlebell Training – Het geheim

Kettlebell Training is één van de meest effectieve trainingsvormen die ik ooit als Personal Trainer heb gebruikt. Het is niet voor niets dat ik de Kettlebell Workout methode (de thuis fitness DVD’s die ik heb ontwikkeld) met meer dan 70% van mijn klanten gebruik. Ik gebruik de Kettlebell Workout met 100% van de klanten die ik bij hun thuis train en zelfs met een deel van de mensen die ik een fitnesscentrum train doe ik niets anders dan de Kettlebell Workout.

 

Doordat Kettlebell training de afgelopen jaren steeds meer een ‘trend’ begint te worden (geen ‘hype’, want dit is niet iets dat overwaait) wordt er ook steeds meer op internet over geschreven. Wanneer ik soms met mensen spreek die bijvoorbeeld op youtube video’s hebben bekeken over Kettlebell training, dan lijkt het (uit hun spreken) alsof ze al precies weten wat het is en hoe je de Kettlebell oefeningen moet uitvoeren. Niets is echter minder waar!

 

Kettlebell training is een zeer doeltreffende trainingsvorm, je kan er binnen een paar weken training al resultaten van zien. Maar het is niet een trainingsvorm die je leert van een plaatje, of door het zien van 1 video op youtube. Het goed uitvoeren van de kettlebell oefeningen en het behalen van de goede resultaten die de Kettlebell Workout methode mogelijk maakt is een kwestie van het stap voor stap toepassen en het steeds beter onder de knie krijgen van de oefeningen.

 

Op de Kettlebell Workout DVD’s besteden we daarom veel aandacht aan de juiste uitvoering van de technieken, zodat iedereen, ongeacht je huidige fitnessniveau, goed en veilig met een Kettlebell kan gaan trainen en er binnen de eerste weken training al goede resultaten van kan gaan voelen en zien.

 

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen veilig traint, ook voordat je de DVD’s met compleet uitgelegde trainingsschema’s (je hoeft alleen maar de TV aan te zetten en je kan beginnen met trainen) in huis hebt, heb ik onderstaande video gemaakt.

 

In deze video leg ik uit wat het ‘geheim’ van Kettlebell training is. Wat is het ‘trucje’ waar Kettlebell training zich mee onderscheidt. Wat maakt Kettlebell training (en vooral de Kettlebell Workout methode) zo anders dan andere trainingsvormen? Waardoor is het zo effectief? Na deze video begrijp je de basisprincipes van Kettlebell training en kan ook jij er mee beginnen om je lichaam sterker, fitter en strakker te maken.

 

Veel succes met trainen!

 

 

Wil je meer leren over de Kettlebell Workout methode? klik dan op deze link.

Share:

3 comments

 1. Hoi Jesse,
  Bedankt voor deze duidelijke video. Op de DVD’s, die ik al heb ( Kettlebell Workout ), wordt deze ook al goed uitgelegd, door jou en Marjolein ( petje af voor Marjolein die zo goed met die Kettlebell overweg kan ).
  Maar deze uitvoering van jou is toch, voor mij, duideljker.
  Alvast een heel goed weekend toegewenst,
  Ada.

 2. Beste Jesse,

  Zeer goede uitleg m.b.t.houdingsaspecten.
  Hopelijk vertel je in de volgende video’s wat meer
  over de spiergroepen die horen bij een bepaalde oefening en welk effect je kunt verwachten(beoogde resultaat).
  Nogmaals bedankt en tot gauw.

  Groetjes van Henna.

 3. Goeie uitleg! Super om nog eens expliciet aandacht daaraan te besteden tijdens de volgende training!
  Groetjes,
  Anna

Geef een reactie