Kies je eigen gezonde levensstijl

“Geef een man een vis en hij heeft eten voor 1 dag, leer een man vissen en je geeft hem eten voor de rest van zijn leven”

Er is de afgelopen tientallen jaren drastisch veel veranderd op het gebied van gezondheid en levensstijl. We stoppen tijdens het lezen van de (online) krant een broodje naar binnen, de kinderen zitten voor de televisie met hun bord op schoot, we hebben geen zin in koken dus nemen we een magnetronmaaltijd mee naar huis. We willen dat alles op ieder moment van de dag verkrijgbaar is en er ook nog goed uitziet en daarvoor wordt er tegenwoordig enorm veel aan eten geknutseld… het lijkt in geen velden of wegen meer op hoe het ooit geweest is en als je er even bij stilstaat ga je inzien dat als het gaat over productie van voeding of voedingssupplementen het primaire oogpunt vaak het maken van winst is en niet de kwaliteit van het product. Zowel voeding in de supermarkt als veel vitamine pillen en andere voedingssupplementen kunnen ver af staan van wat ons lichaam herkent als voeding (en dus wat het nodig heeft). Als je echt gezond wil zijn kun je niet zomaar voor het eerste de beste kiezen, je moet een stap verder kijken. Dit kost misschien moeite in het begin, maar beloont jou, je kinderen en je kleinkinderen daarna levenslang. Het is belangrijk de verantwoordelijkheid voor je gezondheid weer in eigen hand te gaan nemen en terug te gaan naar het pure uit de natuur zodat jij je lichaam weer echt gaat voeden, zodat het gezond en vitaal zal blijven en al je organen goed kunnen blijven functioneren.

Zoals de arts Richard de Leth in zijn boek “OERsterk” uitgebreid beschrijft ontstaan ziektes en veroudering namelijk altijd OF door tekorten OF door toxiciteit en hebben dus alles te maken met wat jij iedere dag in je mond stopt. Ook via duizenden wetenschappelijke onderzoeken, zoals in het onderzoek “Origins and evolution of the Western diet: health implications for the 21st century” (Cordain et al., 2005) is aangetoond dat de voeding die wij dagelijks eten grote tekorten aan vitamines en mineralen bevat en toxiciteit in het lichaam bevordert, waardoor ons voedingspatroon de belangrijkste oorzaak is van moderne Westerse volksziektes. Je zult misschien denken, het valt toch allemaal wel mee en ik eet toch wel aardig gezond? Maar als je iedere dag voor je lichaam onherkenbare chemische stoffen eet, ook al zijn het maar hele kleine beetjes, krijg je op de lange termijn een ophoping aan gifstoffen in je lichaam waardoor je ziek zal worden. Door de massaproductie, bestrijdings- en conserveringsmiddelen, verhitting, suikers enzovoorts is de kwaliteitswaarde van voeding ook enorm gedaald. Bijvoorbeeld, een ons broccoli bevatte in 1985 nog 103 mg calcium en 47 mg foliumzuur. In 2002 was het calcium- en foliumzuurgehalte van broccoli gedaald tot maar liefst 28 mg calcium en 18 mg foliumzuur, een daling dus van respectievelijk 73% en 62%! (bron: Levensmiddelenlaboratorium Karlsruhe / Sanatorium Obertal, Duitsland). En de appels die je vandaag de dag in de supermarkt kunt krijgen bevatten 80% minder vitamine C dan in 1986, wat betekent dat je in vergelijking met 25 jaar geleden nu vijf keer zoveel appels zou moeten eten om dezelfde hoeveelheid vitamine C binnen te krijgen (bron: Voedingscentrum). Het vitamine- en mineralengehalte in groente en fruit geven je door deze drastische daling lang niet zoveel voedingsstoffen meer als dat jouw lichaam nodig heeft en daardoor bouw je chronische tekorten op. Je krijgt minder binnen van wat je wel nodig hebt en meer binnen van wat je niet nodig hebt. Jouw voeding en levensstijl zijn de triggers voor het ontstaan van ziektes. Het goede nieuws is gelukkig dat je de meeste welvaartsziektes kunt voorkomen en genezen door je voeding en levensstijl te verbeteren.

“Voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding” zei Hippocrates lang geleden al en het is nog steeds waar. Daarom willen wij jou met onze programma’s alle hulpmiddelen aanreiken om op een natuurlijke manier beter voor je eigen lichaam te gaan zorgen en je bewuster te maken van wat de maatschappij jou voorschotelt, zodat je ziektes buiten de deur kunt houden en een vitaal en energiek leven kunt gaan hebben.

We nemen jou mee van links naar helemaal rechts, zodat je in het midden uit komt

Onze methodes lijken misschien erg drastisch, maar dat geeft al aan hoe ver we van de natuur verwijderd zijn. Het is belangrijk weer terug te keren naar die natuur. Veel mensen voelen zich ook een beetje overrompeld door onze programma’s. Er is zoveel informatie dat ze niet goed weten waar en hoe ze het beste kunnen te starten. Je hoeft je echter absoluut niet overrompeld te voelen. De beste aanpak is om te beginnen met 1 gewoonte in je voedingspatroon of levensstijl te veranderen Je zult al gauw merken dat zelfs één kleine verandering al direct resultaat kan geven. Daarna kun je zelf kiezen welke andere veranderingen je één voor één wil gaan toepassen. De reden waarom we je veel meer informatie geven dan jij zult gaan toepassen is dat je op die manier voor jezelf altijd het volledige plaatje hebt, en zelf daaruit kunt kiezen wat jij belangrijk vindt en wat bij jou past.

Wat we dus eigenlijk met de programma’s doen is jou meenemen van het punt waar je nu staat: helemaal links, naar het punt waar je gezondheid optimaal kan zijn: helemaal rechts. Uiteindelijk zul je merken dat je ongeveer in het midden uit zult komen en dat je op die plek op een ontspannen wijze jouw gezonde levensstijl vorm kunt gaan geven.

Wat we daarmee bedoelen is dat we je een totaalplaatje geven waarin alles optimaal is, maar dat je natuurlijk niet alles perfect hoeft te doen. Wat je dan wel bereikt hebt is het inzicht in hoe je blijvend gezond kunt zijn, en je kunt vanuit het midden dan altijd weer nieuwe stapjes naar rechts toe maken als je daar behoefte aan hebt. Er is altijd een hoger gezondheidsniveau beschikbaar – welk niveau het beste bij jou past bepaal je zelf!

Waar ga je beginnen en wat geeft elk programma aan jou?

Je hebt besloten om gezonder te willen gaan leven. Toch weet je nog niet zo goed waar je het beste kunt beginnen en wat elk programma jou kan bieden. Er is zoveel informatie beschikbaar over gezond leven dat we je niet in één keer alles kunnen vertellen, het zou teveel voor je zijn en misschien ga je er dan wel helemaal niet mee aan de slag omdat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. We hebben daarom een rode draad door onze programma’s getrokken, waarop alle programma’s aansluiten. Ieder programma heeft zijn eigen karakter en ieder nieuw programma gaat dieper. Je kunt dus zelf kiezen hoe diep en hoe ver je wil gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

1) De start is het Gezonde Gewoontes programma. Je leert aan de hand van DVD’s en een online coachingsprogramma iedere week een nieuwe gezonde gewoonte toe te passen en toe te voegen aan de levensstijl die je nu hebt. Iedere week komt er een nieuwe gewoonte bij, waardoor je uiteindelijk je oude slechte gewoontes los kunt laten, simpelweg omdat je je al zo veel beter zult voelen en niet meer terug wil naar hoe je je eerder hebt gevoeld. Zo verander je geleidelijk je levensstijl en geef je je lichaam ook de tijd om aan de nieuwe gewoontes te wennen. Op den duur zal het automatisch gaan en zul je hier heel ontspannen mee omgaan. We geven je heel veel tips en adviezen waar jij punten uit kunt halen die jij in jouw unieke levensstijl kunt gaan toepassen. Je kunt hierbij optioneel de Vet-Killer Workouts gaan volgen en de 8 minuten workout die aan de Gezonde Gewoontes dvd’s is toegevoegd voor het bewegingsonderdeel. Dit zijn trainingen die je thuis kunt gaan doen en je efficiënt helpen bij optimale vetverbranding.

2) De tweede stap is De Superverbrander Methode. In dit programma, dat vooral bedoeld is voor mensen die nog een stapje verder willen gaan, leer je aan de hand van vier uitgebreide fases meer over je hormoonhuishouding; je leert je eigen disbalansen in kaart te brengen en ook hoe je die weer terug in balans kunt brengen. Daaarnaast leer je ook alles over de werking van je darmflora en hoe je die optimaal gezond kunt maken door middel van een gezond voedingspatroon met handige boodschappenlijstjes. Je zult geholpen worden in het vinden van de juiste motivatie en bewustwording waarmee je aan de slag kunt om overtollig gewicht te gaan verliezen. Je krijgt hierbij een voedingsplan van 30 dagen zodat je kunt gaan voor het lichaam dat jij graag wil hebben. De Superverbrander Methode is een enorm uitgebreid en leerzaam programma.

3) Wat je naast De Superverbrander Methode zou kunnen gaan volgen, of totaal los daarvan (dit programma kan je zelfs heel goed als enige volgen, mocht je alleen willen gaan sporten) is de Kettlebell Workout. Dit zijn 5 complete DVD’s met thuistrainingen, zodat jij 3 x 40 minuten per week de meest efficiënte trainingen kunt gaan doen met snelle resultaten. Hierbij krijg je ook weer een 12-weeks coachingsprogramma zodat je goed begeleid wordt en een goede motivatie zult krijgen.

Omdat er tegenwoordig zo veel mensen zijn die bewuster worden van wat er allemaal te koop is in de supermarkten en wat het eigenlijk allemaal met je lichaam doet kunnen we niet iedereen die hier meer over wil leren persoonlijk gaan coachen. In onze programma’s hebben we daarom zoveel mogelijk goed onderbouwde informatie en persoonlijke filmpjes van Jesse geplaatst in een eenvoudig volgbare structuur, en we nemen je stap voor stap mee, zodat je als het ware je eigen digitale coaching hebt waarmee je zelf goed aan de slag kunt gaan.

Neem je eigen verantwoordelijkheid voor jouw eigen gezondheid. Dat betekent niet zomaar de eerste de beste voedingsmiddelen eten, maar af en toe eens stil staan wat er in zit en wat dit echt met je lichaam doet. Je afvragen wat een betere keuze zou kunnen zijn wat net zo lekker is, net zo weinig tijd kost om te bereiden maar vele malen gezonder is. Want voor ieder voedingsmiddel dat wij zouden afraden, is er een voedingsmiddel dat er enorm op lijkt, maar vele malen gezonder is. Verantwoordelijkheid nemen betekent het besluit nemen voor jezelf uit te zoeken wat een goed voedingspatroon voor jou is, door meer te gaan leren over voeding. In dit proces kan ieder klein stapje vooruit je een enorme verbetering in je gezondheid geven, en je helpen overtollig gewicht te verliezen. Het is het waard!”

Je hebt nu de keuze om je voortaan echt goed te voelen en je leven meer kwaliteit te geven!
Je zult een jongere huid, een slanker lichaam, een betere weerstand en meer energie gaan hebben. Geef je lichaam wat het verdient!

 

 

 

 

 

 

 

P.S.: mocht je denken dat het voor jou niet haalbaar is qua kosten, ga er dan samen met vriend(in), familielid of kennis mee aan de slag en lees ook de blog over gezond leven met een klein budget. Als je echt voor je eigen gezondheid wil gaan kiezen is er altijd een mouw aan te passen… en iedere stap is een stap in de goede richting waar je trots op mag zijn!

Share:

6 comments

 1. Jesse

  Ik heb al diverse e-books en DVD’s , maar ik heb een vraag die ik al diverse keren heb gesteld nl. Ik ben 67, 1,67m. gebruik een Pacemaker en heb overgewicht, welk
  van de Kettlebeel adviseer je mij als beginner? 4 kg of 8 kg. of anders. AUB laat het mij weten.

  Alvast bedankt.

  P.S. Ben inmiddels wel 7 kg kwijt.

 2. P.S.: mocht je denken dat het voor jou niet haalbaar is qua kosten, ga er dan samen met vriend(in), familielid of kennis mee aan de slag en lees ook de blog over gezond leven met een klein budget. Als je echt voor je eigen gezondheid wil gaan kiezen is er altijd een mauw aan te passen… en iedere stap is een stap in de goede richting waar je trots op mag zijn!

  Beste Jesse, er staat een klein taalfoutje in dit stukje tekst. Het is géén mauw (poezentaal……? maar mouw aan te passen.
  Het viel me op en ik dacht ik laat het even weten

 3. als het maar geld is dan zullen ze hun slag wel slaan. nu er zo vele mensen zijn zijn er ook zo vele die er van alles over schrijven en allemaal willen ze je wel helpen maar het is niet gratis het kost je ja weer geld. en ze springen allemaal op de boot want ja mensen zijn hoppelos en aan die mensen kun je verdienen. en o het zo ontzettend rot voor u dat je dat heb maar als ze het allemaal zo goed weten waarom geven ze de mensen dan geen antwoord? neen enkel u geld dat is wat telt

 4. Hi Jesse,

  Wat een bijzonder goed artikel! Heel erg goed verwoord!
  Ik ben het zeker met je eens over de productie van voeding of voedingssupplementen, tegenwoordig gaat kwantiteit boven kwaliteit en dat is zonde. Ik let ongeveer nu een jaar op alles wat ik eet en doe moeite om zo gezond mogelijk te leven.

  Heel erg leuk om te zien dat er mensen zijn die er hetzelfde tegen aan kijken. Ben benieuwd naar meerdere artikels.

  Groet,

  Sonja Starink

 5. Erg leuk artikel en fijne info, bedankt hiervoor!

 6. ik krijg als ik op ons traject druk niets te zien , ik begrijp niet helemaal hoe ik beginnen moet

Geef een reactie