Ontgiftigingsverschijnselen bij bestrijding Candida infectie

Ook al ben je vol goede moed begonnen met het anti-Candida plan, er zal een moment komen dat je de neiging krijgt om terug te vallen in oude eetgewoontes. Dit is heel normaal, want een gewoonte verander je nu eenmaal niet even zo maar, daar moet je energie in steken. Het volhouden van het anti-Candida plan wordt nog moeilijker als je last krijgt van ontgiftigingsverschijnselen, zoals hoofdpijn. Toch hoef je niet meteen bij de pakken neer te zitten of denken dat het het bestrijden van de Candida infectie voor jou niet werkt, want het hoort er allemaal bij.

Welke ontgiftigingsverschijnselen kun je krijgen en waarom?

Als je begint met Candida actief te bestrijden gebeurt er een hoop in je lichaam. Je lichaam is op dat moment bezig met ontgiften, een natuurlijk proces waarbij de lever, nieren en darmen een heel belangrijke rol spelen. De eerste paar dagen kun je je erg beroerd voelen, en de symptomen van Candida kunnen zelfs heel even verergeren. Dit komt omdat het lichaam bezig is de dode Candida-schimmels uit het lichaam te verwijderen, en dat vergt energie. Daarnaast kun je ontwenningsverschijnselen krijgen van suikerverslaving. In je oude eetpatroon was suiker de belangrijkste bron van energie, dus je lichaam zal een omschakeling moeten maken omdat het niet meer kan rekenen op suikers en in plaats daarvan vetreserves en andere energiebronnen zoals complexe koolhydraten en eiwitten zal gaan gebruiken. Je zult dus even moeten wennen, maar zo gauw als je lichaam door heeft dat het voortaan andere bronnen moet gebruiken om energie te krijgen zul je jezelf veel lekkerder en energieker gaan voelen dan voorheen! Sterker nog, zodra je gewend bent aan je nieuwe voedingspatroon zul je gewoonweg niet meer terug willen naar je oude eetgewoontes!

Ontgiftigingsverschijnselen zijn een hele normale reactie van je lichaam, omdat het bezig is zichzelf schoon te maken. De meest voorkomende ontgiftigingsverschijnselen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Diarree
 • Stinkende ontlasting
 • Winderigheid
 • Rommelende buik
 • Opgeblazen gevoel
 • Trillerig/koud
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Zwakheid
 • Vieze smaak in de mond
 • Droge huid

Je lichaam moet wennen aan een nieuw voedingspatroon, en daar moet je even doorheen. Vooral de eerste 10 dagen zul je de meeste ontgiftigings- en ontwenningsverschijnselen voelen, maar daarna zul je al snel merken waar je het voor gedaan hebt: je wordt er energieker van, je zult helderder kunnen denken, je krijgt een slanker lichaam, en de symptomen van chronische ziekten zullen verminderen… dat is allemaal wat je ervoor terugkrijgt! Eigenlijk kun je stellen dat hoe meer last je krijgt van ontgiftigingsverschijnselen, hoe meer je het anti-Candida plan nodig hebt gehad. Als je dat in gedachte houdt en je einddoel voor ogen houdt wordt het wat makkelijker om te accepteren dat je even niet zo lekker in je vel zit.

water drinken

Tips om je extra lekker te voelen en de ontgiftigingsverschijnselen te verlichten

 • Drink veel water, hiermee help je het lichaam om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen
 • Als je het aankunt: sport intensief zodat je flink zweet. Zorg in ieder geval dat je voldoende beweegt
 • Breng een bezoekje aan de sauna. Niet alleen worden zo al je afvalstoffen efficiënt afgevoerd via je zweetklieren, het is ook heerlijk ontspannend en met minder stress krijgt Candida minder kans!
 • Zoek manieren om je te ontspannen en probeer positief te denken om extra stress te voorkomen
 • Luister goed naar je lichaam, wat heeft het nodig?
 • Gebruik in geen geval pijnstillers, meestal helpt het al om op een moeilijk moment 2 glazen water te drinken

Dit is een samenvatting van het artikel “Ontgiftigingsverschijnselen bij de bestrijding van Candida” op de Superverbrandermethode Ledensite waarin je leert waarom ontgiftigingsverschijnselen heel normaal zijn als je bezig bent je Candida infectie te bestrijden, waarom je de moed niet op moet geven en hoe je deze verschijnselen kunt verlichten.

Share:

10 comments

 1. goed artikel met goede tips!!

 2. Ik ben nu vijf weken streng bezig met het candida dieet maar voel me zo belabberd. Slik daarbij candiplex en symbion forte en imunofit. Nu ben ik ook sinds twee weken snot verkouden en dat gaat ook niet over. Zijn dit nou nog steeds ontwenningsverschijnselen ? ben zo goed bezig maar als je je zo ziek voelt vraag je je af of je het wel goed doet.

 3. Het advies om naar de sauna te gaan vind ik dubieus. Er wordt juist sterk afgeraden om warme, vochtige plekken te bezoeken. Aangezien de Candida opbloeit in die omstandigheden.

 4. Kan je tijdens het dieet ook schimmelplekjes op de huid krijgen als ontgiftingsverschijnsel?

 5. Goede uitleg! Zeker het proberen waard en met resultaat. Ik gebruik naast knoflook ook kokosolie bij het bereiden van voeding

 6. Ik zoek hulp, weet niet hoe ik moet leven met een candida

 7. ik volg alle tips op, maar het is gewoonweg niet te doen, ik krijg extreme extrasystolen, er zit bijna geen normale hartslag meer bij, of het komt door een lage bloedsuikerspiegel of de toxinen van de afstervende gistcellen weet ik niet, maar het is gewoonweg niet vol te houden.
  Ik krijg het wel voor elkaar om veel minder snelle koolhydraten te eten dan voorheen, maar als ik overstap op alleen maar complexe koolhydraten heb ik de hele dag geen enkele normale hartslag meer over, zo onregelmatig dat je na een tijdje bang wordt dat ie er ineens mee ophoudt.

  Aangezien mijn huisarts het Candida verhaal niet serieus neemt maar verder ook niet met een oplossing komt wil hij me niet aan medicatie helpen, hij wil me wel Betablokkers geven om mijn hartslag te reguleren, ik denk dat ik dat maar doe, want dan kan ik namelijk het dieet wel volhouden als mijn hart normaal blijft slaan.

  Ik heb 20 jaar lang ziekte van Lyme gehad en ben een aantal jaar geleden na wel 6 testen eindelijk geholpen met een hele heftige antibioticakuur, en daarna heb ik erg mijn best gedaan om mijn darmflora weer op orde te krijgen, maar ik blijf met die Candida zitten, krijg het niet mijn lichaam uit, om gek van te worden, ik drink 3 liter kruidenthee/water per dag, eet geen suiker meer, ook geen producten met suiker erin, alleen maar verse producten, mager vlees, veel knoflook en diverse groenten en weinig zoet fruit, maar het is niet weg te krijgen die gist/schimmel..wat is dat hardnekkig zeg..

  heb je nog een goede tip voor me ?

 8. MIjn tip is L-glutamine elke dag een halve maatschep ‘s ochtens en ‘s avonds! Dit is om je lekkende darm te herstellen. Tevens 5 druppels Eidon® Ionisch Elementair Silicium bij het ontbijt. Dit in samenwerking met het anticandida dieet.

 9. voor Marco maar ook iedereen die problemen heeft, mijn ervaringen met Candida, ik had veel exceem en had na 1 glas wijn de volgende dag de indruk dat ik 3 flessen gedronken had. Nu is mijn huid schoon en ik kan weer een of twee glazen wijn drinken, de volgende dag alles top. ((meer durf ik niet en hoef ik ook niet)
  Ik ben erg gehlopen door het advies van iemand, per dag 2 capsules caprylzuur, Ja juist van de kokos, en probiotica waarbij, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri de belangrijkste zijn waarvab 2,5 miljard per dag van iedere cultuu in ieder geval minimaal. Als Lactobacillus acidophilus er bij zit ook goed. Daarbij heb ik ook Cistusthee tot mijn dagelijkse thee gemaakt,
  de thee heeft antivirale, antibacteriele werking en ook antifungus.
  daarnaast weinig aardappelen en suiker uiteraard, ook bloem of gist mijden maar dat was niet een grote heksen jacht, ontwenningsverschijnselen heb ik niet of weinig ervaren, ik was te ziek misschien.
  Bij mij voelde ik pas echt het verschil na 3 maanden en nu na 6 maanden voelt het als balans.
  dus volhouden

 10. Hallo, kan je dan beter Lglutamine in poedervorm gebruiken dan die in tablettenvorm voor herstel van je darmen?

Geef een reactie