Suikerverslaving Herkennen (mp3)

Iedere donderdagavond van 18u tot 20u kan je op Radio 80 luisteren naar Gezondheidsnieuws Radio, een programma van Frank Ruiters.

In de laatste uitzending heeft Frank mij gebeld om een aantal vragen te stellen over voeding, suikerverslaving en candida. Hij vraagt me onder andere:

 • Wat is er met onze voeding gebeurd
 • Waardoor ontstaan suiker verslavingen
 • Waarom herkennen we onze eigen suikerverslaving niet
 • Wat is candida en wat zijn de gevolgen
 • Wat zouden we vandaag aan onze voeding kunnen verbeteren

Klik hier om de mp3 opnames van de uitzending te downloaden en te beluisteren (10.15 minuten)

Of klik op onderstaande button:

Wil je jouw reactie achterlaten? Bedankt!

Share:

7 comments

 1. Hallo Jesse,
  Goed gedaan, nuttige info. Maar bedoel je dat alle paste je suikerspiegel/ veslaving beinvloed of alleen witte? met vr gr Wim

 2. Hoi Wim! Het is vooral de witte pasta die slecht is, samen met andere witte koolhydraten. Witte spaghetti, witte pasta’s, witte rijst. Deze hebben een hogere Glycemische Index. Ze worden sneller in het bloed opgenomen, waardoor een snellere stijging van je bloedsuikerspiegel plaatsvindt. Dit geeft een korte energie kick, maar daarna een dieper dal. Tevens zal je lichaam snel het insuline hormoon aanmaken om deze suikers op te slaan in je spieren of als vet. Je wilt dit voorkomen door tragere koolhydraten op te nemen, want herhaaldelijk deze schommelingen in je bloedsuikerspiegel (door de jaren heen) verhoogt je risico op diabetes type 2, hoge bloeddruk, etc.

 3. dank je jesse was leerrijk

 4. VERANDERINGEN beginnen met BEWUSTZIJN !
  Jesse weet als geen ander die veranderingen in ‘n lijn te zetten die voor iedereen, wel of niet hoog opgeleid, te “behappen”zijn.
  Mooie mogelijkheid om via radio 80 meer mensen te bereiken. En natuurlijk de website die voor iedereen toegankelijk is.

  groet Francisca.

 5. Hoi Jesse,
  Wat met havermout, geplette spelt wat samen met sojamelk een heerlijk ontbijt maakt wat bovendien cholesterolverlagend is ?

  linda

 6. Hallol Jesse,
  Zeer informatief deze informatie. Alleen zit ik nog met een vraagje. Ik eet graag pasta omdat het snel klaar te maken is, maar als je daar veel groeten bij eet is dat toch al een verbetering voor je spijsvertering?

 7. Hallo Jesse

  Ik vroeg me ook af hoe het met spelt brood zit?

Geef een reactie