Over gezonde vetten in Miss Natural Magazine

In de nieuwste uitgave van Miss Natural Magazine, een rijk geïllustreerd tijdschrift over gezond eten en bewegen dat gratis verspreid wordt via natuurvoedingswinkels, gezondheidswinkels en reformwinkels, staat een uitgebreid artikel over vetten. Over vetten bestaan een heleboel hardnekkige misverstanden… goed dus dat Miss Natural daar eens aandacht aan besteed!

Ons lichaam heeft vetten nodig

Veel mensen die gezonder willen gaan eten of bezig zijn met afvallen zoeken vooral naar producten die weinig vet bevatten of vetvrij zijn. De reden is dat zij denken dat vetten je dik maken en voor aderverkalking zorgen. Vooral verzadigde vetten laten de meeste mensen links liggen, omdat die het ‘slechtst’ van alle vetten zouden zijn.

Miss Natural magazineIn Miss Natural Magazine wordt nog eens goed en helder uiteengezet waarom vetten helemaal niet zo ongezond zijn als ze lijken. Ook wordt op een toegankelijke wijze toegelicht wat het verschil is tussen verzadigde en onverzadigde vetten, wat enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, essentiële vetzuren en linolzuur en alfalinoleenzuur zijn, en hoe het komt dat veel mensen denken dat verzadigde vetten altijd per definitie ongezond zijn. Daarnaast wordt uitgelegd waarom ons lichaam gezonde vetten juist nodig hebt (vooral als je wilt afvallen!) en welke voedingsmiddelen deze gezonde vetten bevatten.

Onze visie op vetten

Ook wij zijn van net zoals Miss Natural van mening dat gezonde vetten onontbeerlijk zijn voor een gezond, sterk, slank en energierijk lichaam. In onze blog “Verzadigd vet: gezonder dan je denkt!” lichten we toe waarom verzadigd vet, en dan met name kokosolie, een waardevolle aanvulling is op je voedingspatroon, en waarom de juiste verhouding tussen omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren zo belangrijk is. Dat er veel fabeltjes over verzadigde vetten bestaan weten wij ook maar al te goed, want in onze blog “Wat het Voedingscentrum niet weet over kokosolie” kun je lezen dat zelfs het Voedingscentrum nog altijd hardnekkig vasthoudt aan het idee dat je verzadigde vetten zoveel mogelijk moet vermijden.

Verder in Miss Natural Magazine

Uiteraard gaat de nieuwste editie van Miss Natural Magazine niet alleen over vetten, er staat ook een inspirerend verhaal in van allerlei mensen die 21 dagen een detox hebben gedaan, een interessant artikel over het belang van schone lucht in huis (vooral belangrijk nu het weer kouder wordt en de ramen minder open gaan) en een artikel over de nadelen van veel zitten. Daarnaast staan er enkele heerlijke recepten in en een pagina vol boekentips. Nieuwsgierig geworden? Je kunt Miss Natural Magazine gratis downloaden op missnatural.nl.

Share:

Geef een reactie