Verzadigde vetten, omega 3, cholesterol en DHA

In deze vierde video die Ralph en ik hebben opgenomen geven we duidelijkheid over verzadigde vetten, geven we achtergrond informatie over de 'cholesterol illusie' en vertellen we over omega 3, omega 6, omega 9 en DHA.

Bekijk bovenstaande video voor meer informatie.

Graag hoor ik je reactie hieronder deze blog, bedankt!

Share:

16 comments

 1. Hallo Jesse,

  Wat krijg je al “normale” consument veel tegenstrijdigheden naar je toe geslingerd zeg! Maar het klinkt wel logisch als je er zo eens over denkt. Ik ben nooit echt te zwaar geweest maar sinds ik vorig jaar mijn schouder gebroken heb gehad en de nodige operaties verder ben, was ik zo langzaamaan toch 10 kg te zwaar geworden. Mede dankzij jou ben ik de helft alweer kwijt!

  Groeten,

  Jolanda

 2. Aandachtig jullie informatie geprobeert op te slaan. Want ik zit door verwijzing van de dokter bij een dietiste die mij een cholesterol verlagend dieet geeft. Mijn cholesterol was veel te hoog. Ik had volgens de dokter waarschijnlijk de erfelijke variant en dus de slechte cholesterol was veel te hoog. Ik ben gelukkig door het dieet wat afgevallen maar moet nu binnenkort weer mijn cholesterol laten testen. Is het weer te hoog dan moet ik aan tabletten. Hart en vaatziektes zitten ook in de familie en dit heeft er verband mee Ik probeer de tabletten te vermijden want ze zijn zeer slecht. Maar volgens de dokter als straks wel mijn cholesterol te hoog is moet ik kiezen tussen twee kwaden en is dus volgens hem het beste om aan de tabletten te gaan. Hij heeft alles laten testen. Cholesterol, HDDL ofzo en triciliriede ofzo? Pfff weet het allemaal niet meer.
  Maar ik wil straks niet aan die tabletten maarja ik zit ook niet te wachten op een hartaanval.

 3. Ik hoop dat er zo langzaamaan meer kennis wordt verspreid over deze materie! Mijn man en ik eten en bakken alleen roomboter, olijfolie, biologische kokosolie en verder eten we zo gezond mogelijk, volle granen, vis, zo mogelijk biologische producten. We hebben beiden een behoorlijk hoog cholesterolgehalte( tussen 8 en 9) en na het gebruik van statines zijn we zo ziek geworden en gelukkig werden onze bijverschinselen aan de kaak gesteld bij Radar, en sindsdien zijn we gestopt en leven vrolijk verder.

  Het zou mooi zijn als er wat meer over de gevaren van statines en de voordelen van verzadigde vetten op tv te zien zou zijn.

  succes, Agneta

 4. Hallo Jesse,
  Bedankt voor jullie video met info over vetten.
  Veel wist ik al, maar het is altijd handig om het nog een keer te horen.
  Bovendien heb ik er zeker weer nieuwe dingen van opgestoken.
  Ik heb een paar vragen:
  Mijn zoon (6) eet vegetarisch, hij vindt het zielig om dieren en vissen te eten. Jullie zeggen dat we meer verzadigd vet moeten eten. We gebruiken roomboter op brood en we bakken vaak ik kokoslie (en in rijstolie). Is dit voldoende verzadigd vet voor hem? Hij krijgt immers geen rood vlees.
  Jullie vertellen dat omega 3 in visolie en in lijnzaadolie zit. Kan je in plaats van visolie ook lijnzaadolie nemen? Ik heb wel eens gehoord dat dit voor mannen niet goed is…..
  Tot slot ga ik vaker avocado’s eten haha.

  Bedankt voor je nuttige video’s!!!!

  Hartelijke groeten Miranda

 5. Hallo Jesse,
  Ook nu weer heel interessant en informatie de door jou en Ralph gepresenteerde video.
  Heb ik toch nog een vraag: Hoe nu met de omega 3 die ik net besteld heb. Daarvan werd niet direct aangegeven ‘hoe goed dat is’ om extra bij te slikken.
  Wat is hierop je antwoord?
  Groet, van
  Connie

 6. Goed verhaal! Fijn dat jullie je (ook) hard maken om de waarheid boven tafel te krijgen. We zijn met z’n allen lang genoeg ‘dom’ gehouden door bepaalde instanties en industrieën. Hopelijk zet het mensen aan om de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid in eigen hand te nemen!
  (raakte alleen de laatste minuten een beetje afgeleid door die dame die op de powerplate achter jullie staat te stuntelen… :-))

 7. Hallo Jesse,

  Erg duidelijk verhaal, ik merk wel dat ik steeds bij leer, ondanks mijn leeftijd.
  Ik hoorde vanmorgen dat lijnzaadolie helemaal niet zo goed is klopt dat?????
  Eet zelf gebroken lijnzaad, dan zou dat ook niet goed zijn???????

  Groeten van Betty

 8. beste Jesse,
  met dank voor jullie informatieve 4e video. wellcht dat het lukt om de volgende video in een wat rustiger omgeving op te nemen alhoewel het ook wel weer grappig is te zien hoe die dame staat te martelen met dat apparaat.op de achtergrond.
  vraag: recent ben ik aan de slag gegaan met jou pannekoekrecept met gebroken lijnzaad en kaneel etc.. erg lekker !
  deze lijnzaad wordt meegebakken met het beslag. je had over het risico van het verwarmen van dergelijke vetten. die zitten natuurlijk ook in de gebroken lijnzaadjes.
  Juist omega 3 is erg gevoelig ,zeg je, voor het ontstaan van de zgn radicalen.
  andere vraag: ook gebruik ik deep sea visolie die ik netjes in de koelkast bewaar.
  als dat spul al op kamertemperatuur oxideert wat gebeurd er dan wel niet in je lichaam waar het nog veel warmer is ?
  zo maar een paar vragen die in mij opkomen bij het zien van jou video’s
  bedankt alvast voor je reactie en je support
  groet: Frits

 9. Hallo Jesse en Ralph,
  Jullie geven met de informatie over omega, cholesterol en testosteron net weer meer inzicht in het toepassen van bepaalde combinaties van de voedingsmiddelen.
  Waardoor ik met een gerust hart (gezond) kan blijven eten wat je lekker vindt.
  Groet,
  Willy

 10. Jesse en Ralph,

  Ik denk je hebt 2 keuzes om te maken en dat is om steeds ouder te worden of steeds jonger… Al helemaal als er altijd een kind in je schuilt …Je straalt uit wat je binnenin je draagt en dan denken ze dat dat niet kan …Geloven liever nergens in wat ze niet kennen… Heb het over mensen die nog nooit hebben geloofd in het kind in zichzelf….Mijn kijk op die acht jarige en voor altijd jong ! spreekt me dit ook erg aan Jesse en Ralph hoop dat jullie dit vaker gaan doen in de toekomst en niet alleen bij deze ene keer laat … Vind jullie altijd erg fijn bezig zijn voor ons…lief…

  En is die vrouw een ingehuurde actrice of zo???
  En die leeuwen en ingewanden organen of hersenen wat het ook mag heten gedraag je een beetje jullie twee … zie het al voor me gebeuren alleen al omdat je er over hebt dus hou je een beetje in jullie daar…

 11. Hallo Jesse en Ralph,

  Een heel boeiende blog! keep going!

  Ik heb een vraagje ivm het eten van rood vlees. Maakt het een verschil uit als je je vlees goed doorbakt of als je die nog rood vanbinnen eet?

  Daarnaast heb ik nog een opmerking:
  De reacties die de mensen geven op jullie blog vind ik soms heel terecht. Alleen jammer dat wij jullie reactie daar niet op kunnen zien. Is daar een reden voor?
  Want het is altijd goed om bij te leren (nobody is to cool for school ;-))

  En nu ga ik het filmpje nog eens bekijken, want ik heb niet op de stuntelige dame gelet….

  Groeten

  Annelies

 12. Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or
  if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 13. Hallo, ivm omega 3 is misschien ook belangrijk om walnoten(olie) even aan te stippen; verder : misschien toch wat diervriendelijker zijn Jesse en Ralph ; ook al bevat wild (hert enz) omega 3…we moeten geen levens opofferen om zelf te overleven toch? Doe zo verder met deze leuke leerrijk clipjes 😀

 14. Supergaaf deze video’s! Veel om van te leren.
  Alleen Jesse, probeer wat minder ”mm’ ” mm” in de zinnen tussendoor te zeggen als je luistert naar Ralph : -)

 15. Marianne
  oktober 18, 2017 at 10:18 am

  Waarom geef je nergens antwoord Jesse????
  Ik raad de Mensen aan om naar een andere site te gaan waar je wel NETJES EEN ANTWOORD OP DE VRAGEN KRIJGT !!! of ben je bang voor de waarheid wat de Mensen hier schrijven??
  Ik vind het asociaal van jou!

Geef een reactie