Plaatselijk vet verbranden op benen en billen: wel of niet mogelijk?

Misschien werd u verteld dat u, als u vet wilt verbranden op uw benen en billen, u oefeningen voor benen en billen moet doen. Misschien werd u verteld dat het plaatselijk verbranden van lichaamsvet onmogelijk is “omdat het lichaam op willekeurige plaatsen vet verbrandt”. Ik kan u met zekerheid vertellen: deze beide stellingen zijn onjuist.

Wetenschap heeft herhaaldelijk aangetoond dat wanneer u een oefening voor een bepaalde spiergroep doet (bijvoorbeeld voor benen en billen) u de spier die u traint sterker maakt. Doet u oefeningen voor uw benen, dan worden uw beenspieren sterker. Het doen van deze oefeningen heeft invloed op spierkracht en/of spieruithoudingsvermogen, maar niet op het vet dat zich op die regio bevindt.

De stelling dat het lichaam “op willekeurige plaatsen vet verbrandt” is ook onjuist, er is wel degelijk een oorzaak aan te wijzen waarom het lichaam op een bepaalde plaats meer vet opslaat en daarom ook waarom het op een bepaalde plaats meer vet verliest dan op een andere. Bewezen is namelijk dat de plaats waar u op uw lichaam het meeste vet opslaat een reflectie is van uw hormoonhuishouding. Zo staat het vet op uw triceps, rug, heup, buik, borst, bovenbenen, kuiten en zelfs uw knie in direct verband met een bepaald hormoon. Ieder punt op uw lichaam staat in verband met een verschillend hormoon. Heeft u voornamelijk vet op uw buik? Dan is dat een reflectie van het over langere periode teveel aanwezig zijn van het stresshormoon Cortisol in uw lichaam, waarover ik in dit artikel reeds schreef.

Wanneer u voornamelijk vet opslaat op benen en billen dan staat dit in direct verband met de hoeveelheid en de soort oestrogenen in uw lichaam. Heeft u meer van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogenen, of zet uw lichaam uw oestrogenen niet om in de juiste, dan neemt het vet op uw benen en billen toe. Dit verklaart tevens waarom mannen over het algemeen minder (nauwelijks) vet op hun benen en billen hebben, ze maken simpelweg minder oestrogenen aan.

Een natuurlijke oplossing voor het in stand houden van een natuurlijk oestrogeen metabolisme, met andere woorden, het in balans houden van de aanmaak en omzetting van oestrogenen in uw lichaam is d.m.v. Diindolylmethane of afgekort: DIM.

DIM is een plantaardig component wat wordt gevonden in onder andere broccoli, spruiten, bloemkool en andere soorten kool. Enkele decennia geleden ontdekten wetenschappers dat wanneer broccoli werd toegevoegd aan het voedingspatroon van bepaalde dieren die wetenschappelijk onderzoek ondergingen dit bepaalde vormen van kanker tegen ging. In recentere studies werd ontdekt dat dezelfde kankerpreventie werd bereikt door simpelweg het onderdeel DIM uit deze groenten te halen aan hun eetpatroon toe te voegen. Ook werd ontdekt dat deze gezondheidsbevorderende effecten van DIM voornamelijk voortkwamen uit een verbeterde balans tussen de hormonen oestrogeen en testosteron.

DIM verbeterd het oestrogeen metabolisme zowel bij mannen als bij vrouwen. Het zorgt ervoor dat er bij de afbraak van oestrogenen in het lichaam, een proces dat altijd in het lichaam plaatsvindt, meer oestrogenen naar het goede type oestrogeen worden omgezet.

Omdat een disbalans in de oestrogeen-stofwisseling bij vrouwen (of bij mannen) de opslag van vet op benen en billen veroorzaakt, kan vet op de benen en billen worden vermindert door de oestrogeen-stofwisseling terug in balans te brengen. Dit kan met DIM. Daarom kan je door te werken aan een balans in je hormoonhuishouding je lichaam stimuleren om plaatselijk, in dit geval op benen en billen, vet te verbranden.

Belangrijk om te onthouden is dat DIM opzich geen vet verbrandt. Het leidt er toe dat je lichaam van binnen gezonder zal worden, je hormoonhuishouding beter in balans (dit heeft geen nadelige effecten indien vrouwen de anticonceptiepil slikken) raakt en dat je op je benen en billen vet zult verbranden indien je lichaam in een staat van vetverbranding is. Je moet dus op de juiste manier eten en je moet de juiste trainingen doen. Wanneer je dat doet en je ook je hormoonhuishouding in balans brengt, dan kan je plaatselijk vet op benen en billen verbranden met behulp van DIM.

Share:

62 comments

 1. Hoi Jesse,

  Een interressant verhaal, hoe die hormonen je hele lichaam kunnen ontregen ook he!
  Maar als je achtergronden weet, kun je er wat mee doen.
  Ik doe er mijn voordeel mee.

  Prettig weekend!

  Jeanette

 2. waar kan ik dat dim vinden
  het klinkt heel intressant allemaal
  groetjes anita

 3. Hey jesse
  interessant artikel..
  ik heb die DIM gebruikt voor een maandje nu (2x per dag).. niet de hoogste dosis, gewoon om eens uit te proberen… en wil er mee verder gaan maar
  ik vroeg me af dat wanneer je ermee stopt, ga je dan verschil zien, ga je dan minder strak worden omdat de hormonenhuishouding dan weer op zijn ‘eigen’ kracht draait zonder dieextra hulpmiddelen??

  bedankt!

 4. Hey Jesse, bedankt voor je tip. Dit wist ik echt niet. Maar waar kan je dat spul kopen? En moet je het altijd blijven gebruiken?
  Ik kijk uit naar je volgende tips.
  Groetjes Ellen

 5. Hallo Jesse,

  Ik heb nooit geweten dat de hormonen in je lichaam bepalen waar het vet wordt opgeslagen, erg interessant.
  Ik gebruik nu DIM, die ik onlangs bij je had besteld, sinds een dag of 5, en ik moet zeggen dat ik nu al resultaat zie.
  Uiteraard doe ik ook je oefeningen, en mijn benen zijn al strakker, ook mijn buik wordt steeds platter( ik merk dat aan mijn broekriem, die moet ik een gaatje verder zetten).
  Ik volg met belangstelling je verdere tips en oefeningen.
  Groetjes, Ada.

 6. mijn vraag aan jou is al gesteld door liesbeth, ik gebruik ook DIM en ook 2 pillen per dag, heb niet zoveel vet op m’n benen en billen, meer op m’n heupen.
  maar wat gebeurd er als m’n pillen op zijn? moet je dit altijd blijven slikken?

  en thanks voor alle info in je mailtjes.

 7. Liesbeth, Ellen, Annemarie: goede vraag! Of vet op benen en billen weer toeneemt nadat je stopt met DIM verschilt per persoon en hangt af van je voeding + beweging. Als je het vet op je benen en billen kwijt bent doordat je voeding goed is geweest, je regelmatig en intensief hebt gesport en je DIM hebt genomen, en je zorgt dat je daarna goed blijft eten en sporten, dan hoeft het vet er niet meer bij te komen en dus ook niet op benen en billen. Neemt het vet op je benen wel weer toe nadat je een tijdje geen DIM hebt genomen, dan zou je het nog een tweede keer moeten nemen.

 8. Ha Jesse, voor mij een opluchting dat beenoefeningen niet bijdragen aan plaatselijke afslanking, want ik heb net te horen gekregen dat ik mijn knie

 9. Beste Magda,

  ‘een algemeen probleem’ met allerlei banden? onthoud: er zijn bijna geen problemen die er voor zorgen dat je niet mag trainen! het grootste probleem is vaak het gebrek aan kennis van artsen/fysiotherapeuten. Mijn advies: neem een second opinion! zoek een JONGE fysiotherapeut, die regelmatig cursussen volgt, weet over fitness en een klein fitnesscentrum bij zijn praktijk heeft.

  met alleen je voeding aanpassen kan je ook veel bereiken, het gaat alleen minder snel. doe wat je kunt! succes 🙂

 10. ik heb heel veel last van buik vet en ga elke dag naar de gym en let op m’n voeding
  maar ik krijg geen resultaat en inderdaad het is door de stress
  raakte ik er maar vanaf maar hoe??????

 11. Dag Jesse,
  ik ben ook enthousiast over je mails en tips.
  Je geeft veel informatie en verwijst regelmatig naar wetenschappelijk onderzoek. Ik raak dan erg benieuwd welke onderzoeken dat zijn. Kun je misschien eens een onderzoek noemen? Gewoon uit interesse, niet dat ik je niet geloof hoor.

 12. Hallo,
  ik ben ook van plan om de DIM voedingssupplementen uit te proberen want ik heb ook last van te dikke billen/benen. Vooral t.o.v mijn bovenlichaam waar ik zo mager ben. Heb je nog tips voor me die mijn boven-en onderlichaam terug in balans kunnen komen? Sporttips, eettips om vanonder “af te vallen” en vanboven “bij te komen”? Bedankt Jesse!

 13. hebben hier mensen ook clen gebruikt?

 14. wtf is dim? toch niet een wondermiddel ?
  oja hebbe hier mense ook ephidrine hcl gebruikt? ervaringe?

 15. HALLO

  waar kan ik wat meer info krijgen over die DIM?
  Is dit gezond? Waar kan ik dat kopen?

 16. hoi Jesse,

  Ik ben 16 jaar en mijn lichaam is nog in ontwikkeling. kan het door mijn leeftijd komen dat ik een verhoogde oestrogeen gehalte heb en daardoor meer vet op billen en boven benen heb?

  als ik dan die DIM pil ga slikken heeft dat dan niet weer invloed op mijn groei?

  groetjes, eva

 17. Hallo,
  ik ben ook van plan om de DIM voedingssupplementen uit te proberen want ik heb ook last van te dikke billen/benen. Vooral t.o.v mijn bovenlichaam waar ik zo mager ben. Heb je nog tips voor me die mijn boven-en onderlichaam terug in balans kunnen komen? Sporttips, eettips om vanonder “af te vallen” en vanboven “bij te komen”? Bedankt Jesse!

 18. Hey Jesse,

  Ik wil graag wat meer informatie hierover en is het mogelijk om in een email mijn situatie te beschrijven zodat je me wat advies kan geven?

  Ik zou graag een reactie willen.

  Groetjes Johan

 19. Graag zou ik willen weten waar je dim kunt bestellen…

 20. Ik zie een helebboel mensen vragen waar de dim supplementen kunt bestellen, maar zie niemand die daar een duidelijk antwoord op geeft.
  Graag zou ik willen weten waar jullie je dim bestellen!
  Wil het graag gaan kopen, maar wil dit wel via een veilige weg doen.
  Heel graag reactie indien mogelijk?
  Groet, Anne

 21. Dag allemaal,

  Ik loop natuurlijk heel achter Aangezien de reacties van 2009 zijn.
  Ik vind het verhaal erg Boeiend en heb een vraag aan jesse, ik heb wat volle benen waardoor Mijn billen niet echt zichtbaar zijn. De vraag is nu: hoe Krijg ik slanke benen? En Mijn billen moeten juist blijven en ronder worden.
  Hoor Graag van je.

  Groet,

  Nadia

 22. O jah, wat is DIM?

 23. Beste Jesse,

  Ik snap al heel lang niet zo goed wat er aan de hand is met mijn billen. Ik doe drie keer in de week aan Body pump, 1 à 2 keer per week BBB, 1 à 2 keer spinning en in het weekend 1 à 2 keer mountainbiken. In de zomer maak ik aardig wat uren op de racefiets.

  Ik eet voldoende, ontbijt goed en neem tussendoortjes. Met name voedsel met een lage IG.

  Toch blijf ik veel last houden van vetopslag rond bovenbenen en heupen.

  Is DIM een oplossing denk je? Waar kan ik dit bestellen?
  Helpt het ook tegen personeelswisselingen en neerslachtigheid?

  Groet, Trudy

 24. Personeelswissling = stemmingswisseling
  🙂

 25. Hoi Jesse,
  Al eerder wat gepost bij een ander topic.. Maarrr! Mijn bovenlichaam is erg droog geworden door meer sporten en aanpassen van mijn voeding. Mijn benen blijven altijd als laatste over zeg maar, terwijl dat mijn “probleem” is. Zou dim voor mij wat kunnen doen? Ik ben 26 en heb een vet% van 16.3. Ik slik ook de pil, zou hiermee stoppen bijvoorbeeld al voldoende balans kunnen brengen in mijn oestrogenen?

 26. Hoi,
  Interessant!
  Mag ik vragen welk hormoon in verband staat tot vet op je knieen? En hoe je dit dan verhelpt? 😉
  En heupen?
  Groetjes!

 27. Het vet op je knieen staat in relatie tot de lever. Als vet op knieen niet afneemt, is het nodig om je lever te gaan ontgiften.

 28. Dankjewel!

 29. hoi waar kan ik die dim bestellen, doe al heel lang fitnes en gezond eten maar heb ook veel vet op me billen en boven benen, graag wil ik dit proberen voor enig resultaat
  groeten

 30. Hi Jesse, is er een groot verschil in een gewoon Dim supplement of een bio-response Dim supplement?

  Groten Monique

 31. Hi Jesse,

  Voldoet DIM complex 1009 aan jouw richtlijn?Hoor het graag zsm van je,
  Alvast bedankt!

  Mvg,Tamara

 32. En vanaf welke leeftijd adviseer je het te gebruiken of is dat n.v.t?
  Mvg,Tamara

 33. Hee Jesse,
  Ik wil je heel erg bedanken voor al je tips op internet.
  Ik doe nu thuis oefeningen die ik van je leer via youtube,
  daarnaast zou ik nu DIM willen slikken zoals jij advisieert, om vooral mijn bovenbenen wat dunner te krijgen.

  Al veel mensen stellen de vraag, en ik hoop dat er iemand antwoord op geeft,

  >>Waar kun je goede supplementen met DIM vinden?!<<

  Groet, Leonie.

 34. Gaan je borsten dan ook niet afnemen? Ik heb al maar ‘n klein B-cupje… Ik wil enkel van mijn dijen, kont en cellulitis af!

 35. Beste Jesse,

  Ik ben 14 jaar en ik stoor me erg aan het vet aan mijn bovenbenen. Mijn benen hebben een omtrek van ongeveer 60 centimeter en dit vind ik veel te veel. Is DIM en optie voor mij? Of is dat niet handig, a.g.z. ik nog in de groei ben?

  Groetjes,
  Eva

 36. Hi Jesse,

  Ik las hierboven dat vet op de knieën in relatie staat tot de lever. Zou je dit nog wat verder kunnen toe lichten? Ik kan er op internet niks over vinden.

  Groeten,

  Sandra

 37. Hoi Jesse,
  Ik ben 38, gewicht 67,5 en vet 27,6. Ik sport 3 x per week hardlopen, over vijf weken halve marathon. Taille 77,heupen91, billen 105 en bovenbenen 62cm…
  Zou DIM iets voor mij zijn?

 38. Dim
  Ik zie dat veel mensen aan Jesse vragen waar ze DIM kunnen krijgen.
  En of 1009 DIM complex geschikt is.
  Maar geen antwoord.
  Ik wil het ook graag weten. Ik bedoel als je een heel artikel over DIM schrijft. Mag er ook wel bijstaan waar je dat kunt verkrijgen.
  En belangrijk nog: welk DIM suplement dat dan zou moeten zijn.
  Ik wacht je antwoord af Jesse.
  gr

 39. super voor u tips
  groetjess ouassila

 40. Wel wel …niks over DIM ik ben al op ouderdom bijna 67 jaar heb al chirurgis laten wegnemen vetweefsel op Knie krijg er verdorie compleks van, nu heb ik een dikte op ander <knie afgrijselijk en dan nog maar zwijgen van die Appelsienhuid afzicht , ik wil niet weer in slaap worden gedaan voor die ingreep maar pijns dat nie anders kan op deze manier dus terug naar Dokter die vet wegzuigt pijns ik ….. wie weet meer over Dim of helpt ……..????? en waar kan je krijgen aub volgens voorschrif dokte of wat kom zeg ……!!!!!
  grtjesssssssimonna

 41. Ewa waar praten jullie over ik snap niks van Eee Jesse ik heb een vraag hoe kun je van je dikke kont af

 42. Dag Jesse!

  Even extra vraag op iets dat al eerder is gevraagd. Stel nu dat ik goed blijf eten en sporten, maar het inderdaad weer toeneemt. Dan zou ik het nog een tweede keer moeten gebruiken, correct? Maar betekent dit dan dat het eigenlijk net als antibiotica een kuur is, die het lichaam weer terug in proportie brengt? Want als het vet eenmaal weg is, dan neem ik ook aan dat er minder oestrogeen is dat een mogelijk obstakel vormt.

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes,

  Felix

 43. Hoi Jesse,

  Ik wil ook graag het DIM supplement kopen..Waar kun je dat het beste doen?

 44. Hoi Jesse,

  Ik wil graag Dim gaan gebruiken? Maar ik vraag me af hoe lang je het mag gebruiken? Ook ben ik nieuwsgierig of er ook nadelen/bijwerkingen aan zitten voor je lichaam om het te gebruiken.
  Tevens zou ik graag advies willen waar je het beste DIM kan kopen en of er nog veel verschil in zit waar je het koopt. (Ik zag nl. dat het op internet zo te koop is)

 45. Waar je in je lichaam vet opslaat is genetisch bepaald, dat vrouwen niet zo ‘groot’ kunnen worden als mannen komt inderdaad doordat de vrouw minder testosteron in het lichaam heeft dus meer oestrogenen.

  Waar je vet op slaat in het lichaam kan jezelf niet bepalen, dat word door het aantal en het volume van je vet cellen bepaald. Vet verliezen creëer door een negatief energie balans te krijgen, dus minder eten dan dat je verbrand. Natuurlijk zal je zien dat je op de plekken waar je juist wilt afvallen niet als eerste afvalt, maar wanneer je doorzet met afvallen dit WEL gebeurt. En dit is de reden waarom mensen naar ‘supplementen’ grijpen zoals deze. De meeste mensen stoppen of hebben minder motivatie als men weinig progressie ziet. Waar je het meeste vet heb zitten (ophopingen) zal je ook minder snel zien dat er wat vanaf gaat.

  Dit product ‘supplement’ zal ongeveer je 1% verder helpen, je voeding helpt je voor 70% bij het afvallen, tenminste als het op orde is en je een negatief energie balans heb. Het resterende percentage zal je training of cardio zijn.

  Echte oestrogeen blokkers die dus op je receptoren gaan zitten zodat er geen oestrogeen meer kan worden aangemaakt zijn alleen op dokters recept verkrijgbaar en niet als supplement, besteed je geld aan goede voeding en niet aan deze dure supplementen.

  groet, Renzo.

 46. Het lijkt mij logisch dat je voldoende broccoli, bloemkool, spruiten en andere soorten kool moet eten. Ipv een supplement dat dim heet. Aangezien dat stofje in de groenten zit.

 47. Ik heb DIM 1009 een poosje gebruikt en ik vindt het echt helemaal niets. Ik kreeg ontzettende last van mijn darmen. Zo erg, dat ik van de krampen niet kom slapen en iedereen kon meegenieten van de geluiden die uit mijn darmen kwamen. Daarbij ook hele erg diarree. Na vier dagen ben ik ermee gestopt.

 48. Grappig sophia, ik heb precies de zelfde klachten als jou, ik heb niet echt krampen maar iedere keer als ik wat eet moet ik naar de wc en mijn maag gaat ook tekeer, ik gebruik de DIM 1009 ook, is dit wel zo gezond?

 49. Hoi Mona, dat vraag ik me dus ook af. Als je zulke bijwerkingen hebt is het niet raar dat je wat gewicht verliest. Toen ik ermee gestopt was hebben die bijwerkingen ook nog dik een week aangehouden. Er is ook vrij weinig over dit supplement bekend. Ik weet iedergeval dat ik niet zulke bijwerkingen heb als ik gewoon groenten eet. En je hebt gelijk, als je lijf er zo heftig op reageert kan dat niet gezond zijn.

 50. En inderdaad, iedere keer als ik wat at moest ik vlak daarna naar de wc.

 51. hahaahha lig in een deuk Sophia, ik heb echt letterlijk hetzelfde als jou, maandag gestopt en nu nog steeds last van buikpijnen vooral in de ochtend!, als je die zo door blijft zetten geloof ik ook inderdaad dat het vet er af vliegt, maar denk dat de darmen dan ook vervroegd met pensioen gaan!!

 52. Waarom helpt DIM niet voor de vrouwen die de pil slikken? Ik wordt namelijk alsmaar dikker. Mijn benen schuren voortaan tegen elkaar wanneer ik loop en ik schaam me enorm. Niets lijkt te helpen..

 53. @Marly

  Ik weet niet of het niet helpt, maar het zou me niet verbazen, aangezien de pil je oestrogeen verhoogt. Ik zou adviseren bij je huisarts of dit wel goed werkt samen, want straks ontkracht je nog je anticonceptie! Succes

 54. Hen dim een poos gebruikt maar doet echt helemaal niks.

 55. Hallo allemaal,
  Ik gebruik DIM sinds twee jaar, niet speciaal om af te vallen op bovenbenen o.i.d. maar omdat uit (inmiddels héél veel) onderzoeken, die je gewoon online kunt vinden, blijkt dat DIM helpt bij het reguleren van oestrogeen en daardoor ook helpt bij het voorkomen van hormoon-gerelateerde kanker (zoals borstkanker). Geen garanties natuurlijk, maar er zijn inmiddels veel aanwijzingen dat DIM een positieve bijdrage levert. Dat is voor mij voldoende om het te gebruiken.
  Ik heb nooit last gehad van diarree door DIM, zoals iemand hierboven zei.
  Trouwens, ik ben verbaasd over al die mensen die vragen waar het te koop is.
  Kennen jullie Google…..?? Als je DIM intypt, krijg je meteen een hele reeks winkels, zowel online als echte winkels. Beetje zelfredzaamheid mag ook wel, mensen. 😉

 56. Ha ha ja eerst zoeken voordat je gaat vragen. Lang leve de tuinen. Wellicht mag Jesse geen reclame maken 😉
  Als je de pil slikt werkt t ook, DIM geeft meer balans.

 57. Volgend mij snap je er niet veel van Jesse!

 58. DIM brengt je oestrogeen in balans.Logisch dus dat als je stopt met DIM te nemen of met op welke manier je dan ook je levensstijl hebt aangepast en je weer in je oude patroon terugvalt dat je lichaam ook weer in zijn oude patroon terug valt.Het werkt…dat durf ik te zeggen.Maar ik snap niet dat iedereen gelijk naar vaak dure supplementen pakt terwijl je dit dus gewoon met je voeding kunt bereiken.Maak soep of een smoothie.Voeding en hormoonbalans in één.Dat is altijd voordeliger.

 59. Zijn er wetenschappelijke referenties die bovenstaande claims ondersteunen? Ik ben erg geInteresseerd.

 60. @ Jesse: een goed bedoeld advies: lees je blogs even grondig door op taalfouten. Echt veel d/t/dt-fouten. Dat is gewoon jammer. Pak ‘t professioneel aan!

 61. Beste Jesse, Dank dat je ons alert maakt op de voordelen van het gebruik van DIM. Echter heb ik nog een vraag: Verschilt de werking van DIM met Maca? Ik heb de indruk dat ze dezelfde werking hebben met als verschil van Maca kan je o.a. ook mogelijk bijkomen doordat het eetlustopwekkend is? Je kan ze ook combineren las ik. DIM heeft ook een DHT blokkerende effect en Maca Niet? klopt dit? De supplementen houden mijn acne (na pil gebruik) na drie dagen gebruik al weg! Super blij ermee, maar nu nog indd het vet aan de onderarmen, binnenkant dijen, buikje en wat aan de heupen(dus iets strakker in het pakkie). Wat zal beter kunnen bijdragen hieraan. DIM of Maca of gecombineerd? grts

 62. Hallo Jesse,

  Ik ben een man van 26 en mijn hele leven heb ik last gehad van te veel vet rond op mijn bovenbenen en billen. Het is best wel beschamend. Ik sport vaak en eet ook gezond. Ik eet geen voedsel waardoor oestrogeen verhoogd wordt zoals soja. Wanneer ik vet verbrand merk ik dit altijd rond mijn buik maar bijna nooit rond mijn benen en billen en wil hier nu echt verandering in zien. Weet jij waarom het vet bij een man rond benen/billen komt? En wat betreft DIM, hoeveel tabletten moet ik hier per dag van nemen?

  Met vriendelijke groet,

  Masis

Geef een reactie