Een strakke buik in vier weken

Strakke buik in 4 weken: voeding

In dit blog wil ik je graag vertellen over mijn nieuwste handzame praktische boek ‘Een strakke buik in 4 weken: voeding & training’. Van veel cliënten krijg ik de terugkerende vraag: hoe krijg ik een plattere buik? Buikvet is hardnekkig, maar met voedingstips en een trainingsschema kun je overtollig buikvet verbranden. Als je dit volgt heb je resultaat in vier weken met slechts een half uur per dag. Je hebt dan niet alleen een zichtbaar strakkere buik, maar ook meer energie, een stralende huid en minder overtollig lichaamsvet. Lees hier alvast een aantal tips uit het boek op het gebied van voeding, van de week zal ik meer tips uit het boek publiceren over training.

Dit boek is een handleiding met tips die je direct (hopelijk dezelfde dag nog) kunt toepassen. Achter iedere tip zit een onderbouwing vanuit een wetenschappelijke studie of vanuit de jarenlange praktijkervaring die ik zelf met duizenden cliënten heb opgedaan. Het boek is praktisch en zo bondig mogelijk. Het is absoluut geen ‘crash dieet’, het doel is niet om in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk gewicht te verliezen. Het doel van dit boek is om je lichaam van binnen gezond te maken. Om je lijf de juiste voedingsstoffen te geven zodat hormonen die bij jou door de jaren uit balans zijn geraakt (als gevolg van slechte voeding, het ontbreken van goede voedingsstoffen, te veel stress of te weinig beweging), weer in balans te krijgen. Een gezond lichaam van binnen, is slank van buiten. Gezondheid van binnen komt altijd eerst, want zodra je je daarop focust, ondersteun je jouw lijf in zijn lichaamseigen processen en zul je als gevolg daarvan overtollig vet verliezen.

Voedingstips
Hieronder alvast een aantal tips uit het boek.

1. Als je gewicht wilt verliezen is het aan te raden om minimaal 40 gram vezels per dag te eten
De meeste mensen eten volgens het Voedingscentrum maar 18-23 gram vezels per dag. Groente is onze belangrijkste bron van calcium en vezels, dus meer groente eten is een gemakkelijke manier om je vezelinname te verhogen. Kies bij voorkeur groentes met een hoge voedingswaarde (o.a. andijvie, avocado, bloemkool, boerenkool, courgette, selderij, paksoi, spinazie, spruitjes, tomaten, venkel) , maar laat je smaakpapillen je uiteindelijke keuze bepalen. Wat jij zelf het lekkerst vindt, werkt het beste voor je lichaam.

2. Bepaalde groenten hebben een hoog koolhydraatgehalte, eet die met mate als je af wilt vallen
Dit zijn aubergine, bieten, pompoen en wortelen. Aardappelen kun je beter vermijden.

3. Je kunt gemakkelijker op een gezond gewicht krijgen of behouden als je dagelijks één of enkele groene smoothies drinkt
De snelste manier om in één keer veel groentes te eten is door groene smoothies te drinken. Deze verse groentedrank maak je met de blender en heeft rauwe bladgroente als basis. Verder doe je er één tot maximaal drie stuks fruit en water in. Je kunt deze ook als maaltijdvervanger gebruiken als je eiwitpoeder toevoegt (bijvoorbeeld van bruine rijst of hennep).

4. Zorg voor voldoende eiwitten
Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees en vis te eten. Als je deze dierlijke eiwitten niet vervangt met andere bronnen van eiwitten (zoals eieren, of goede plantaardige eiwitbronnen, maar geen soja), dan kan het zijn dat je op lange termijn te weinig eiwitten binnenkrijgt voor een goede spieropbouw en schildklierfunctie (en dus een goede stofwisseling). Om (buik)vet te verbranden is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

5. Goede vetten zijn een bron van energie en geven een verzadigd gevoel
Daarom mogen ze nooit in je dagelijkse maaltijd ontbreken. De goede vetten zijn bijvoorbeeld extra vierge olijfolie, hennepolie, pompoenzaadolie. Ook kokosolie, echte roomboter of ghee. De ongezonde (of transvetten) kun je het beste voorgoed laten staan. Dat zijn de vetten in bewerkte voeding, snacks en fastfood.

6. Als ik je maar één tip mocht geven: drink meer water
Water is belangrijk voor de absorptie van voedingsstoffen, het verwerken van afval, celactiviteiten en alles wat nodig is om in leven te blijven. Water drinken is essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen, want als je lichaam is uitgedroogd heeft het écht stress. Als richtlijn voor de dagelijkse hoeveelheid water die je moet drinken kun je aanhouden: lichaamsgewicht x 0,044 liter water. Als je urine lichtgeel gekleurd is, weet je dat je dagelijks genoeg water drinkt.

In het boek vind je uitgebreide informatie over voeding en effectieve trainingsschema’s die niet veel tijd kosten. Aankomende week publiceer ik vast een aantal trainingstips uit het boek. Zodra je gezondheid begint terug te geven aan je lijf en stap voor stap door blijft gaan (meer leren en blijven toepassen), is er misschien wel meer voor je weggelegd dan je nu kunt inzien. Omdat ik weet wat er voor jou mogelijk is, gun ik je dit enorm.

Ga ervoor.
Zou je het boek van Jesse “Een strakke buik in 4 weken” gratis willen ontvangen? Via deze link betaal je alleen de verzendkosten. Klik hier

Share:

3 comments

 1. Hallo Jesse,
  ik heb uit je boek het recept ‘Gezond brood’ gemaakt en het bleek na de eerste keer van binnen plakkerig en niet gaar. De tweede keer de oven wat warmer gezet en het brood bijna 60 min. gebakken ……. maar nog steeds vochtig en niet gaar.
  Waar kan dit aan liggen?? Dank voor je antwoord.

 2. Hallo Jesse en medewerkers,

  Allereerst wou ik jullie hartelijk bedanken voor de schitterende resultaten die ik boek …. 3 weken en 4 kilo kwijt … suuuuuper

  Wij wonen in spanje en spaanse vriendinnen vragen me hier of ze je boek ook in het spaans kunnen kopen ? Bestaat die mogelijkheid reeds ??

  Ik kan het hun natuurlijk allemaal wel uitleggen maar het is toch interessanter dat ze op hun eigen tempo je tips lezen en aanwenden

  Hartelijke groetjes en tot hoors

  Marie

Geef een reactie