Video interview met Amber Albarda – Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Deze week had ik de eer om Amber Albarda, auteur van het nieuwe (populaire) boek: "Eet jezelf mooi, slank en gelukkig" te interviewen.

Amber heeft in Londen een praktijk waar ze mensen helpt een gezonder voedingspatroon te ontwikkelen en heeft haar ervaring en kennis over voeding uitgeschreven in een spontaan en zeer makkelijk leesbaar boek.

Eén van de dingen die me direct tijdens het lezen opviel is dat Amber er in is geslaagd om de dingen duidelijk en compleet uit te leggen. Je hebt geen enkele voorkennis over voeding nodig om het boek te begrijpen en om in te zien waar de meeste mensen de fout in gaan en welke verbeteringen je kunt maken om een gezonder lichaam te krijgen.

Amber schrijft in haar boek over het verhogen van je 'Food-IQ', over 'word je eigen kanarie', over hoe je weer het energieniveau kunt krijgen van toen je tien was, over de 10 geboden van een gezond voedingspatroon en nog veel, veel meer.

Het interview is opgenomen op video. De volledige, 40 minuten durende opnames kan je volgende week terug vinden op deze site. Nu alvast hieronder de hoogtepunten:

Meer info over het boek 'Eet jezelf mooi, slank en gelukkig' door Amber Albarda:

Share:

16 comments

 1. Boeiend interview. Heb fragmenten ervan gezien (minder dan 10 minuten) op http:jessevandervelde.com
  Ben benieuwd naar het hele intervieuw. Veel komt mij reeds bekend voor, maar nieuw was voor mij dat je ná 18.00 uur geen zetmeelhoudende koolhydraten meer mag eten. Dat pleit er voor dat ik, op dagen dat ik dat wel eet dit aan mijn middagmaaltje toe te voegen. Bedankt voor de tip!
  Elske.

 2. Hoi Jesse,
  Jammer, maar ik krijg de video niet te zien. Alleen een wit vlak.
  Gr
  Petra

 3. Mijn interesse is gewekt ondanks het feit dat ik het afgelopen jaar enorm veel kennis heb opgedaan over voeding. Ik denk dat het boek toch weer nieuwe kennis toevoegd, kan niet wachten tot ik het binnen heb.
  Ik worstel namelijk vooral met de koolhydraten. Heb geprobeerd ze een tijd lang helemaal te schrappen maar op een gegeven moment kon ik geen eieren/vlees/kaas meer zien. Ik hoop een goede balans te kunnen aanbrengen en via het boek hier meer kennis over op te doen.

  Bedankt voor de tip!

 4. Ik heb het boek gisteren gekocht en ben er helemaal happy mee 😉
  heel overzichtelijk!

  groetjes Annemieke

 5. Maria ben het totaal met je eens en sta er net zo in als jij.
  Wie weet heb ik hier ook wat aan, maar ga zeker de tip van na 18:00 geen koolhydraten meer eten.
  Na een aantal weken helemaal geen koolhydtaat meer gegeten te hebben trok ik het ook niet meer. Voelt niet goed.
  Het is toch een balans vinden, en dat kost even tijd.

 6. Ik vond het intersant interview dat je bij elke maaltijd eiwit moet nemen voor je suikerspiegel in belans te houden dat weten we wel inmiddels maar na 6 uur geen klydraten eten het liefst in de lunch vond ik de beste tip want iedereen heb wel eigen mening wat goed is maar ik vond deze tip heel logisch

 7. Waar blijft het hele intervieuw?

 8. Ja, jammer dat er staat “volgende week het hele interview”. Worden we weer met een kluitje het bos ingestuurd?!

 9. Ik zag het boek bij v&d liggen ik zat eerst te twijfelen of ik deze sow kopen maar toen ik de eerste bladzijde las toen was ik wel beetje verkocht want het word heel goed duidelijk uitgelegd en de meeste boeken schrijfen se maar wat op. ik eet tegenwoordig ook beetje rauwfood producten zoals crackers maar dan met zaden smaakversterkers zoals knoflook groente en word niet verhit boven de 42Graden en hebben ook fruit bonbons met de smaak kokes en mango en rauwe specolaas maar dan in gezonde uitvoering met natuurlijke gezonde ingredienten eten jullie ook veel rauw food producten

 10. Hallo,

  Leuk interview, maar volgens mij onderschatte ze Jesse,met haar vehaal over de insuline dat dat een moeilijk verhaal zou zijn.Jesse weet er alles van,
  Het hele verhaal kwam eigenlijk op het zelfde neer, wat Jesse ook verteld.
  Ik zag het boek liggen en dacht, niet om slijmerig te doen of zo, ik heb het boek van Jesse en dat volg ik nu naar tevredenheid.

 11. Haar recepten zijn super!!!! Ongelooflijk lekker! Ik wacht op haar receptenboek!

 12. Had nooit eerder een boek gekocht en dacht altijd al gezond bezig te zijn. Maar sinds leeftijd mee gaat spelen kreeg ik toch last van ongemakken. Toevallig dat ik dit boek zag in een folder en het heb gekocht. Ik ben één week bezig en heb producten gekocht die ik nog noooit had gekocht of gegeten en klaargemaakt. Het is echt heerlijk en lekker en krijg toch echt weer een beter figuur na 1 week! Geweldig boek voor mij. Ik mis inderdaad meer recepten.

 13. haai jesse, ik heb het boek van amber albarda gekocht alleen ik weet niet presies hoeveel fuit je op een dag zou mogen eten!! en hoeveel groeten je op zn minst moet eten !! want van fruit wordt je blijkbaar niet dik je zou zelfs 7 stuken fruit mogen eten tochals je de rest van de dag groente nuttigt en savonds je avond eten ik heb haar boek alleen het jammere vind ik er zit geen afval programma in en dat is nou juist wat k graag zou willen waar presies in staa deze week eet je dit en dat en de volgende week eet je weer zus en zo! heb je een idee over waar ik van haar nog meer kan vinden ik wil graag heel wat afvallen. wat ik me ook afvraag ik weeg nu 61 kg best wat ik ben 1.70 en mijn streefgewicht is 53 kilo zou ik dat met haar programma kunnen behalen en zou ik echt centimeters kunnen verliezen want haar lichaam is echt prachtig.

  groetjes lianne

 14. Mmmmm… ik lust dit supergraag, maar de ‘huisgenoten’ niet. Dus koop ik het wel eens bij de slaegr, maar daar is de saus niet zo lekker… niet zo lekker als vroeger toen ik nog thuis woonde (he9e9e9e9e9e9l lang geleden dus!). Yep, zal toch eens aan mijn moeder moeten vragen of ze nog eens e9chte tong in madeira-saus voor me maakt! :)Smakelijk!!Saskia 🙂

Geef een reactie