Voedingspatroon rijk aan antioxidanten verkleint risico op Diabetes

Geneesmiddelen zijn niet het enige antwoord om diabetes te behandelen of genezen.

Onderzoek toont aan dat de sleutel tot het stoppen van de escalerende explosie van diabetes gevallen niet bij een geneesmiddel ligt maar juist bij een natuurlijk dieet rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten.

Diabetes Geneesmiddelen Behandelen niet het Onderliggende Probleem
Het is niet verrassend dat onderzoek steeds maar uitwijst dat ons voedingspatroon meer effectief is in het stoppen van metabolische effecten die tot diabetes leiden dan dat sommige medicijnen dat zijn. Medicijnen werken door het suiker uit het bloed en in de cellen te dwingen, los van het feit of het nodig is voor energie.

Een natuurlijk voedingspatroon van verse groenten en magere proteïne bronnen voorkomt suikerpieken, welke waargenomen worden na een geraffineerde koolhydraatrijke maaltijd, (zoals o.a. pizza, liga’s, koekjes, etc) door de aanvankelijke vrijlating van suiker tegen te gaan.

Studie Bevestigd dat ons voedingspatroon Cruciaal is voor Diabetes Preventie
De resultaten van een studie uitgevoerd in Italië en gepresenteerd aan The Endocrine Society bevestigden de effectiviteit van voeding en diabetes preventie. Deelnemers aan de studie werden in vier groepen onderverdeeld en een 1,500 calorieën dieet gegeven. De helft werd op een dieet geplaatst welke geconcentreerd was in antioxidanten (fruit, groenten, peulvruchten en noten) en de andere groep at een standaard calorie-arm dieet tezamen met een diabetes medicijn.

Terwijl alle deelnemers gewicht verloren gedurende het calorie gereduceerde dieet liet alleen de groep die het antioxidanten dieet had gevolgd een significante vermindering zien in insuline resistentie en een significante verhoging in de controle van de bloedsuiker. Geen meetbaar effect was waargenomen in de groep welke de medicijnen namen.

De hoofdauteur concludeerde, ”De heilzame effecten van antioxidanten zijn bekend, maar nu hebben we voor het eerst een van hun biologische basis van actie onthuld – hormonale actie verbeteren in een obees persoon met het metabolische syndroom”. Een voedingspatroon rijk aan antioxidanten is bekend ziektes te voorkomen en behandelen, van hartziekten tot kanker en dementie.

Voeg antioxidantrijke voeding toe aan je voedingspatroon
Antioxidanten uit natuurlijke voeding neutraliseren de effecten van vrije radicalen welke de kleine energie creërende mitochondriën, die in elke cel voorkomen, beschadigen. Dit leid tot cellulaire disfunctie en uiteindelijk celdood wanneer de schade zo groot word dat de cel zijn normale functie niet meer kan volhouden. Vrije radicalen zijn de voornaamste drijfkracht achter het verouderingsproces en het begin van de meeste ziekteprocessen.

Consumeer een verscheidenheid aan:

Ongeraffineerd voedsel (schone voeding, direct uit de natuur) is boordevol natuurlijk antioxidanten welke het risico op de ontwikkeling van diabetes en hartziekten kunnen verlagen. Kies bewust, kies juist.

Share:

2 comments

  1. “Geen meetbaar effect was waargenomen in de groep welke de medicijnen namen.”
    Dat is wat de farmaceutische industrie ook zo wil. Dat is afhankelijkheid kweken voor de afname van hun medicijnen. Zij staan niet voor gezondheid van de mens maar voor afhankelijkheid voor het product, het medicijn, dat ze leveren.

    Degenen die de eigen verantwoordelijkheid nemen en onafhankelijkheid nastreven zullen het heft in eigen handen moeten nemen om het lichaam in staat te stellen het zelfregulerende vermogen in werking te stellen. Dat kan door bewust te zijn van wat voeding doet door gezonde eetgewoontes.

  2. Er is tegenwoordig een top supplementen product vol met antioxidanten te koop. Maar ook lichaamsverzorging en een drankje voor energieverdeling over de gehele dag.
    Wij, mijn man en ik en onze vier dochters, gebruiken het nu 3/4 jaar en het geeft ons dagelijks energie, gezondheid, rust en met name balans. Alle mensen die het via ons zijn gaan gebruiken zijn vol lof en willen net als wij niet meer zonder.

    Blijft staan dat je ernaast blijft letten op wat je eet. Hoe biologischer, schoner en verser, hoe beter. Ook groene smoothies blijft een topper!

Geef een reactie