Wekelijkse Afvallen Tip #1:Kaneel

Vanaf deze week ga ik wekelijks een korte video voor je maken met daarin een praktische tip over afvallen en vet verbranden. Deze tips zullen je direct of indirect helpen om sneller, gemakkelijker en vooral blijvend af te vallen en je vet kwijt te raken.

In deze eerste video leg ik je uit hoe kaneel het vet verbranden ondersteund.

Recept ideeën met kaneel:
Afrikaans stoofpotje van groenten
Appelsmoothie met kaneel
Lamsvlees met korstje van komijn en koriander
Kip met salsa van abrikozen
Gegratineerde bananenschijfjes
Appelgelatine met kaneel

Voor meer informatie en doeltreffend afvallen klik hier.

Share:

11 comments

 1. Het is goed om deze algemeen bekende informatie nogmaals onder de aandacht te brengen. Heel veel van dit soort huis-tuin-en-keuken weetjes zijn verloren gegaan.

  Je hebt echter wel een erg holle klank in je video. Misschien kun je de microfoon iets dempen.

  Ik ga je in elk geval wel volgen 😉

 2. Hallo Jesse,

  Jammer dat de links naar de recepten allemaal niet werken. Ik krijg continu een foutmelding dat ze verwijdert/verplaatst zijn.

 3. Bedankt Sita! Ze doen het weer, heb de links geupdate.

  Gr,

  Jesse

 4. Hallo Jesse,

  Graag wil ik je bij deze hartelijk bedanken voor de hulp die je me biedt om mijn lichaamsvet kwijt te raken. Je uitleg is enthousiast, helder en duidelijk en je motiveert enorm! Ik ben inmiddels dagelijks groene smoothies aan het drinken en ik merk een enorm verschil; ik ben energieker, fitter, kan me beter concentreren en zie er beter (stralender) uit. Dank daarvoor. Twee vraagjes: 1. ik doe mee aan je superverbrander-methode maar ik hoefde maar 2,5 kwijt te raken; dat is inmiddels gebeurd, mijn “zwembandje” dat aan het ontstaan was, is verdwenen. Naast alle voordelen van het vet kwijt raken is er ook een nadeel: mijn gezicht ziet er wat ingevallen uit; daar ben ik ook afgevallen en wil ik eigenlijk niet. Is er een manier om dat te voorkomen? 2. Ik zou best wat sneller door de door jou aangeboden video’s willen gaan (ik hoef echt niet meer af te vallen, maar ben wel erg benieuwd naar de rest van het programma tav sport e.d.). Is er een methode om sneller door je programma te lopen dan gebruikelijk?
  Bedankt!
  Astrid

 5. Ha die Jesse,

  Fijn dat je zoveel praktische tips geeft. Van kenners heb ik gehoord dat kaneel inderdaad helpt, maar dan alleen de kaneel uit Sri Lanka. Deze kenners (toppers op culinair gebied) zijn hier heel stellig in.

  Ik ben benieuwd of jij hiervan ook al op de hoogte bent,

  vriendelijke groet,

  Femke

 6. Voedingscentrum ontraad veel gebruik van kaneel ivm coumarine en schadelijke andere stoffen….je kunt het op hun site nalezen.

 7. Ik krijg de recepten niet geopend! misschien weer es updaten (zoals je in een eerdere reactie hebt aangegeven.

 8. jammer, ook nu werken de links naar de recepten niet.

 9. links van de kaneelrecepten doen het niet. bedankt voor de andere handige tips!!!!

 10. Het is nog wel belangrijk te vermelden dat je het beste ceylon kaneel (uit Sri Lanka, India, Indonesie of Madagaskar) kunt kopen ipv cassia kaneel. In cassia kaneel zit namelijk een veel hoger percentage coumarine dan in ceylon kaneel. En coumarine kan bij een hoge inname of langdurig gebruik schadelijk zijn voor je lichaam.

  Je kunt ervan uitgaan dat als er geen “ceylon” op de verpakking staat je te maken hebt met cassia kaneel. Cassia kaneel is namelijk veel goedkoper. Producenten van ceylon kaneel zullen dus altijd benoemen dat je te maken hebt met ceylon om de kwaliteit te benadrukken.

Geef een reactie