Deel twee van je leven: een nieuwe tijd

In deze video wil ik graag een persoonlijk verhaal met je delen. Een metafoor van iets wat in mijn leven gebeurde en waardoor ik een groot inzicht had. Het inzicht dat het voor mij belangrijk was om opnieuw naar mezelf te kijken, om los te laten wat niet meer diende en zo kon ik meer vreugde in mijn leven vinden. Is het voor jou misschien ook het juiste moment voor een nieuwe tijd in je leven? In deze video vind je het antwoord.

In deze video ontdek je:

 • Hoe een gebeurtenis in mijn leven een belangrijke metafoor bleek die een hele nieuwe tijd in mijn leven inluidde.
 • Of het voor jou misschien ook het juiste moment is voor een nieuwe tijd in je leven
 • Op welke gebieden in je leven jij je nog niet helemaal vrij voelt (en hoe je dat kunt veranderen)
 • Hoe ik meer bliss en bezieling in mijn leven vond en hoe jij dat ook kunt vinden
 • De belangrijkste vraag om jezelf NU te stellen
 • Hoe het leven ons vaak tekenen geeft, als we ervoor open staan om het te zien
 • Hoe je bij een kleinschalige bijzondere workshop kunt zijn ter gelegenheid van de lancering van mijn nieuwe boek Spirituele Detox

Opdracht: stel jezelf deze vragen

Hieronder de vragen die in deze video worden gesteld en die zijn bedoeld om je bewust te maken, om iets in beweging te brengen en om iets te kunnen veranderen in je leven. Je hoeft er dus niet meteen een pasklaar antwoord op te hebben. Maar laat de vragen na het bekijken van de video eens op je inwerken en kijk wat voor inzichten je daardoor krijgt. Observeer zonder oordeel, er is geen goed of fout, het gaat erom je bewust te worden van hoe het ook anders kan.

 • Wat klopt er niet helemaal meer in jouw leven?
 • Is het nu het moment voor een nieuwe tijd in jouw leven?
 • Op welke gebieden?
 • Wat zou je graag anders willen in je leven?
 • Welke angst, gedachte of patroon houd je tegen om dit veranderen?
 • Wat roept in jouw iedere keer weer gevoelens op die je niet wilt? Misschien een gevoel van boosheid, frustratie, verdriet, pijn of angst? Wekelijks of zelfs dagelijks.
 • Kun je zien dat dit niet dient in je leven en dat je het niet hoeft mee te dragen en los kunt laten? Dit kan als jij deze emoties helemaal de aandacht en ruimte geeft.
 • Kun je voelen dat het iets is wat nog geheeld wil worden?
 • Hoe vaak ervaar jij een gevoel van bliss in je leven, het gevoel van tevredenheid alsof je op het strand ligt op een tropisch eiland? Het gevoel dat je niets meer nodig hebt in dit moment. Dat alles goed is zoals het is.
 • Hoe vaak ervaar jij een gevoel van bezieling in je leven?
 • Hoe kun je dat meer in je dagelijkse leven gaan ervaren?
 • Ben je vaak bezig met de toekomst en vergeet je daarmee misschien om vaker in het huidige moment te zijn?

Onze toekomst creëren we vanuit het hier en nu. Het is niet die droom voor ooit, of dat wat je in de toekomst nog een keer zou willen hebben. Wat we nu in leven, geloven en vervolgens doen, dat bepaalt onze toekomst. En als we angsten bij ons dragen die ons beperken of emoties wegstoppen van pijn en verdriet, dan is dat de basis voor onze nabije toekomst. En dat kun je in elk moment veranderen, door oud zeer te helen en vooral door het niet steeds buiten jezelf te zoeken: in eten, afleidingen, in de toekomst of door jezelf steeds te vergelijken met anderen. Nee… hoe kunnen we het vinden in het hier en nu en in onszelf? En hoe kunnen we vanuit die plek een magisch leven creëren? Iedere dag opnieuw.

Kom je naar mijn workshop en boeklancering? (beperkt plaats)

Het verhaal in de video gaf mij een belangrijk inzicht in een periode waarin ik mij gevangen voelde in mijn leven. Ik voelde me niet vrij om te doen wat ik echt wilde doen en ik voelde dat er nog zoveel potentie in me zat en dat dit er niet uitkwam. Door dit inzicht kon ik weer vooruit komen en het was voor mij een keerpunt in mijn leven, waarna een hele nieuwe tijd aanbrak. Een tijd waarin ik een intensieve en diepgaande emotionele reis begon van innerlijk werk en spirituele groei. En waardoor ik nu meer vreugde en innerlijke rust ervaar. Deze periode leidde tot mijn nieuwe boek die in april uitkomt: Spirituele Detox. Ik wil je daar graag meer over vertellen en samen met jou innerlijk werk doen tijdens een kleinschalige workshop die ik eenmalig organiseer tegelijk met mijn feestelijke boeklancering. Ik nodig je van harte uit om hierbij te zijn en hoop je daar te ontmoeten. Je kunt je aanmelden voor de workshop of het boek bestellen in de voorverkoop via deze link.

Ik hoor heel graag je reactie als je deze video hebt bekeken. Herken jij iets in mijn verhaal? Heb je zelf wel eens zo’n keerpunt meegemaakt in je leven? Gaf de video je misschien een inzicht? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat zodat ik erop kan reageren of zodat anderen weer iets hebben aan jouw inzicht. Zo inspireren we elkaar!
Hopelijk tot snel.

Share:

Geef een reactie