Detox Voorbereiding deel 1: De eerste 7 dagen

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor ontgiften. Als je lichaam optimaal is voorbereid op ontgiften zal de detox het beste resultaat opleveren. Ook wordt het risico op ontgiftingsverschijnselen met de juiste voorbereiding verder geminimaliseerd. Daarom vinden wij een goede voorbereiding erg belangrijke en bevat ons ontgiftingsprogramma een uitgebreide voorbereidingsfase die je klaarstoomt voor de ontgifingsweek/-weken.

Wat is de Detox-Voorbereiding?

Onze detox-voorbereiding is een 14-daags voedingsprogramma en bestaat uit twee delen:
* Detox-Voorbereiding deel 1: De eerste 7 dagen
* Detox-Voorbereiding deel 2: Dag 8 tot en met 14

Tijdens de detox-voorbereiding ga je steeds meer goede dingen toevoegen aan je voedingspatroon, zodat het natuurlijke reinigingsproces in je lichaam effectiever wordt. Want zoals je in het voorgaande hoofdstuk over ontgiften hebt kunnen lezen reinigt het lichaam zich van nature doorlopend, alleen kan het lichaam de grote hoeveelheid giftige stoffen die het dagelijks binnen krijgt niet meer aan en gaat als gevolg daarvan gifstoffen opslaan in weefsels en organen. Waar we in deze voorbereidingsfase voor willen zorgen is dat je lichaam de dagelijkse natuurlijke reiniging weer helemaal zelf gaat oppakken. Zodra je lichaam daartoe in staat is kun je pas gaan ontgiften, dat wil zeggen alle gifstoffen die je lichaam in de loop der jaren heeft opgeslagen verwijderen.

De eerste week van de Detox-voorbereiding

Waarschijnlijk neem je af en toe al smoothies en andere gezonde drankjes, en weet je hoe lekker en voedzaam deze voor het lichaam zijn. In de eerste voorbereidingsweek ga je daarmee verder en ga je de volgende 3 dingen in veel grotere mate toevoegen aan je voedingspatroon:

1. ‘s Ochtends starten met een kokosoliedrankje

Kokosolie is een zeer reinigende voedingsstof die ook nog eens heel veel natuurlijke brandstof biedt, zodat je de dag energiek kunt beginnen. Bovendien is een kokosoliedrankje makkelijk te maken, dus zelfs als je het ’s ochtends erg druk hebt past dit drankje altijd in je schema. Kokosolie bestaat voornamelijk uit middellangeketenvetzuren die direct door de lever worden opgenomen om er energie uit te halen; ze worden dus niet opgeslagen in vetcellen en geven je langer een verzadigd gevoel. Maar de vetzuren in kokosolie geven niet alleen veel energie, een ander voordeel is dat ze het lichaam ondersteunen bij de natuurlijke reiniging en ervoor zorgen dat gifstoffen het lichaam zo snel mogelijk kunnen verlaten. Ook heeft kokosolie bacterieremmende, schimmelbestrijdende en virusremmende eigenschappen die helpen de darmflora weer in balans te krijgen, waardoor kokosolie een goede ondersteuning biedt tegen oa. candida en andere schimmelinfecties, spijsberteringsproblemen en virussen. Een heerlijk en eenvoudig recept voor een kokosoliedrankje vind je op de Maximale Gezondheid Ledensite

2. Dagelijks veel meer water drinken

Tijdens de detox-voorbereidingsweken zal je lichaam zich effectiever gaan reinigen. Om die reiniging voldoende te ondersteunen zul je veel water moeten drinken. De giftige stoffen die tijdens de reiniging van je lichaam vrijkomen dienen namelijk verwijderd te worden uit het lichaam, en dat doe je onder andere via je urine en je zweetklieren. Door voldoende te drinken zul je regelmatig plassen en heeft je lichaam voldoende vocht om te transpireren, zodat je het lichaam optimaal helpt de gifstoffen af te voeren. Tegelijkertijd houd je het lichaam voldoende gehydrateerd. Als richtlijn kun je stellen dat je dagelijks minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water moet drinken. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 75 kilo is de berekening dus: (75 x 0,44)/10 = 3,3 liter. Het water in de groene smoothies en kokosoliedrankjes die je in deze voorbereidingsweek gaat drinken tellen ook mee voor de totale dagelijkse waterconsumptie!

3. Dagelijks minimaal 2 liter groene smoothie drinken, verdeeld over de dag.

Groene smoothies zijn heel belangrijk tijdens het reinigen, omdat ze je lichaam voorzien van een hoge dosis enzymen, vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen ondersteunen het lichaam bij het afbreken van giftige stoffen, versterken het immuunsysteem en helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Wij raden overigens aan om tijdens het ontgiften uitsluitend biologische ingrediënten te gebruiken, om er zeker van te zijn dat je in deze periode geen pesticiden of andere chemische stoffen binnen krijgt. Op de Maximale Gezondheid Ledensite vind je twee recepten voor ontzettend lekkere smoothies die perfect passen in de eerste detox-voorbereidingsweek.

smoothie

In deze voorbereidingsweek mag je naast het kokosoliedrankje en de smoothies ook gewoon mee eten met de gezinsmaaltijd, maar de volgende voedingsmiddelen dien je in zijn geheel uit je menu te schrappen (voor een toelichting zie het volledige artikel op de Maximale Gezondheid ledensite):

 • Brood, pasta, pizza, kant-en-klaar maaltijden en alle andere levensmiddelen waar gluten in zitten.
 • Alle suikers en producten die een of meerdere van deze bestanddelen bevatten, zoals veel bewerkte voedingsmiddelen, frisdranken en snoep.
 • Alle zuivelproducten (yoghurt, kaas, ook geitenkaas, kwark, melk,
 • karnemelk, etc).

Maar wat kun je dan wel nog eten zul je je misschien afvragen? Het antwoord is heel eenvoudig: alle gerechten waar suikers, gluten en zuivelproducten in zitten kunnen worden vervangen door groene smoothies, rauwe groenten en fruit.

Dit artikel is een samenvatting van het Maximale Gezondheid Traject. De eerste stap hiervan voor je is het Voor Altijd Jong Seminar.

Share:

4 comments

 1. deel 2 ???

 2. Hoi, mijn vraag is ook: deel2? Heb het Detox programma aangeschaft. Ben blij dat ik nog even verder heb gebladerd, want dan had ik de voorbereiding helemaal gemist. Was zo begonnen.. Dus Detox programma is niet helemaal compleet wat mij betreft. Gelukkig staat het wel op de site zo hier en daar. Alleen is nu de vraag, waar is de begeleiding van week 2? Of is dat hetzelfde als week 1 en moet je het 2 weken doen??

 3. Beste Jesse,…
  ik ben geinteresseerd in jou detoxprgramma
  Wil niet de eboeken maar zou zo graag de boeken willen
  Is het mogelijk om de bieken van het gehele prograa te bestellen

  Graag je reactie

Geef een reactie