Diabetes type 2 is omkeerbaar

Het aantal mensen met diabetes type 2, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, is de laatste 20 jaar enorm gestegen. Diabetes type 2 is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam ongevoelig is geworden voor het hormoon insuline, meestal als gevolg van een suiker- en koolhydraatrijk voedingspatroon.

Diabetes type 2 is niet alleen lastig omdat je pillen moet slikken en/of insuline moet spuiten en erg moet letten op wat je eet en drinkt, het is regelrecht levensbedreigend. Volgens het Diabetes Fonds sterven jaarlijks namelijk zo’n 3.000 Nederlanders aan diabetes… dat is 8 mensen per dag!

“Diabetes is het begin van een heleboel andere ziektes in je lichaam” – Monique Schrijver, teamleider Kennis en Onderzoek, Diabetes Fonds

En als je bekijkt hoeveel mensen sterven aan ziektes die ontstaan als gevolg van diabetes dan kom je zelfs uit op 10.000 Nederlanders per jaar. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen diabetes type 2 krijgt.

“Mensen met diabetes hebben zeker een lagere levensverwachting, gemiddeld toch al gauw een jaar of 10” – Prof. Dr. Hanno Pijl, Leiden University Medical Center (LUMC)

Mensen die eenmaal diabetes type 2 hebben denken vaak dat ze de rest van hun leven gegijzeld zullen zijn door deze ziekte. Gelukkig is dat niet waar. Je kunt er namelijk wat aan doen om je insulinegevoeligheid weer te vergroten, waardoor je steeds minder insuline hoeft te spuiten of pillen hoeft te slikken en uiteindelijk zelfs misschien kunt genezen. Diabetes type 2 is dus omkeerbaar!

“Als iets ontstaan is door een ongezonde leefstijl kun je het ook weer omkeren met een gezonde leefstijl” – Dr. Martijn van Beek, oprichter en directeur van Stichting Voeding Leeft

Bekijk deze documentaire van Voeding Leeft en ontdek:

 • Dat je door je leefstijl aan te passen je stofwisseling kan normaliseren en dus diabetes type 2 geheel kunt omkeren
 • Dat het aanpassen van je leefstijl niet alleen diabetes type 2 kan omkeren maar ook andere aandoeningen, zoals een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk
 • Waarom het groepsprogramma Keer Diabetes Type 2 Om van Voeding Leeft jouw beste coach kan zijn om je leefstijl blijvend te veranderen
 • Hoe het komt dat je van een vetarm voedingspatroon dik wordt en van een koolhydraatarm voedingspatroon juist niet
 • Waarom afvallen meestal mislukt door verkeerd advies, niet door slechte discipline
 • De reden dat beweging belangrijk is als je diabetes type 2 wilt omkeren
 • Waarom je automatisch minder eet als je lekker eet
 • Welke rol je omgeving speelt bij het veranderen van je leefstijl
 • Wat het geheim van het succes is van het groepsprogramma Keer Diabetes Type 2 Om van Voeding Leeft

 

Share:

3 comments

 1. ik heb al zo veel video’s en artikelen over gelezen ik heb zelfs nog een boek gekocht heb ook nog onlangs mij ingeschreven voor een cursus diabetes omdraaien. ik heb meer dan zeker twee maanden veel gezonde dingen ge heten groenten fruit en zo verder ik ben 60 jaar rook drink niet. ik heb een lage bloeddruk en weinig energie ik fiets en ga soms wandelen. bij de controle was mijn suiker stabiel dus binnen zijn waarde. ik leef alleen ik vermeit zo veel mogelijk suiker ik zondig wel eens maar niet overdreven. ik heb voor mij zelf reeds verse soep gemaakt met verse groenten. ik heb de colla laten staan drink spa thee en water. zo vele dingen maar een antwoord neen . ik heb ook een lange tijd geen brood of bakker koeken ge eten enkel een eitje of havermout. maar de problemen blijven.

 2. Hai Daniel,

  je bent goed bezig. Geef vooral niet op. Het is een moeilijke ziekte en het kost veel tijd maar uiteindelijk bereik je jou doel wel. Heel veel succes toegewenst.

  groetjes, Hellen

 3. Mocht je interesse hebben, bij mijn man hebben de adviezen in het boek diabetes zonder problemen van frank Suarez enorm geholpen.
  Kortweg komt het erop neer dat je bij geen enkele maaltijd meer dan een kwart koolhydraten op je bord hebt. De rest is eiwitten en groente. Sinds hij dat volgt heeft hij geen medicijnen meer nodig en blijft hij laag. Succes groet Annelies

Geef een reactie