Eerst je eigen energie managen: het zal je leven positief veranderen

In deze video wil ik je graag een belangrijk principe leren uit mijn boek Spirituele Detox. Het principe dat ik ‘energie eerst’ noem. Eerst onze eigen energie managen en van daaruit reageren, creëren en beslissingen nemen. Dat klinkt zo misschien wat abstract, maar in deze video leg ik het precies uit en zal je zien dat het juist heel praktisch en simpel is.

Als je reageert vanuit bepaalde emoties kan een situatie nog wel eens anders verlopen dan je had gewild. Je krijgt ruzie of verliest je geduld door je boosheid of mist mooie kansen doordat je een beslissing neemt vanuit angst. Meer innerlijke rust begint bij het managen van je energie, we leren dan leven vanuit een plek die intern sterk is. En dat kunnen we hier en nu doen, dat is helemaal niet ingewikkeld. Het vergt alleen dat je wat tijd voor jezelf neemt, al is het maar even, om naar binnen te keren. Om te ademen en om te ‘voelen’ wat je eigenlijk voelt: in je lichaam. Is er spanning? Zijn er emoties? We zijn niet gewend om daar bewust ruimte voor te maken. Om er contact mee te maken, ook doordat we erg druk zijn. Maar als we dit dagelijks even doen, dan zal er veel positief gaan veranderen. In video 3 vertel ik er meer over.

Bekijk hieronder de derde video:

In deze video ontdek je:

  • Hoe je minder snel reageert vanuit een emotie als boosheid of angst
  • Welke kansen ik in mijn leven ben misgelopen door te beslissen vanuit angst
  • Dat we vaak vanuit het hoofd reageren als we een emotie ervaren, en hoe we dat anders kunnen doen, zodat we het veel sneller kunnen oplossen
  • Dat te veel eten, te veel tv of porno kijken een afleiding kan zijn om niet te hoeven voelen
  • Hoe we emoties onbewust onderdrukken, omdat we niet hebben geleerd hoe we het anders moeten doen

De vragen en opdrachten in deze video:

De vragen in deze video om aan jezelf te stellen.

  • Heb je wel eens gereageerd vanuit een oude emotie, en had je daar achteraf spijt van?
  • Wanneer heb je in je leven een beslissing genomen vanuit angst? En heeft dat je achteraf tegengehouden of heb je mooie kansen laten lopen?
  • Hoe vaak heb je je laten leiden door boosheid? Dat je boos was op iemand en daardoor op een bepaalde manier hebt gereageerd? En dat dit misschien wel escaleerde?
  • Draag je die boosheid misschien nog steeds bij je?

In de volgende video leer je:

Dat jij je eigen leven creëert en dus een creator bent. Niet alleen door de beslissingen en keuzes die je dagelijks maakt, maar ook door de energie waarin je je bevindt. En juist hier kunnen we invloed op uitoefenen zodat we vanuit vreugde en heelheid gaan creëren. In de volgende video ligt het ik toe met persoonlijke voorbeelden.

Share:

Geef een reactie