Eet je slank met deze vier soorten voeding!

Afvallen en honger hebben zijn voor velen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn allerlei middeltjes te koop om je hongergevoel te onderdrukken, en er zijn ook veel strategieën bekend waarmee je je hongergevoel kan verminderen, zoals regelmatig kleine hapjes eten in plaats van drie maal per dag een grote maaltijd, veel en regelmatig water drinken, voldoende vezels eten en bewerkte koolhydraten vermijden. Maar zelfs dan ontkom je niet aan het vervelende hongergevoel dat elke dag op bepaalde tijden de kop opsteekt. Het moeilijkste moment is wanneer je zo’n onbedwingbare trek krijgt dat je al je goede voornemens even het raam uitgooit en in een soort hongerpaniek ongezonde dikmakende voeding gaat eten. Voor dat soort situaties is het handig om eten in huis te hebben waar je per saldo niet van aankomt of zelfs van afvalt. Eet je slank dus! Dit klinkt misschien als een sprookje, maar zulke voeding bestaat écht en het wordt ons gewoon door de natuur aangeboden!

Hoe je tijdens het eten toch kan afvallen

Als je voedingsmiddelen eet die meer energie kosten om ze klaar te maken, te eten en te verteren dan dat ze calorieën aan je lichaam leveren, dan val je per saldo af. Voedingsmiddelen die slank maken bevatten weinig calorieën en vooral heel veel water, dat opgesloten zit in de plantaardige vezels. Vaak is dit soort voeding ook een rijke bron van goede voedingsstoffen, zodat je terwijl je bezig bent met afvallen toch heel veel vitamines en mineralen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft.

De vier beste slankmakers

1. Bleekselderij

Een handje bleekselderij van ongeveer 120 gram bevat slechts 19 calorieën. Echter, je lichaam heeft veel meer energie nodig om die hoeveelheid bleekselderij te wassen, te snijden, te eten, te verteren en uit te scheiden. Daarom val je per saldo af als je bleekselderij eet. Van bleekselderij kun je net zoveel snoepen als je maar wil, je zult er nooit van aankomen. En het is nog een gezonde groente ook, want bleekselderijsap staat erom bekend dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en het risico op eierstokkanker vermindert.

2. Sla en andere bladgroenten

Groene bladgroenten zoals sla, kool, pak-choi en andere bladgroenten bevatten heel veel water en zijn rijk aan vezels. Een handje ijsbergsla bevat slechts 8 calorieën, wat betekent dat je er net zoveel van kan eten als je hartje begeert, zonder dat je er dikker van wordt. En dit geldt niet alleen voor ijsbergsla maar voor alle groene bladgroenten! Bovendien krijg je van het eten van bladgroenten snel een verzadigd gevoel. Gebruik alleen geen dikmakende slasauzen of dressings, want daarmee doe je het hele slankmakende effect van bladgroenten volledig teniet.

3. Kelpnoodles

Noodles staan niet bekend als magere voedingsmiddelen. Dit komt omdat traditionele noodles gemaakt zijn van calorierijk zetmeel dat afkomstig is van granen zoals tarwe. Zelfs gezonde alternatieven zoals speltnoodles, volkorenrijstnoodles en quinoanoodles bevatten nog altijd een redelijke hoeveelheid calorieën. Echter, kelpnoodles zijn een heel ander verhaal. Ze worden gemaakt van zeekelp, en die zitten vol water. Ondanks het hoge vochtgehalte doen ze het eg goed in soepen, noodlegerechten en zelfs in Italiaanse gerechten zoals spaghetti. Kelpnoodles bevatten slechts 6 calorieën per portie en nemen in je maag een heleboel ruimte in waardoor je er snel een verzadigd gevoel van krijgt.

4. Grapefruit

Eigenlijk is grapefruit geen hele caloriearme vrucht, maar toch is deze fruitsoort uit de citrusfamilie het vermelden waard. De reden dat de grapefruit tot de slankmakers kan worden gerekend is omdat het de stof naringenine bevat, een antioxidant die verantwoordelijk is voor de bittere smaak van de grapefruit en die de lever aanspoort om vet af te breken.

grapefruit

Het dagelijks eten van een grapefruit is dus essentieel als je wil afvallen! Je kunt een grapefruit na de schil eraf gepeld te hebben gewoon uit het vuistje eten, maar je kunt de grapefruitpartjes ook ontpitten en daarna in een smoothie stoppen.

Dit is een samenvatting van het artikel “Vier voedingsmiddelen die je slank maken” op de Jesse van de Velde ledenwebsite, waarin je leest waarom je terwijl je eet toch kan afvallen en welke voedingsmiddelen daarbij het beste helpen.

Share:

5 comments

 1. hello,

  ik eet per dag 2 à 3 bundels selderij:

  ik pers ze uit tot sap en het pulp eet ik op

  ik vraag mij af hoeveel selderij mag je eten op een dag?

  mvg

  – hoeveel mag je

 2. “Snoepen van bleekselderij”….jahoor echt een feest.
  “Ijsbergsla, zoveel als je hartje begeerd”….nou dan zijn we snel klaar.

  Lul alsjeblieft normaal.

 3. Hahaha ik dacht net hetzelfde

 4. Ik krijg echt een honger gevoel juist van sla en bleekselderij daar krijg ik absoluut geen verzadigd gevoel van hoor, dan eet ik liever een banaan daar krijg ik wel een vol gevoel van of een eiwit shake met bijvoorbeeld de banaan erdoor heen op water basis of magere melk. Ik probeer al zoveel mogelijk koolhydraten te mijden, maar de overgang werkt niet echt mee voor mij, hoe meer ik probeer op mijn eten te letten, des te sneller ik aankom het lijkt wel of het gezonde eten wat ik doe mijn hele systeem door de war gooit. Niet fijn!

 5. let op. ooit gelezen dat je maar maximaal 3 x per week een portie sla mag eten vanwege het nitriet wat er in zit!!

Geef een reactie