Top 3 gewoontes die buikvet verbranden

Het (definitief) verliezen van je buikvet is niet iets wat moeilijk is. De enige reden waarom het er nu nog niet allemaal af is, is meestal omdat je nog nét niet lang genoeg hebt volgehouden, of net één gewoonte hebt die iedere keer leidt tot opslag van vet. Of omdat je één goede gewoonte mist die noodzakelijk is om het vet er uiteindelijk af te houden.

Buikvet verbranden is hetzelfde als het duwen van een levensgrote bal over een heuvel. Als je 2 millimeter voor het hoogste punt van de heuvel stopt, dan rolt de bal weer terug.

Als je ‘alles al hebt geprobeerd’ en opgeeft omdat je tegen jezelf zegt: ‘ik kan maar beter kan accepteren dat een strakke buik niet voor mij is weg gelegd’, dan eindigt het daar ook.

Terwijl dat niet hoeft.

Je krijgt een strakke buik door bepaalde (simpele) gewoontes te ontwikkelen. Gezonde gewoontes. Gewoontes van bepaalde dingen dagelijks eten en andere dingen juist laten staan. Gewoontes van een paar keer per week lekker een halfuurtje sporten (of bewegen).

We vergeten dat we soms, net als de bal, slechts 2mm verwijderd zijn van het eindresultaat wat we voor ogen hebben.

Want immers: als je in de auto rijdt en een 2mm koerscorrectie maakt (je draait het stuur 2mm de andere kant op) dan kom je na 100km rijden op een totaal andere plek uit.

Als je aan het golfen bent en de bal slechts 2mm van zijn ideale raakpunt slaat, dan landt hij waarschijnlijk tientallen meters uit de richting.

Een aanpassing van 2mm nu geeft over een langere periode een heel ander resultaat.

Het zijn de mensen die nietop zoek gaan naar ‘de gouden pil’ en gewoon stap voor stap hun gewoontes verbeteren, die het lichaam krijgen waar ze 100% tevreden over zijn.

Ook jij kunt dit.

Ik laat je hieronder mijn top 3 gewoontes zien die nu een 2mm aanpassing lijken, maar over de komende maanden een verschil betekenen in meerdere kilo’s (buik)vet meer of minder. Beloofd.

1. Maak een beetje meer (en neem het mee)
Eén van de slechtste gewoontes is om naar je werk te gaan (of onderweg te gaan) zonder eten mee te nemen (of om dikmakers zoals brood mee te nemen). Op een gegeven moment krijg je trek en bij een gebrek aan gezonder eet je maar een broodje gezond (“gezond toch?”).

Een strakke buik voor het leven vraagt echter om het (ook overdag) eten van gezond, vers en onbewerkt voedsel.

Als je ‘s avonds gestoomde groente eet met kip, maak 200 gram groente en 200 gram kip extra en neem het de volgende dag mee naar je werk (of een grotere of kleinere portie naar gelang jouw behoefte).

Als je ‘s avonds een maaltijdsalade eet houdt dan de dressing (bijvoorbeeld een beetje olijfolie met citroen) apart (zodat de sla lekker blijft), maak voldoende voor de lunch en neem het de volgende dag mee naar je werk.

Het is een kleine moeite om ‘s avonds een beetje meer te maken, maar het levert je enorm veel op als je tijdens je lunch gezond gaat eten, in plaats van een snelle boterham of een voorverpakte maaltijd.

2. Eet voor een andere reden
In mijn ogen zijn de top 3 redenen waarom we in onze cultuur eten:

 • Omdat we onze maag willen vullen, ‘voor energie’
 • Voor de gezelligheid, het plezier van het koken, het lekkere eten
 • Om ons prettig te voelen, als oplossing voor bepaalde emoties

Waarom eten de meeste mensen een ontbijt?
‘Voor een goed begin van de dag’ (maar meestal beginnen ze die dag niet echt zo heel goed)

Waarom eten we lunch?
‘Om snel even tussen het werken door een hapje te eten’

Waarom nemen we een snack?
‘Om even iets in onze maag te hebben’

Maar als we eten om ‘s ochtends de dag goed te beginnen, om veel energie te hebben, moeten we ons dan niet eens afvragen waar het hebben van energie eigenlijk echt vandaan komt?

Is het niet zo dat als ons lichaam gezond en vitaal is, we veel energie hebben?

Hebben kinderen (die nog niet jarenlang zijn blootgesteld aan teveel suikers, conserveringsmiddelen, alcohol, koffie, etc) niet enorm veel energie?

Gezondheid is energie.

Zouden we daarom als we ‘s ochtends energie willen, niet moeten eten voor gezondheid?

Zou ons lichaam (en onze lichaamssamenstelling) veranderen als we in plaats van te eten om ‘even snel onze maag mee te vullen’ gingen eten om ons lichaam de voedingsstoffen te geven die we nodig hebben om in volle gezondheid te leven?

Zou ons lichaam veranderen als we vooral gingen eten om ons lichaam de vitamines, mineralen, essentiële vetten en aminozuren te geven die we nodig hebben voor een optimale functie van onze organen?

In plaats van het voedsel te eten dat onze voorvaderen nooit aten (zoals alle voorverpakte voeding, dus echt ALLE voeding waar meer ingrediënten in zitten dan het basis ingrediënt, maar bijvoorbeeld ook brood) en die ons eigenlijk alleen maar energie kosten, zonder dat we het doorhebben?

Je mag brood eten (al zijn er veel gezondere granen dan tarwe, waar brood van wordt gemaakt, zoals Quinoa en Amarant), het gaat echter vooral om de hoeveelheden en de redenen waarom je het eet.

In mijn ogen eten we vanwege de verkeerde redenen.

We eten wat snel klaar is en wat lekker is (de ultieme kant-en-klaar maaltijd formule: veel zout voor de smaak en snel klaar, maar ook voor toetjes, liga’s, etc: veel suiker = lekker, en zonder handelingen te nuttigen).

En het kost ons lichaam iedere keer energie en moeite om al die indringers (het zout, de suikers, de E-nummers, etc) weg te werken.

En wat gaf het ons? Energie? Brandstoffen ja, de brandstoffen die we hoog nodig hebben als we de hele dag een zittend of matig actief beroep hebben….. ?

Gevolg: opslag van lichaamsvet (op de buik).

Geef je lichaam vitaliteit door veel water te drinken en door vitale voeding te eten: bladgroentes en andere groentes (geven je essentiële mineralen), fruit (met mate), gezonde vetten (geven je essentiële vetzuren, eet een handje noten per dag, een avocado en vette vis), eiwitten (geven je lichaam essentiële aminozuren, die je een verzadigd gevoel geven) en met mate gezonde koolhydraten (quinoa, amarant, spelt, boekweit grutten, bulgur en/of zoete aardappelen), die je eet afhankelijk van je doel op dit moment (als je vet kwijt wilt dan zou je koolhydraten met mate moeten eten, als je een marathon wilt lopen kan je er meer van eten zonder dat ze als vet worden opgeslagen, omdat ze tijdens de training worden verbrandt).

Eten voor een andere reden laat je heel anders kijken naar wat je eet en geeft je een totaal ander resultaat (lees: een strakkere buik).

Tot slot is mijn derde en laatste top gewoonte voor het verbranden van buikvet:

3. Beweeg op de juiste manier
Ik heb al vaak geschreven dat cardiotraining niet de beste manier is om vet te verbranden, en al zeker niet de meest efficiënte. Je kunt in minder tijd een betere (vet)verbranding bereiken met spierversterkende (kracht)oefeningen.

Kies 4 tot 6 oefeningen met alleen je lichaamsgewicht, of met een trainingstool voor thuis (bijvoorbeeld een Kettlebell). Doe na een goede warming-up (doe een aantal lichte herhalingen van de eerste oefening) 15 tot 20 herhalingen per oefening en neem maximaal 60 seconden rust na iedere set.

Doe van iedere oefening 4 sets (4x 15 tot 20 herhalingen).

Train grote spiergroepen (doe kniebuigingen, pushups, burpees, etc) en wissel twee oefeningen met elkaar af zodat je vlot kunt doortrainen (één setje kniebuigingen afgewisseld met een setje pushups, daarna rusten en die combinatie 4x herhalen).

Het doen van oefeningen is niet alleen weggelegd voor mensen die van nature sportief zijn.

Het is weggelegd voor iedereen die de keuze maakt om gezonder te gaan leven en zijn resultaat in eigen handen durft te nemen.

Zelfs als je 150kg weegt (of nog meer) maar besluit dat je stap voor stap gezondere gewoontes gaat ontwikkelen, dan zal je beloond worden. Ook met dat gewicht kan je gaan trainen, gewoon op jouw niveau.

Het gaat om het ontwikkelen van de gewoontes.

Gewoontes die buikvet verbranden.

Neem het heft in eigen handen en kies één van de drie bovenstaand gewoontes om deze week te gaan toepassen.

Welke ga jij deze week dagelijks toepassen?

Start op een manier zoals het voor jou werkt, maar start! En ga daarna (wanneer je de eerste gewoonte onder de knie hebt) naar de volgende gezonde gewoonte.

Laat je me weten welke jij kiest (en hoe je het gaat doen) door hieronder een reactie achter te laten?

Ik ben heel benieuwd.

Veel succes,

Jesse

Share:

84 comments

 1. Ik ben al jaren bezig mijn voedingspatroon en levenswijze te optimaliseren om mijn figuur te behouden (liefst enele kilootjes af te vallen wat me nog niet is gelukt…) maar ook om mijn energieniveau goed te krijgen. Ik beweeg voldoende en op een verantwoorde manier. Ik let nu, na jouw theorie, vooral op voldoende drinken en minder koolhydraten, en tóch meer vlees te eten (vis, kip en biefstuk) Ik hoop meer energie te krijgen en mijn stoelgang te verbeteren.
  Nu na de tweede dag ben ik juist moe, maar kan wel goed naar het toilet. misschien een reactie van mijn lichaam die nu eindelijk wat meer afvalstoffen verwerkt? Ik ga het volhouden en ga je recepten uitproberen. Nieuwe visie, nieuwe uitdaging, ik hou je op de hoogte. Bedankt voor je motiverende en stimulerende uitleg!

 2. Ik wil graag weten waar ik de kettlebell training kan kopen.
  mvrgr. Judith van Sijes

 3. Dánk je wel weer Jesse, voor je enorm heldere en stimulerende betoog!
  Ik volg de hele afgelopen zomer al jouw tips. Ik ben daardoor geheel overgeschakled naar een veel gezonder eetpatroon: véél water (twee liter) en groene thee (één liter), drie grote glazen groentesmoothies per dag, als ontbijt een half schaaltje magere biologische yogurt met handvol gemengde granen, als lunch verse groentesalades met een eiwit (een ei, stukje kip of vis), in de middag een appel met een handje rauwe noten, als diner minimaal 200 gram diverse groente, 100 gram kip of vette vis en één eetlepel gezonde koolhydraten (zoals boven in dit artikel van jou weer zo duidelijk beschreven). Ik neem nooit meer een toetje of iets te snoepen, maar de enige lekkernij die ik me permiteer is ‘s avonds bij mijn laatste kopje groene thee één zelfgemaakt gezond chocolaatje volgens het recept van Marjolijn. Daar kijk ik de hele dag echt naar uit en daardoor houd ik het hele eetpatroon mentaal zo goed vol! Resultaat: al na enkele weken voelde ik hoe mijn energie toenam! En nu na vier maanden voel ik me op mijn 50e nu gezonder dan in alle afgelopen 25 jaar!! Hoewel ik nog maar zes kilo kwijt ben (van 101 naar 95 kilo), voel ik dat ik mijn lichaam nu door jouw gouden adviezen voor een gezonde lifestyle eíndelijk voor het éérst in mijn leven geen enkel geweld meer hoef aan te doen (uithongeren!).
  Vanaf de geboorte van mijn eerste kind ging het mis: kwam ik geleidelijk 30 kilo aan…..
  Ben ik een keer of twaalf met allerlei dieten steeds zo’n 15 kilo van kwijtgeraakt, maar die kwamen er steeds weer aan: het bekende jojo-effect!
  Heel tevreden dus nu al dat ik eindelijk de enig juiste weg aan het bewandelen ben met jouw adviezen. Momenteel blijf ik echter al enkele weken hangen op die 95 kilo en begin ik te beseffen dat dit er waarschijnlijk aan ligt dat ik jouw derde deel van de lifestyle helaas gewoon niet in de praktijk kan brengen: op de juiste manier bewegen. Want ik ben lichamelijk heel erg beperkt door mijn handicap. Ik heb spasme in zowel beide benen als beide armen en daarnaast sinds drie jaar in toenemende mate ernstige athrose in al mijn gewrichten. Geen enkele fysiotherapeut heeft me tot op heden goede tips voor een juiste manier van bewegen kunnen geven die past bij mijn specifieke lichamelijke mogelijkheden. Ik ben bereid tot het leveren van de nodige inspanning om verder te kunnen gaan afvallen. Jesse, ik weet vanuit mijn omgeving dat er meer gehandicapten zijn die dolgraag willen afvallen en een betere conditie nastreven. Maar hóe??
  Zou je dit als een extra uitdaging op kunnen pakken om te kijken hoe jouw manier van denken ook voor mij (en vele anderen!) toepasbaar zou kunnen zijn? Zodat ook ik uiteindelijk mijn ultieme streefgewicht van 68 kilo zal kunnen bereiken. Wat ook het slijtageproces in mijn gewrichten zal beperken. Ik zou jou er gigantich dankbaar voor zijn!!!!!
  Toegewijd aan jouw adviezen
  Ingrid XXX

 4. Ola,
  Ik ben sinds vorige week bezig met het inlezen van alle informatie.
  drink wel dagelijks 4 liter water, wat me eigenlijk wel meevalt met de hoeveelheid. daarnaast eet ik al meer groente dan dat ik gewend ben.
  sporten ook weer opgepakt, 3 a 4x in de week (om de dag).
  echter vind ik het lastig om het toe te passen met mn werk.
  ik werk in de horeca met een vrij onregelmatig rooster en werktijden.
  eten op vaste tijden is lastig waardoor ik absoluut geen regelmaat heb in m’n eetpatroon.
  op m’n werk (afhankelijk van het rooster) eet ik 3 a 4 avonden in de week, wat de pot schaft. dit maakt het lastig om alles erbij in te plannen. het zelf meenemen kan, echter niet altijd tijd om het van te voren al klaar te maken cq eten dat opgewarmd is, vind ik niet altijd lekker.
  daarnaast woon ik alleen en vind ik het zonde om alles wat ik nu in huis heb, en kort houdbaar is, weg te gooien.
  De informatie die ik tot nu toe gekregen heb, is erg nuttig en goed toe te passen. echter weet ik dus niet zo goed hoe…
  ben niet zo’n planner en daar gaat het vaak mis.
  ben benieuwd naar eventuele adviezen/tips

  succes allen,
  Gigi

 5. Hallo Jesse,

  Na 7 kilo afvallen door jou programma van eten de groene smoothies van Marjolein en bijna de hele website uitgeplozen, moet ik toch meer bewegen, smoesjes van geen tijd en te druk zal ik moeten negeren.
  Ik had al een keer de oefeningen van de 320 gedaan en had zoveel spierpijn gekregen dat ik een week last had met de trap op en af lopen.
  Daarna rustiger aangedaan. Maar nu zal ik het toch weer serieuzer oppakken
  want ik heb inderdaad gemerkt dat het vet er niet afgaat door alleen maar beter eten en drinken.
  Door de video’s te bekijken word ik wel weer aangespoord door jou enthousiasme. Ik voel me al veel beter en met meer energie.
  Dankzij de nieuwe levensstijl.
  Dank Jesse en Marjolijn voor jullie toewijding

  Margriet

 6. Jesse,

  Na 11 kilo afvallen ben ik nu al wekenlang op 62 wil echt naar 52 dus nog een lange weg. De eerste helft ging eigenlijk heel vlot maar op deze manier weet ik niet meer of ik volgende jaar uberhaupt 52 kilo wel bereik… Duurt zo lang…

  Toch heb ik weer zitten sleutelen want ja kon eigenlijk weinig dingen in mijn voedingspatroon eruit halen. Nu ben ik sinds 2 dagen dus volledig gestopt met al mijn fruit.Dus die kon ik er nog uitgooien.Ook heb ik de hoeveelheid groente in mijn smoothie verhoogd in het dubbele dus 400gr bladgroente zag er zo tegenop om dit zonder fruit naar binnen te werken dus gooi ik er nu schepjes eiwitpoeder erin. Weet je wat? LEKKER VANNILE!!! En verder proef ik ook niks anders dan VANILLE…Heel blij op dit moment dat ik extra dubbele groente naar binnen kan werken en lekker ook nog…

  En ja eerlijk gezegd… Moet ik nog steeds ECHT beginnen met workouts…Jeetje en daar zat ik dus echt niet op te wachten…Ik zit steeds te denken waar ik mee moet beginnen. De ene keer 320 vind ik o.k. De ander keer ketlebell. En daarna besluit ik toch maar 320 mee te beginnen hopelijk niet zo zwaar als kettlebel en de andere keer als ik aan die push-ups denk ja wil ik naar de kettlebel. Dus ik hoop dat ik ondertussen toch ga afvallen nu ik gestopt met fruit. Want at echt VEEL fruit… Echt balen dat ik niet meer afval en toch maar moet ja TRAINEN…zo helemaal niet leuk…

  Maar alles gaat goed weer na een periode van ong.10 dagen het wel erg donker heb gehad passeer ik langzaamaan weer beetje bij beetje al de kleuren van de regenboog… Op een 10 kilo afstand dan !!!Dus nog niet helemaal maar gaat weer een stukje beter… Maar wil niet opgeven dat doen steenbokken nooit !!!

  Jesse,je hebt zojuist een hele handige tip gegeven; maak een beetje meer en neem het mee? Dat zou ik echt kunnen doen ja hoef je de volgende dag niet meer aan te denken…dus meer RUST !!! En ja…beweeg op de juiste manier ja… helaas wel ja…Ik zeg het niet graag maar dus misschien toch HELEMAAL WAAR !!!

  groetjes,

  “spelende viool”…

 7. Hallo Jesse,

  Ik ben inmiddels al een dag of 10 bezig met deze (voor mij) nieuwe manier van omgaan met eten. Ik wordt in nov. 49 jaar, ben 1.68 mtr en woog 10 dagen geleden 71,8 kg. Gisteren woog ik 68,7 kg. Mijn doelstelling is 62 kg. Ik schommel nog een beetje omdat mijn porties nog een beetje aan de grote kant zijn. Ik vergeet regelmatig het tussendoortje. Als ik werk zou ik eigenlijk het alarm moeten zetten want als ik bezig ben vergeet ik te eten en te drinken, met als gevolg een te groot portie avondeten en nog 1.5 ltr water drinken. Uit jouw 30 dagen dieet heb ik inmiddels al een stuk of 15 gerechten gemaakt. De bloemkool salade staat alweer te in te trekken in de koelkast en denk maar niet dat die voor mij is. Nee, voor de kids en man om mee te nemen naar het werk.
  Ik vind de gerechten heerlijk en makkelijk. De rest van de familie eet hetzelfde maar met aardappels, rijst of brood. Vanaf de eerste dag heb ik geen moeite om de aardappels, pasta en brood te laten staan. Drie liter water lukt wel maar met moeite.

  Op mijn werk zijn ze elke dag weer benieuwd naar wat ik meeneem. Ik sta braaf om 6 uur ‘s morgens op om alles voor te bereiden dus je tip om ‘s avonds meer kip e.d. klaar te maken is inderdaad erg praktisch.

  5 weken geleden heb ik een blessure tijdens het jogging opgelopen aan beide enkels (ontsteking door overbelasting) en mag al weken niets doen behalve rusten. Maar dit gaat de goede kant op en ik hoop eind volgende week te beginnen met je work-outs.

  Ik voel me goed en krijg weer meer energie. Ik ben een volhouder en ga zeker mijn streefgewicht houden. De uitdaging zit hem in de knop om zetten om deze nieuwe “levenswijze” vol te houden. Hier zullen jouw vier fasen en adviezen zeker bij helpen.

  met vriendelijke groeten
  Anja

 8. Beste Jesse,

  De laatste 12 maanden heb ik alles gelezen en gehoord wat je geschreven en gezegd hebt over afslanken!. Ik heb ook alles gedaan wat je gezegd hebt op een ding na……. De kracht training kan ik niet uitstaan en heb het volledig afgeschaft. Ik schrijf dit om misschien mensen aan te moedigen die dit ook zo voelen, want ik heb wel mijn doel volledig bereikt (na 8 maanden en ben nu stabiel) en voel me er zo goed bij dat ik het alle inspanningen 100 keer waard vind. Ik ben van 97 naar 70 kg gegaan (ik ben 1,86 lang en 68 jaar oud). Ik weet zeker dat krachttraining heel goed is, maar wil alleen maar zeggen dat je met cardio training (dit doe ik veel) ook je doel kunt bereiken.

  Toegewijd en dankbaar,

  Cor.

 9. Hallo Jesse,

  Mijn vader heeft de acai bessen en het super verbrandings plan.
  We lezen ook al je mails en hij doet zijn best.

  Alleen heeft hij ook hetzelfde probleem als Ingrid Lamers.
  Hij heeft namelijk ernstige problemen met zijn knieen.
  Vandaar dat hij moet afvallen.
  Hij weegt nu 170 kg en moet naar de 120 kg voor knie protheses.

  Ik hoop dus dat er ook een soort van bewegen is voor hem en alle anderen die dit probleem hebben.
  Ik hoop van u te horen.

  Met vriendelijke groet,
  Esther (&Mn vader Henri)

 10. ha jesse ik ben 4 dagen bezig met het super verbrander dieet en ben erg tevreden met het resultaat tot nu toe bijna 2kg kwijt mag ik alle recepten uit het 30 dagen plan eten om in ketose te raken ?ik hou me strikt aan je recepten en inderdaad geen trek meer in zoet of chocola e.d. ik wil volgende week met burpee,s gaan proberen bedankt jay

 11. Hoi Jesse,

  Ik eet al 10 maanden volgens je methode. Ik varieer wel door soms vlees en groente te eten en dan weer groente smoothies. Ik doe er voor de smaak vaak nog een schepje eiwitpoeder (vanielle) door. Hierdoor wordt elke groene smoothie lekker.

  Ik ben al 6 maanden constant op 62 kg, waarbij ik gedurende de week soms 2 kg aankom). Ik wil graag onder de 60 kg komen.

  Ik weet dat koolhydraten niet goed voor me zijn. Wordt ik sloom en lusteloos van en vaak ook hoofdpijn. Toch laat ik me verleiden door gezin om te snoepen, of een vette snack.

  Ik ben wel weer gaan sporten (kettlebell workout) en voel dat het ondanks de spierpijn goed voor me is.

  Ik wil het graag halen, dus blijf volharden. Ik zal nooit meer terug gaan naar het eten van brood als ontbijt of lunch. Dat is voormij passe.

 12. het succes zit hem volgens mij in het doorbreken van de oude minder goede gewoontes, het steeds blijven veranderen in kleine stappen (kaizenmethode) die je na enige tijd verder en verder naar je doel brengen. Durven in het bewegen de lat steeds iets hoger te leggen brengt je na enige tijd steeds verder en je wordt er sterker van.
  Korte cardiovasculaire inspanningen geven je ook het fittere lichaam die je nodig hebt in de kracht (vb 5′ rap en intens cardio doen en dan afwisselen met krachtoefeningen) Door dit steeds rapper te doen in dezelfde 5′ zal je zeker rap vooruitkomen.
  Aan ons de keuze maar je zal slechts beter worden als je dit aandurft.
  Verleg de grenzen en je zal steeds verbeteren.
  Succes aan allen die vooruit durven en dit blijven doen.

 13. Jesse,
  Mijn man is volledig van zijn diabetes II medicijnen
  af, alsmede de statines. Zelf bem 15 kg kwijt, de rest volgt gestaag,
  Hartelijk bedank voor al je hulp.

 14. Hoi Jesse,

  Ik moet mij helemaal aansluiten bij Ingrid die ook een lichamelijke handicap heeft. Ik heb welliswaar een andere handicap maar ik ben wel volledig rolstoelafhankelijk en kan derhalve ook weinig tot geen oefeningen doen. Ik kan aan mijn lichaam merken dat ik gewicht verlies, hoeveel weet ik echt niet want wegen kan alleen in een ziekenhuis. Ik eet zoveel mogelijk koolhydraadarm en ik vind dat niet zo moeilijk. Ik tel wel zoveel mogelijk koolhydraten, eet er de ene dag meer als de andere maar ik eet geen brood, aardappeleln, pastas e.d.
  Wat kunnen wij extra doen om toch wat meer af te vallen?
  Graag hoor ik van je?
  Groetjes,
  Henny

 15. Hallo Jesse,
  Bedankt voor jouw persoonlijke email, zo komt het tenminste over. Je motiveert mensen goed en het is goed om regelmatig dingen te horen en te lezen om gemotiveerd te blijven. Ik was in 10 dagen 2 kg afgevallen, maar door 2 luie dagen en wel gewoon eten wat ik op aanraden van jou at, weer iets aangekomen, zodat het nog maar een 1/2 kg is, jammer, maar het leert wel, mate met eten en veel krachtsporten.Na 3 weken even gezondigd en er van genoten, nu weer verder gaan. Smooties smaken best lekker, als fruit overheerst, omelet eten ‘s morgens bevalt goed en soms een biefstuk met een smootie, handje noten, avocado, zalm, makreel heerlijk… verdeeld over de dag uiteraard. Ik moet wel het handje noten in een bakje doen, om niet teveel te eten, want het werkt verslavend. Ik ben wel veel tijd kwijt met kopen, plannen en klaarmaken en meenemen, maar dat moet wel anders gaat het niet goed. Ik bewaar veel lege bakjes en die komen nu van pas.
  Blijf ons motiveren en uitleggen wat wij wel en niet moeten doen. Bedankt Thea

 16. Hallo Jesse

  Ik ben drie weken geleden begonnen met de groene smoothies.
  Heerlijk.
  Probeer ook veel water te drinken. Stoelgang is daardoor al verbeterd.
  Ga komende week proberen een begin te maken met het eetpatroon en gebruik wel al de aciacapsules.
  Ben me er ook van bewust dat ik erbij moet gaan bewegen want anders gaat er geen gram af.
  Ik wil zo graag mijn winterkleding weer aan straks.
  Ben anderhalf jaar geleden van een staand beroep naar een zittend beroep gegaan en inderdaad het is heel veel buikvet wat erzit.
  Ben sinds januari met een collega bezig met dieeten maar bij mij gaat er niets af en bij haar was er in 10 weken 8 kg af.
  Zij sporte erbij en ik niet, is dit dan het verschil.
  Ik heb al heel veel gelezen en video’s bekeken en daar wordt ik wel gemotiveerd van. Hoop dat het me dit keer wel gaat lukken want ik wordt niet echt blij als ik naar mezelf kijk.

  Bedankt voor al je informatie.

 17. Beste Jesse, dankzij jouw manier van motiveren en de nazorg ben ik in 3 weken 6 kilo afgevallen en ik ga verder met het veranderen van mijn leefpatroon

  Groetjes lis

 18. Jesse,

  Heb zojuist eten klaargemaakt extra om mee te nemen morgen.Werkt echt rustgevend. En ga voortaan mijn smoothie ook in de avond klaarmaken ik deed altijd alles in de ochtend en op den duur raak je erin verstrikt en kom je alleenmaar tijd tekort e.d.Daardoor ook erg je best wil doen maar niet lukt…Ongeveer alles raakt dan eenbeetje in de soep te gaan terwijl je zelf niet echt door hebt waarvan…
  Alles lijkt dan sneller te gaan dan jij en kan het allemaal niet meer volgen…Het lukt dan nog wel maar dan meer op een manier van: “net op het nippertje”en loop je steeds achter de feiten aan…

  Die tip zag ik eruitspringen lijkt zo klein maar ben erachter dat dat het niet is…Dus dit heb ik nu voormezelf gedaan en kan ook nog een week dit doen en daarna ook serieus de 320.Dan heb ik DIE3gewoontes ook ECHT in orde…

  Jesse, fijn dat je er bent voor ons…

  selma

 19. Dag Jesse,

  Bedankt voor alle mailtjes.
  Sinds anderhalver week eet ik geen koolhydraten meer en als ik
  ‘s morgens op de weegschaal sta ben ik 3 kilo afgevallen. Super!
  Ik voel al verandering in mijn lichaam, zoals vanmorgen bij het zingen in een koor. Ook zie ik het aan mijn gezicht dat ik ben afgevallen. Gisteren voelde ik me ook wel erg slap van alle maaltijdsalades met kip en tonijn en ‘s morgens eet ik vaak 4 eieren met 1 eidooier en ik mis vaste voeding zoals brood en warm eten. Vandaag hadden we een familie feestje en heb ik een gebakje gegeten en rijst met groenten. Ik kon even geen weerstand bieden, morgen ga ik weer verder met mijn geen koolhydraten eten. Woensdag haal de kettlebel op bij het postkantoor, want maandag en dinsdag moet ik werken en dan ga ik trainen. Heeft het veel effect op mijn vetverbranding wat ik vandaag heb gedaan. De bal is toch niet helemaal teruggerold?
  Groeten Liedy

 20. Geweldig om al die reacties te lezen als je zelf ook al een tijd bezig bent, heel motiverend en je leest dat je niet alleen bezig bent! Ik vind het hartstikken fijn om jouw artikelen te lezen Jesse. Dan wordt het weer aantoonbaar hoe zinvol het is waar we mee bezig zijn.
  Groetjes, ook aan Marjolijn
  Mirjam Holleman

 21. Misschien nog enkele afslanktips en links!

 22. Hoi Jesse,

  Ik ben ook heel blij met al je tips en adviezen. Waar ik vooral blij mee ben is dat ik in totaal sinds ik met jouw manier van voeding bezig ben ongeveer 9 kilo en zo’n 5% vet krijt ben geraakt. Nu ben ik nog niet helemaal tevreden en dat nemen sommige mensen uit mijn omgeving me nog kwalijk ook! Mijn gewicht is sinds mijn 18e niet meer zo geweest.
  Wat vooral resultaat geeft voor mij is het volgen van training. Ik ben nooit zo sportief geweest, maar nu zit ik op een fitness met kortdurende training en dit is vooral heel leuk om te doen. Sinds ik aan het sporten ben is er ongeveer 3% van mijn vet verdwenen en dat is goed voor iemand van 46 jaar.
  Meestal eet ik ‘s morgens een groenteomelet, ‘s middags een salade met kip of geitekaas en ‘s avonds een maaltijd met vis of vlees. Tussendoortjes hou ik ook zo veel mogelijk gezond. Het is vaste prik dat ik in de avond een rode wijn neem met wat nootjes. Ik voel me hier prima bij en hoop zo nog een aantal % vet kwijt te raken. Wel is het zo dat mijn darmen traag werken nu, terwijl ik iedere dag 3 liter water drink. Heb je tips hoe ik dit kan verbeteren?

  Groetjes,

  Anja

 23. Sinds ik die boek van Amber Albarda ben ik meer gaan begrijpen hoe het zit ik wist dat spelt beter was ook ik ben in boek ook gaan leren wat allemaal tarwe producten zijn en waarom je dikker van word en dat je speciaal vetopslag krijg op de buik en welke klydraten je wel kan nemen om slank te blijven of om je vetpertage te verlagen met name zuurdesem spelt boekweit quinoa en ik maak zelf ook aantal keren per week Avocadomoes met olijfolie citroensap uitjes en peper en zout en het is nog lekker ook en verder eet ik rauw food cracker van zadenoten tomaten kan je bij de rauwfood shop kopen duss je hoef niet altijd het zelfde te eten.

 24. ik ben van plan om een combinatie te maken met 2 en drie twee keer in de week hardlopen ( 3 km )
  en iedere ochtend volkoren beschuit te eten met kipfilet.
  tussen door een kiwi
  en tussen de middag 1 volkoren brood met selderie salade en een banaan.
  en dan avond gewoon avond eten.
  oja ik rij ook iedere dag intensief paard sowiezo een uur ..
  is dit voldoende om mijn vet kwijt te raken

 25. Laatst maand at ik geen zoet noch geen fruit daardoor ik weeg tussen 79 en 80 maar vet kussentjes zitten nog als jouwe 2mm. Effe bij komen en ga weer door om laatste vet kussentjes afsmelten.

  Natuurlijk door jou mentaal advies en kennis zet ik zich om juiste doel te berijken.

  Tot volgende keer,

  Doei…

 26. Hallo, Ik zit ergens mee.
  Heel kort door de bocht gezegd, interesseerd mijn figuur me niet. Ik wil wel afvallen. Dat ik mijn buikvet daar mee kwijtraak is een bonus. Een bonus waar ik overigens wel heel erg blij mee ben.
  Maar mijn prioriteit ligt bij het verliezen van gewicht.

  Momenteel weeg ik een kleine 94 kilo met een lengte van 189 cm. Voor een gezonde BMI hoef ik dus niet erg veel af te vallen. Maar als je bedenkt dat ik 5 of 6 jaar geleden nog onder de 80 zat (misschien wel onder de 75) en volop aan sport deed, zie je dat er toch langzaam wat mis is gegaan. Makat niet uit, het eten wat ik er voor heb genuttigd was lekker. De biertjes waren erg lekker en de avondjes uit waren bijzonder gezellig.
  maar ik wil toch wel weer gaan sporten. Dat zit nou eenmaal in me en dat is dus ook hetgeen ik het meeste heb gemist.
  Maar ik wil niet sporten om het sporten. Ik wil niet sporten omdat het gezond is en ik wil ook niet sporten om af te vallen. Dit zijn allemaal bonussen. Allemaal meevallers. Maar het zijn niet de hoofdredenen. Ik wil namelijk sporten om te presteren. Ik wil wedstrijden lopen, voetbalwedstrijden spelen.
  Over 1 1/2 week, op 3 oktober wil ik 10 km lopen in Breda en daar een tijd neerzetten. En dier tijd wil ik in de komende tijd verbeteren.
  Mijn probleem nu is dat mijn gewicht me in de weg zit. Ik voel het aan m’n knieen en m’n enkels. Dus ik wil van dat gewicht af.
  Kortom, ik wil afvallen en duursporten tegelijk. Volgens dit artikel kan dit niet met een blijven resultaat.
  Daarnaast lijkt het me niet gezond om aan duursport te doen zonder koolhydraten te eten. En dat terwijl ik volgens dit artikel mijn koolhydraat inname heel erg moet beperken.

  Kortom: Wat nu? Ik sta er volledig achter wat je hebt egschreven Jesse. Maar ik heb net ff andere prioriteiten. Wat adviseer je. En wat adviseren andere lezers?

 27. Hoi Jesse,

  Ruim 4 maanden geleden was ik het zat na het zien van me zelf op een paard op een foto.
  Het was genoeg, ik wilde niet meer zo dik zijn.
  Ik begon met je oefeningen maar door mijn slechte rug en de ziekte van Crohn ging mij dat niet echt goed lukken.
  Wel had ik besloten om ook mijn eet patroon eens aan te pakken.Stoppen met snoepen was daar één van.
  En op dat moment kwam jij met je groente en fruit smoothies.
  Ik ging ze drinken in plaats van te snoepen.
  En zowaar ik kreeg meer energie, ging beter in m’n vel zitten en m’n huid ging beter aanvoelen en bovenal viel ik af.
  Zwemmen deed ik al een paar jaar maar op een heel matig niveau. Maar ineens viel het kwartje en sprong ik minimaal 3 keer in de week in het water om daar een half uur tot 3 kwartier baantjes te trekken. Mijn fiets vond ik een vervelend vervoer middel en zowaar de boodschapjes worden tegenwoordig met een grote omweg op de fiets gehaald.
  Ik heb zoveel energie gekregen dat ik het huishouden met een gemakkie doe tegenwoordig.
  Ik ben nu 12 kilo kwijt en hoop er nog minimaal 3 af te vallen dan zit ik op een gewicht dat ik nooit meer had durven dromen.
  Als beloning maar eens een fotootje van mezelf laten maken en ik krijg te horen dat ik straal.
  En Jesse zo voelt het ook. Het lijkt net of dat ik iedere dag weer een kadootje krijg zo blij ben ik.
  Dus bij deze bedankt dat je me iedere keer weer blijft stalken met mailtjes met tips voor het laten verdwijnen van die dikke buik.

  Groetjes,
  Bijna slankie

 28. mijn probleem is dat ik elke dag een flesje wijn drink,
  ben hartstikke slank, maar heb wel te veel vet op m;n buik helaas.
  brood vind ik het lekkerste wat er is, ik begrijp ook niet waarom je het niet mag eten.
  voorlichtingsbureau voor de voeding adviseerd zelfs 4a 5 boterhammen per dag!
  De meeste mensen eten altijd brood bij ontbijt en lunch. En veel mensen die dat eten zijn niet te dik.
  Hoe zit dat dan?

 29. Hallo lieve mensen, ik heb de berichten hierboven gelezen en wat mij opvalt is, dat de meeste mensen de fout maken zich te wegen. Als je namelijk meer spieren krijgt door de eiwitten in de voeding en krachtoefeningen, ga je ook meer wegen. Dus mensen let aub niet op je gewicht maar koop een centimeter en meet je omvang. Zo ongeveer tussen je heupen en je onderste ribben op de plaats van je middel. Dan merk je dat je gaat afvallen door minder centimeters op je middel en kleding die minder strak zit!! Ik viel ook weinig af , totdat een arts op tv bij oprah winfrey dit uitlegde. Iemand kan bv totaal geen vet op zijn lichaam hebben, maar wel 120 kg wegen door veel spieren, kijk maar naar bodybuilders! Ook viel mij op dat er mensen zijn die denken dat je per dag en noten en vette vis en avocado mogen. Hij bedoelt een keer per dag of noten of vette vis of avocado. Als je dat iedere dag allemaal eet word je niet slanker. En ook mensen die melkproducten eten zoals yoghurt of eiwitpoeders. Die bestaan ook uit melkwei. Melkproducten stagneren ook de vetverbranding. Heeft Jesse vertelt in zijn video die je kan zien als je je aanmeld voor zijn 10 recepten download die gratis is. Eerst goed daar naar kijken en luisteren legt hij dat allemaal uit. Er is ook een meisje die hierboven verteld dat ze paardrijd en verteld wat ze eet. Veel te weinig, je moet 6 keer per dag eten met iedere maaltijd groenten en 1 soort eiwit zoals vis, vlees, ei of tofu. Vooral ook groenten erbij eten koud rauw, of gestoomd. Salades met olijfolie en citroen of balsamico azijn of wijnazijn. EN NIET WEEEEEEEEEEEGEEEEEEEEEEEN!! Ik denk ik zal maar wat tips geven Jesse heeft blijkbaar weing tijd om te reageren. Staat de hele dag met die kettlebell tussen de koeien te zwaaien zeker. Arme dieren, zag er al een paar voorbij komen helemaal overstuur. Wij slank maar die koeien rijp voor de dierenpsychiater. Mijn hond ook trouwens, ik ga haar maar eensuitlaten doei, kus Irma.

 30. Wat ???OF vis OF noten OF avocado ??? Zo had ik het NOOIT begrepen…Weet je wel zeker wat je zegt ??? Mijn heer …Hoe kan je nou OF dit OF dat OF zo eten ???Vooral vis,vlees of kip moet je iedere dag dus hoe kan je nou OF vis OF noten OF avocado eten ??? Gaan ze niet allemaal op 1 dag of zo… Komt daar ook bezuiniging op of zo ???
  Heb je daar aan gedacht??? Binnen de kortste keren gaat mijn schrijven steeds ALTIJD en ALLEENMAAR uit vraagtekens bestaan… Dus kunnen jullie je dit keer maar afvragen wat ik ermee bedoel… Want ik moet me zo ,steeds afvragen hoe alles nou uiteindelijk in elkaar moet steken… Lijkt wel breicursus… Alleen komt nooit af zo…

 31. Hoe bedoel je Selma?

  Er staat: “gezonde vetten (geven je essentiële vetzuren, eet een handje noten per dag, een avocado EN vette vis)” ?

  Succes 🙂

 32. Jesse… klopt het nou dat je van de gezonde vetten bedoelt ; OF vis OF handje noten of avocado e.d of van allemaal wat van op 1 dag… Lees de bericht van IRMA nou… DIe bedoel ik…

 33. beste Jesse en Marjolein.

  Telkens ik iets van jullie super verbrandingsprogramma of smooties wil dounladen heb ik problemen.Ik dacht toch dat ik betaald heb om dat te kunnen.IK ben wel echt fan van al jullie raad en hulp.Zeker een dankje. Misschien kan het probleem wel opgelost worden.

  Hopende op resultaat groet ik jullie.Veel liefs.

  Emilienne.

 34. Hoi Jesse,

  Vanaf gister lig ik in bed en probeer ik wat rond te lopen met spit in mijn onderrug en nek. Erg pijnlijk en zeer vervelend! Tot mijn spijt is mijn nieuwe blender een week of 2 geleden ook nog stuk gegaan, zodat ik moet afkicken van die overheerlijke groene smoohies die ik vanaf mei dit jaar dagelijks dronk. Ik mis het. Ook mijn acai dieet capsules zijn op. Ik voel me echt energieloos….. Maar zodra ik weer ben hersteld van deze spit, ga ik er weer voor! Dan heb ik weer een nieuwe blender ga die capsules weer bestellen en meer bewegen. Ik heb nl. een zittend beroep en dan blijft het sporten er ook nog wel vaak bij. Trouwens had ik al gezegd dat ik wel ben afgevallen de afgelopen maanden? Ja, dus. ik zit ook strakker in mijn vel. Dus Jesse, bedankt voor je mailtjes, ik lees altijd jou info en tips.

 35. Hallo Jesse!!! Ben nu een half jaar bezig om jou richtlijnen te volgen. Mijn gewicht is met 25 kilo gedaald en mijn vetgehalte met 12 procent! Het gaat de goede kant op. Ben enkele weken geleden begonnen met zwemmen, 3 keer per week 50 baantjes van 25 meter. Nooit gedacht dat me dat ooit zal lukken! Ik voel me erg goed en heb heel veel energie. Tegenslagen kan ik beter verwerken en ik ben vriendelijker geworden naar de mensen. Mijn medicatie is fors omlaag gegaan, waarmee ik erg blij ben.
  Kortom: ik ben gelukkig!!! Graag wil ik jou bedanken voor de goede tips in jouw emails en de video´s. Het zijn echte oppeppers. Mijn doel is nog eens 15 kilo te verliezen en ik weet zeker dat mij dat lukt. Jouw programma is inzichtelijk en logisch, makkelijk te volgen en, wat heel belangrijk is: ik heb nooit honger of zin in snoep. Avonds een klein handje vol pindas en soms een stuk pure chocolade, jammie!
  Hopelijk kan je nog heel veel meer mensen helpen om gezond te worden!
  Nogmaals heel erg bedankt en veel groetjes van Heike

 36. Hallo iedereen,

  Zolang ik me kan herinneren let ik op mijn voeding en doe ik aan sport. De laatste jaren ga ik 2-3 keer per week 10km hardlopen. Ondanks dit bliijf ik kampen met een hardnekkig laagje buikvet, weet je wel die laatste 2mm zoals Jesse het mooi omschrijft.
  Via het googlelen kwam ik op de sites van Jesse terecht, zijn informatie en theorieen hebben me aan het denken gezet.
  Wat kan het probleem zijn van dit vervelend laagje buikvet?
  Mijn conclusie, enfin Jesses conclusie, 2 zaken waarvan ik dacht, die zitten goed blijken toch wel de boosdoeners te zijn nl. mijn voeding en manier van sporten en de combinatie van beide.
  Mijn voeding : ondanks gezonde voeding kan je wel te koolhydraatrijk eten en dat deed ik dus.
  Mijn sport : voornamelijk cardio wat eigenlijk meer ‘roofbouw’ is op je spieren dan spierversterkend, kijk maar eens naar het verschil van lichaamsbouw tussen een marathonloper en 400m loper.
  Nieuw voor mij was ook Jesses theorie over het vetopslaghormoon cortisol die je oa. aanmaakt tijdens het hardlopen.
  Dus eindconclusie, wil je dat laatste beetje buikvet kwijt :
  1. pas je voedingspatroon aan : groenten, vruchten, mager vlees en vette vis
  2. stop met cardiotraining op de verkeerde manier en begin met krachttraining

  Qua sport ga ik overschakelen naar vooral krachttraining met name de “Kettlebell Oefeningen”
  Een onderdeel van goede voeding zijn groene smoothies!
  Dankzij Jesse en Marjolijn ben ik daarmee begonnen, heel lekker, heb zelfs een infosite opgezet!

  Dank je wel Jesse en Marjolijn

 37. Hallo Jesse,
  Hartelijk dank voor al deze informatie. Zeer bruikbaar. Ga proberen het in de praktijk te brengen. Een vraagje: Ik probeer de recepten voor gewichtsverlies in 7 dagen te downloaden, lukt jammer genoeg niet. Mijn emailadres is bekend anders zou ik je berichten niet ontvangen, maar je moet je emailadres invullen om te kunnen downloaden.
  Hoe zit dat?
  Vriendelijke groet,
  Connie

 38. Ik heb een vraagje over minder koolhydraten eten (vooral brood). Ik ben een rechtenstudente en breng de grootste deel van mijn dag (van 9 tot 18.00) door in de bibliotheek of op school. De enige haalbare optie voor mij lijkt volkoren/meergranen boterhammen meenemen, want op school of in de bibliotheek is het niet te doen om vlees of iets anders te eten lijkt mij. Dus mijn vraag is hoe ik mijn doel om 10 kilo te verliezen (door meer eiwitten te nuttigen en minder koolhydraten) kan combineren met mijn studie? ik eet as ontbijt 1 of 2 ei, maar ‘s middag en ‘s avonds kan ik toch alleen maar broodjes meenemen. Ik hoop dat er een alternatief voor is en dat u mij hierbij kunt helpen.

  Groetjes,

  Suzanna

 39. Hallo allemaal,

  Ik volg dit programma niet echt (omdat ik prima op gewicht ben), maar ben wel geinteresseerd in de manier van omgang met eten. Ik heb ook het boek van Amber (Eet jezelf mooi, slank en gelukkig) en er zitten veel overeenkomsten in de aanbevelingen. Mensen uit het noorden van het land hebben wellicht niet zo veel natuurwinkels in de buurt, maar een tip kan zijn om eens naar een lokale (nog in werking zijnde) molen te gaan voor de speciale biologisch geteelde granen en wellicht nog veel meer van al het goede!

 40. Dag Jesse!

  Ik wacht nog steeds met smart op jouw antwoord op mijn vraag van 18 september 2010!!!
  Groetjes Ingrid Lamers

 41. Hallo Jesse en allemaal,
  Ik ben een beginner. Ik heb al jouw instructies en tips gelezen Jesse. Maar ik vind erg moeilijk om de combinatie voedsel te maken. Ik ben soms het eind raad. Mijn eetspatroon is niet westers. De omschakeling is voor mij erg moeilijk nog. Wat ik nu heb bereikt na het lezen en lezen en nog eens lezen van al uw tips is: de motivatie om verder te gaan. Hoe ben ik nog opzoek naar een middenweg. Een weg die bij mij past als vrouw uit het oosten. Een vrouw die met brood eten werd opgevoed.
  Heb je special tips voor de niet westers vrouwen Jesse?

 42. hayy jesse

  Ben nog bezig om alles uit te printen want dat vind ik prettiger lezen want ik krijg anders pijn in mijn ogen hahahaha.
  maar had een vraagje,ik hou van bruin volkoren brood en dat moet ik sochtends gewoon eten ik ken niet alleen een schaaltje yoghurt eten met wat erin!!!!
  ken ik ook ontbijtkoek eten of ben ik nu een zijkerd en moet ik het gewoon maar is een week proberen ?????????????
  en fruit smoothies????? ken zijn dat ik een stuk vergeten bent van je informatie maar vroeg het nu gewoon af.
  en ik ben zo blij met jouw adviezen en zo…………..
  moet 30 kilo afvallen en ik vind het behoorlijk moeilijk en zwaar maar als je dan je mailtjes weer leest en je tips en de resultaten van de andere mensen,dan geeft het mij weer een oppepper om door te gaan. maar door mijn schildklier gaat t ook erg langzaam en alles zit aan mijn buik!!!! erg irritant dat je eerst ergens anders afvalt!?
  ik ga weer verder printen en dalijk bewegen !! jammer dat je geen boeken schrijft op papier!! maar ben hier ook blij mee,thankksss jesse en wachtend op je nieuwe tips etc. doeiiiiii : ) : ) ; ).

 43. Hoi Jesse, dank je wel voor je heldere verhaal. Ik ben nu 14 dagen bezig om jouw tips in te passen in mijn dagelijks leven en voel me daar heel goed bij. De koolhydraten raak ik bijna niet meer aan. Tussen de middag een bedrijfsluch gehad en 3 broodjes kruidenkaas en magere ham gegeten en zit nu midden in mijn after dinner dip. Ik ben me er nu meer dan ooit van bewust wat koolhydraten met je doen en dat ik ze beter niet te veel kan eten.

  groetjes van Daisy

 44. hallo jesse, bedankt voor je motivatie en je filmpjes en info.
  ik woog 82 kg en weeg nu 67 kg.
  ik wil er nog 2 kg af,dan ben ik echt slank want ik ben een man van 1,76 lang.
  ik voel me geweldig ondanks dat ik schizofrenie heb.
  ik heb eerst plantaardig gegeten maar nu eet ik 4 of 5 dagen in de week vlees en iedre dag eiwit van ei.
  deze dingen kan ik allemaal toepassen,ik heb geen behoefte meer om te snoepen,zoals gebak en patat.
  verder eet ik groene smoothies en rauwe soep(geblende groenten)
  ook noten en lijnzaad staat op het menu,net als bonen en graan.
  nogmaals bedankt,
  groetjes alex gerpot

 45. Hoi Jesse,

  Ben nu zo’n 6 weken bezig, maar tot op heden is er maar 3 kilo (wisselend) af. Helaas heb ik niet de mogelijkheid om te trainen, omdat ik chronisch vermoeid ben. Wel loop ik dagelijks regelmatig met de hond. Daarnaast heb ik posttraumatisch stress syndroom en ben in de overgang. Dus erg veel zaken als je het hebt over hormonen.
  Heb jij nog een idee wat ik zou kunnen doen. Ik ben 1.65m weeg 83kg en zou erg graag naar de 65kg willen. Dit is een lange weg. De inzet is niet zo’n probleem, maar dit wordt het wel als het resultaat achterwegen blijft.
  Ik eet groente, vlees, vis, ei en groene smoothies met fruit en af en toe een stukje chocolade 80% cacao. Moet eerlijk toegeven dat ik veel moeite heb met water drinken.
  Hoop dat je kunt helpen.

  Groetjes,

  MS

 46. Hallo Jesse,

  Stimuleert groene thee ook de vetverbranding?

  Groetjes Wilma.

 47. Sorry hoor, het begon allemaal zo goed, met alle voorzichtige tips van jou, Jesse. Ik ben inmiddels drie kilo kwijt, en heb mijn ritme wel gevonden. ‘s Ochtends een smoothie, ‘s middags 2 boterhammen, ‘s avonds mijn normale warme maaltijd. En dit gaat supergoed.
  Tevens elke dag een wandeling van ongeveer een uurtje…………
  Maar om nu zo ver te gaan, dat we geen melkproducten meer mogen, of geen brood meer mogen………..nee. Dit gaat me net iets te ver. WIl ook een beetje normaal blijven leven, en niet continue bezig hoeven zijn met maaltijdsalades, geen melkproducten nemen, geen brood meer eten. Kortom, ik wil gewoon LEVEN, wel een beetje opletten wat ik eet en doe, maar maak er geen levenszaak van.
  Ik hoef niet een fotomodel te worden, die alleen maar let op eten……..of eigenlijk: niet eten. Binnen een gezin valt dit niet te combineren. Ik denk niet dat mijn kinderen blij worden van alweer een maaltijdsalade, of steeds te horen: Nee, geen melkproducten, nee, er is geen brood.

 48. Hallo Jesse ,dit wordt mn derde week dat ik bezig ben met t mentale dieet ,de oefeningen z.a . pushups en ,kniebuigingen .Ze lijken makkelijk maar t is echt niet makkelijk maar t lukt wel .Mn eetgewoonte is helemaal veranderd ,ik gebruik gestoomde groente (spinazie ,broccolie) verse salade ,kip , vis ,avocado ,nootjes en drink veel water ..ik heb geen moeite om de rijst ,suiker, melk en de snacks te laten staan ,omdat ik me ervan bewust ben dat ik geen prullebak ben . leg nu afstanden van ongeveer 5 km (lopen ,hardlopen ,springen ). Ik woog 78 kg en nu weeg ik 70 kg . ben 1 63m lang . Ik ben julle dankbaar voor de motivatie, geduld en toewijding !

 49. beste jesse,
  ik fiets heel veel een uur tot anderhalf per dag.
  ik ben sinds 3dagen bezig elke avond te joggen en wil dat ook blijven volhouden.
  is het wel verstandig zoveel te joggen als je zo zwaar bent (109) ?
  en verbrand ik zo veel calorieen ? ik ben bang als ik veel afval dat alles gaat hangen.

  alvast bedankt,
  groetjes

 50. Stress is ook 1 van de redenen die ervoor kan zorgen dat er extra buikvet ontstaat. Bij stress worden er bepaalde stoffen ontwikkeld die de buikvetten gemakkelijker ophoopt.

 51. Hee. Ik wil al heel lang een paar kilo’s verliezen. Maar ik kon het nooit lang volhouden. Ik ga nu weer beginnen (zonder te stoppen) maar ik ben 16 en woon thuis. Dus ik bepaal het avondeten niet. Ook liggen er veel lekkere koekjes en chips in de kast. ik heb mijn moeder nu ook ‘gezonde’ tussendoortjes laten kopen. Maar vraag is: hoe weersta ik al dat lekkers? En hoe laat ik mijn moeder het avondeten gezonder te maken. Zij is van nature slank en vindt mij ook niet echt dik. Dus veel support krijg ik ook niet ;). Of kan ik beter beginnen als ik opmezelf woon?

 52. hoi jesse eind vorig jaar heb ik jou dvd gekocht en wat tot nu toch nog niemand gelukt is lukte jou wel, ik ben volledig gemotiveerd, ik was al heel erg van het biologische dus dat sprak me meteen aan en jou enthosiame, ik ben nu 40 jaar en tot mijn ben op mijn 13 de op dieet gezet omdat mijn ouders mij te dik vonden [ 1.68 en 58 kilo] toen is niet het dieeten bij mij begonnen maar zeker wel mijn onzekerheid over mijn lijf, wat resulteerde in eten om de verkeerde dingen dat zie ik nu pas in. ik woog in juli 2011 100 kilo en zeulde mezelf mee lettelijk en figuurlijk, ben weer begonnen met de weight watchers maar dat is dus niets voor mij de hele dag punten tellen en niet echt leren wat je lichaam nou wel nodig heeft… en toen vond ik jesse !
  ik ben de laatste week van 2011 begonnen met lezen en lezen en ontdekken van gezond eten en waarom heb een boek gekocht over hormoon balans en ben dingen die jij zo blij aanprijst gaan toepassen nou jesse je wil het niet weten !!! ik heb het licht gezien, ik ben aan de smoothies, de visloie zoveel mogelijk onbewerkt bio voedsel, geen melk meer en haast geen brood en ik voel me super, en ik ben eindelijk aan het afvallen, vanmorgen woog ik 92 kilo toen ik naar jou begon te luisteren woog ik 96 kilo. o ja en ik heb een hometrainer en ben weer gaan wandelen jesse ik voel me super dit is iets wat ik mijn leven lang kan volhouden gewoon omdat ik er achter sta en me zo gezond voel, jesse dank je wel je heb ervoor gezorgt dat ik nu leef !!! dikke kus van inki

 53. Hallo Jesse,
  Bedankt voor je e-mails!
  Ik heb er al veel aan gehad. In 1 maand tijd ben ik 10 cm vet kwijt geraakt.
  Heb niet je dvd omdat ik in Tenerife woon en je ze niet naar hier verzend.
  Dus iedere ochtend als ik op de waterkoker voor mijn koffie sta te wacht doe ik puch ups tegen het aanrechtblad en de knie buigingen. Verder de ene week eet ik geen brood, rijs, aardappels en pasta en andere week alleen als ik er echt trek in heb. De ene week vliegen de cm er af en de andere week blijf ik het zelfde.
  Nog maals hartelijk bedankt.
  Groetjes Diana.

 54. Hoi Jesse,het is eigenlijk te belachelijk voor woorden,ik heb thuis zelf een groot fitness apparaat staan maar doe er de laatste tijd weinig tot niks mee! ik ga weer beginnen ik neem er gewoon de tijd niet voor! voorheen deed ik het s`morgens en s`avonds maar ik heb ook een tijd last van m`n rug en knieën gehad,ik ben toen naar de fysio geweest en een aantal oefeningen geleerd en nu gaat het wel aardig.S`ochtends eet ik meestal 6 bruine boterhammen (Waldkorn) met alleen jongbelegen 30+ kaas en naar m`n werk (vrijw werk) op de fiets meestal een appel,ik doe veel werk buiten waaronder best af en toe zwaar werk,mijn lengte is 1.81 en ik weeg nu 95 kilo en dat is voor mij 10 a 15 kilo teveel,en dus gaan we er maar weer tegen aan!! ik laat wel weten hoe het gaat en of ik het vol kan houden (de zin er in dan hè?) groet van Jan

 55. Hoi Jesse,

  Ruim 6 weken geleden ben ik begonnen met het aanpassen van mijn eet gewoontes.
  Iedere ochtend een smoothy, quinoa, groente/salade en vlees en bij zeer hoge uitzondering wat zilvervliesrijst, aardappelen (Stamppot) en brood. Daarnaast neem ik een paar maal per dag een Whey-isolaat shake. Die had ik nog staan en vind het zonde om weg te doen. En..elke ochtend de fitness oefeningen. Ik voelde me er goed bij maar vier weken geleden brak ik mijn been met schaatsen dus komt er van die oefeningen niet veel terecht.
  Jammer genoeg is er ook nog geen gram van mijn gewicht af. Inmiddels ben ik weer begonnen om elke dag buikspieroefeningen of 20 min. te fietsen met lage hartslag op de spinning bike.
  Ik hoop als ik weer wat mobieler ben de gezonde gewoontes weer en nog beter te kunnen toepassen.
  Ik wil echt van dat vreselijke buikvet af!! Ik geef niet snel op en geef het nog een kans en als het niet lukt…..ja daar denk ik nog over na.
  Bedankt voor je support en groeten van Tini

 56. Goedemiddag Jesse,

  Bedankt voor de goede tips,

  Ik ben inmiddels al twee weken bezig met fitnessen: lichaamsbeweging en inderdaad ook voor de buikvet verbranding.

  Ik ga vandaag alvast beginnen met de gezonde voeding.
  En vanmiddag met fitnessen: na mijn werk, ga ik de fitness instructie toepassen.

  Ik ben alvast blij met je mail.

  Vriendelijke groet,

  Marine

 57. Hallo Jesse ik heb een vraag ik ben chauffeur op het buitenland,dus de hele week van huis. En zeer onregelmatige werk tijden,de ene s,nachtsom 1 uur beginnen en de volgende dag om bv 8 uur. Ik probeer mijn avondmaal met regelmaat op de zelfde tijd te eten en voor de rest de vette hap laten staan.Heb je misschien ook ideeen voor de groep van chauffeurs. Ook ik wil mijn buikvet weg hebben,die oefeningen gaat wel lukken. Maar die smoohties wordt weer heel lastig. Graag advies

  alvast bedankt

  m. vr. gr.

  Derk

 58. Hoi Jesse,

  Qua oefeningen ga ik eerst beginnen met de oefeningen voor en zwakke rug.
  Ik ben met kerst 2010 op mn rug gevallen. Uitgegleden op straat over ijs, zwaar op mn rug en precies óp mn ruggewervel net boven mn stuitje.
  Heb eerst drie maanden net aan kunnen lopen en daarna beetje bij beetje werd het beter. Maar geen gym, geen stevige wandelingen zoals eerst en toch wat aankomen. Nu ben ik wel afgevallen en gaat het beter alhoewel ik toch regelmatig nog pijn heb. Meerdere malen foto’s gemaakt, maar niets te zien. Dus nu voorzichtig meer gaan bewegen. Beetje bij beetje.
  Groetjes!
  Flora

 59. hallo jesse ook ik ben chauffeur en ga indien mogelijk 2x per week naar de sportschool, ik ben 2.03m en weeg nu ongeveer 102 kg (heb 116 kg gewogen).
  ik denk dat het gewicht de goede kant op gaat maar het buikvet is nog niet geheel weg.
  sinds vorige week hebben we een blender aangeschaft en neem dan voor twee of drie dagen smoothies mee,water eieren (eet ik zonder eigeel) maar de warme maaltijd blijft een probleem onderweg, eet dan wel rauwkost maar het eten zelf is vaak met patat of gebakken aardappelen.
  Heb je mischien wat tips ik denk dat je veel chauffeurs hiermee kan helpen
  alvast bedankt.

  gr. victor

 60. Hoi Jesse, ben 4 weken geleden begonnen met je video’s en aanpassen van mijn lifestyle. Was al enkele jaren bezig met enige verdieping in de materie voeding en beweging maar kon nooit een goed, duidelijk en met name motiverend programma vinden. Dus veel geknutseld afgevallen en wee aangekomen etc.
  Mijn geschiedenis: Burnout, depressie, slaapapneu,overgewicht, hormoondisbalans.
  Mijn advies aan een ieder die zich in een van de bovengenoemde termen kan vinden, start met het programma van Jesse, stop met het eten van brood en enkelvoudige koolhydraten, eet op een gezonde manier en denk daarbij bewust aan wat voor effect hetgeen wat je eet heeft op je bloedsuikerspiegel en begin met oefeningen met de kettlebell. Het werkt alleen als jij het wil, je moet volhouden om bewust te worden van het effect van slechte voeding. Elke dag een half uurtje wandelen en 3x per week trainen met de kettlebell waarbij je er voor zorgt dat je de volgende dag een fikse spierpijn hebt. Inmiddels ben ik 9 kilo kwijt, dit vindt ik een leuk bijkomend effect maar ik voel me energiek ik krijg complimenten van de mensen in mijn omgeving en raak daardoor nog meer gemotiveerd. Jesse bedankt!

 61. Hoi Jesse,

  Ik eet sinds een maand of 2,3 GOK (Yvonne Lemmers) en daarbij gebruik ik jouw tips. Dit sluit heel goed op elkaar aan. Het meenemen van gezonde lunch en het eten van een goed ontbijt pas ik al toe. ( bijv. griekse yoghurt met notenmuesli) Ook gebruik ik geen suiker en zoetstoffen meer,maar stevia. De oefeningen pas ik regelmatig toe, maar niet dagelijks. De mails van jou ondersteunen mij. Afvallen gaat niet snel, maar is meer blijven. En ik voel me veel fitter! Ik ben nu 8 kg. afgevallen.
  Bedankt voor je tips!

 62. waarom is brood een dikmaker?
  wit brood misschien maar bruin en volkoren toch niet?
  ik snap niet wat je volgens jou wel mag eten..

  ik ben nog maar 17 dus me ouders zullen niet blij zijn dat ik een dieet ga volgen,
  maar wat zou ik aan moeten passen als ik mijn buikvet wel kwijt kan raken?
  ik snoep nu niet meer, geen chips en koekjes enz,
  ik sport nu een paar keer in de week ( 1 x sportschool, hardlopen hometrainer)
  ik ontbijt nu sinds kort met muesli en yoghurt, ik eet in plaats van wit nu bruin brood, wat voor mij een hele verbetering is want vroeger zat ik altijd een half uur langer aan tafel omdat ik weigerde bruin brood te eten haha,
  ik eet elke dag een appel, en savonds gewoon groente en aardappels, of rijst enzo.
  is dat goed of niet?
  ik hoop dat je antwoord op mij
  groetjes lisanne

 63. Hoi Jesse,

  Eten voor andere deden gaat goed. Ik ben bewust van wat ik eet en waarom ik dit eet. Groenesmoothies, chiazaadjes, kokosolie, Quinoa en nog veel meer superfoods zijn inmiddels in huis.
  Het lastige vind ik nog het concequent toe passen. Ik werk onregelmatig in een woongroep voor mensen met psychische stoornissen. Min of meer ben ik daar verplicht om mee te eten met de maaltijden. wil des ondanks mijn eigen ontbijt en lunch gaan menemen, ook als ik op de groep moet eten. Ik mis alleen goede tips om handige otbijtjes te maken die je makkelijk mee kunt nemen. Voor de lunch wil ik je tip gaan toepassen Maak een beetje meer! 🙂

  Ook het sporten moet conceqenter!!!

  Bedankt voor je mailtjes.. Hierdoor blijf je gemotiveerd!

  Groeten Victoria

 64. Hai, Jesse,

  Het lukt aardig om wat buikvet kwijt te raken. Mijn avondjurken zitten net te strak. Ik streef ernaar dat die goed en lekker gaan zitten, zodat ik mij ook lekker kan voelen in mijn kleding;ik wil niet naar grote maten kleding. Ik heb een normaal gewicht, maar buikvet moet wel wat minder. Bedankt voor de tips!
  Mvg,
  Sandra.

 65. Hoi Jesse,

  Wij mijn man en ik zijn 4 weken geleden begonnen met het veranderen van ons eetpatroon.
  Had al enige ervaring met het Atkins systeem maar daar past bijna geen fruit in.
  Wij drinken nu groene smoothies en ook gemaakt van superfoods en de kilo’s vliegen
  er af. We eten heerlijk en gevarieerd en hebben niet het idee dat we een dieet volgen.
  Kopen bijna alles biologisch en we voelen ons er fantastisch bij.
  Nooit gedacht dat op onze leeftijd 60 en 65 zo een snel resultaat zou worden bereikt.
  We fietsen veel en wandelen graag en we krijgen iedere dag meer energie.
  We groeien iedere dag in de nieuwe levensstijl en zijn blij met jou adviezen .
  Twee blije senioren!

  mvg petra

 66. Haha mensen die janken voor een kilotje of 60.Hhaha zeker mensen van 12.

 67. Geachte Jesse,
  Ik ben 40 dagen bezig, ben 3 kilo kwijt . de oefeningen zijn voor mij mogelijk
  Ik heb diabeetes en spuit ins. Ga 2 pw fitness doen, heb je voor mij oefeningen
  die zittend kan doen. Ik heb alleen veel buikvet.Ik heb slechte benen en reeds
  een voorvoet amp. gehad. Hopelijk heb je advies voor mij. HG JAN

 68. Ik let niet echt op wat ik eet, ik eet weinig maar veel keer per dag(behalve avondmaal eet ik goed soms zwaar rond 18u). Chocolade of snoepgoed eet ik heel af en toe en vaak dieetkoekjes.. ik eet veel tijdens ontbijt, ik let erop om geen
  Brood te eten bij avondmaal en maar heel af en toe frisdrank te drinken, ik ga wel elke dag behalve weekend 6km lopen, kan eens verschille, dan 5 dan 4km.. En ik ben op 3 weken 5,5 kg afgevalle van 78,5 naar 73.. Ik voel me wel niet heel energierijk, valt mee.. Ik moet nog 10 kilo afvalle, erna zal ik gwn blijve doorlope maar dat gezonde eetgewoonte zal ik nooit geïmplementeerd krijgen in mijn leven! Hoe kan ik een gewoonte van 20 jaar verandere? :p ik wil het wel misschien heem rustig aan met de jaren want soms krijg ik snachts zin in raffaellos en dan moetk dat soms eten 😀

 69. Dag Jesse, Ik meet 1M78 woog onlangs nog 106 Kgr. Ik eet meer groenten & fruit , 90 % eet ik na 18 H. niet meer…ik blijf helaas nu hangen op 96 Kgr. terwijl ik een ideaal gewicht verlang van 76-78 kgr. in 2009 woog ik ook 100 kgr, ik trainde voor een marathon en viel +- 12 kgr af (liep toen 2 marathons onder 4 uur) helaas een peesontsteking … nu ben ik terug bezig met (nog meer wandelen dan lopen) trainen…ik wil gra terug een marathon lopen zoals vroeger onder 3 uur ! Ik weet dat ik dat nog kan, maar er moet nog 20 kgr. vanaf… Mijn vraag: Is brood & rijst inderdaad de boosdoenner ? Als ik nu blijf hangen op 96 kgr. wat kan dan de reden zijn ? Ik ga weldra naar Thailand…(dus beter geen rijst-als ik veel wil afvallen..???) je schrijf ook MATIG fruit ??? Wat mag ik daar wel eten ??? VEEL SUKSES MET U ARTIKELS EN BEDANKT !!!

 70. Hey jesse

  ik ben 17 jaar oud ben 1.83m en weeg 96 kilo ik heb echt voor me dikke buik hoe kan ik het snelst mijn buik vet verliezen ,ik fiets elke dag door weer en wind met een gemiddelde snelheid van : 20-25km/u en de afstand die ik gemiddeld afleg op een dag intotaal is zeker wel een kilometer of 50

  met vriendelijke groetjes jeffrey

 71. Hi Jesse,

  Jouw uitleg en benadering van gezonde voeding vind ik erg praktisch. Zelf ben ik ook erg bezig met gezonde voeding en sport 5 x / week (tabata of timechallenges met hoofdzakelijk eigen lichaamsgewicht of met kettlebell, trainingen van ca 15-20 min). Mijn spierontwikkeling en body compositie vind ik goed, het enige waar ik heel lang over doe is een miniscuul randje buikvet, waardoor ik net geen sixpack heb. Het randje wat je ziet als je in de plankpositie bent. Misschien 1 cm ofzo. Ik eet zo’n 6 kleine maaltijden per dag, drink veel water en groene thee overdag, eet 6 x per dag kleine porties met gezonde voeding (veel groenten, goede vetten en eiwitten). Wat kan ik nog meer doen om dit ‘randje’ te elimineren ;-). Ik hoor je tips graag. Bedankt!

 72. Beste mensen,
  ik zie hier veel mensen die meer dan 3 liter water drinken per dag DIT IS NIET GOED! als je teveel water drinkt verdunt je bloed maar je doet eigenlijk bloed + water dat je door je hart laat pompen, je hart moet meer en harder pompoen en dit vergroot de kans op hart envaatziekten.
  als jedan toch veel water drinkt eet dan zo weinig zout, zout houd water vast en veroorzaakt oezeem.
  nog veel moed allen!

 73. Beste Jesse, ik vind alle beeldspraak die je gebruikt mooi. Ik vraag me alleen af in hoeverre het met de realiteit heeft te maken. Een bal die eenmaal gaat rollen als – ie over de heuvel is… Ik denk niet dat dit klopt. Dat zou dan betekenen dat je heel lang niet afvalt en dan ineens heel hard? De koers-beeldspraak lijkt me wel kloppen.
  Ik ben nu 9 weken bezig met jou dieet. De eerste 2 weken ben ik 2 cm in omvang verloren, daarna bleef alles stil staan. Terwijl mijn buikomvang nogal groot is, ik zit nu op 117 cm. Ik geloof dat 80 het maximum is. Is het meer dan ben je heel ongezond. Nu denk je waarschijnlijk dat ik toch iets eet of drink wat niet mag. Dat is niet zo. Wel geld voor mij dat ik niet echt kan sporten omdat ik aan auto-immuun-ziekten lijd. Ik kan net een beetje door mijn huis heen slenteren. Hoewel het niet eten van koolhydraten me gemakkelijk af gaat, heeft het dus nauwelijks geholpen. Dat werkt wel ontmoedigend. Toch ben ik er nog niet mee gestopt, misschien in de hoop dat de bal ooit toch zou gaan rollen…

 74. Hi iedereen. Nooit had ik gedacht dat ik hiermee zou starten. Altijd een goed figuur gehad, maar de foto’s van mijn laatste reis waren wel een confrontatie. OK, START! zou ik zeggen. Bewegen doe ik wel voldoende (denk ik) . Ik zit op dansles en ga wekelijks zwemmen. Verder ga ik bijna ieder weekend uit (salsa dansen) wat toch wel intensief is.
  Mijn eetgewoonten zullen dus moeten worden aangepakt.
  1) Een beetje meer maken voor de lunch is een kleine moeite : check !
  2) Anders gaan eten zal iets minder makkelijk gaan. Maar zeker het proberen waard.
  Wordt vervolgd dus….
  Groetjes
  Nadja

 75. Mensen ik ben toen ik 17 was van 80 kilo naar 64 gegaan het kan als je gewoon minstens 4x per week gym gaat en minder eet ! Nu weeg ik 74 gespierd en heb veel contact met meiden !
  You can do it !!
  GO TO GYM EVERY DAY
  EAT CLEAN TRAIN DIRTY

 76. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met minder suiker te eten. Hierdoor had ik uiteindelijk ook geen behoefte meer aan dit soort eten. Ik ben toen 17kg afgevallen in ongeveer een jaar. Tip: als je het moeilijk vindt om in één keer te stoppen met suikerrijk eten, begin dan met suikervrij te drinken!

 77. Bedankt Jesse voor de mails,ik ga vanaf deze week wat meer lichaamsoefeningen doen.Ik heb hier een goede hometrainer staan die ik eigenlijk al lang niet meer gebruik en dit proberen te combineren met enkele door jou aangeraden oefeningen.Ik heb wel wat een probleem met het dieet omdat ik diabetisch ben en dagelijks nogal grote hoeveelheden insuline moet inspuiten.Ga ik door ‘t dieet te volgen niet te weinig koolhydraten innemen waardoor de kans op een hypo groter wordt of is ‘t simpelweg ‘n kwestie van dan minder insuline spuiten(wat me logisch lijkt)maar hoe kan ik dit verkocht krijgen aan m’n diabetoloog ? Ik zou je zeer erkentelijk zijn mocht je in deze wat advies willen geven.Nogmaals bedankt voor de vele nuttige tips die ik mocht lezen en de video’s die ik mocht zien.
  Tony Heymans.

 78. Beste jesse ,
  Enkele maanden geleden kreeg ik Uw mails plots binnen en begon deze te volgen en op te slaan onder een speciale rubriek ” afslanken ” . Ik wou deze bewaren om later uit te voeren want door een operatie was dit nu niet mogelijk .

  Met de overgang van hotmail naar outlook ben ik nu alles kwijt of vind het toch niet meer terug . Is het mogelijk om deze mails nog eens door te sturen naar mijn
  e mail adres zodat ik snel kan starten met Uw programma want de oefeningen leken mij ook heel interresant
  Dank bij voorbaat
  groetjes Ria

 79. ik starten met de reeks strakke buik,+buikspieren
  Hoe ik het aanpak?
  Ik ben nieuw dus doe ik het laangzaam aan en bouw op.
  starten doe ik : een 10 kniebuigingen +afwisselend set ups10*
  Rustperiode 2 minuten
  Dan opnieuw
  Ik zal proberen of het 5 maal lukt
  Ik laat iets horen!
  Paulette

 80. man man toch!! bladgroen,noten, schepje eiwit poeder erin, en ander brol??
  Stopt gewoon met te vreten! zo simple is het.
  of vreet wat ze in z-o azie vreten, daar zijn ze toch ni dik.
  maak van die eiwit poeder een goe schep thaise pilli pilli poeder, dan zul je smal blijven.

 81. Hallo,
  ik ben een meisje van 12 en heb een klein buikje.
  hoe kan ik die wegtrainen?

  Gr Bella

 82. beste Jesse, ik ben 67 jaar en train drie keer in de week met gewichten zeer intensief. split schema de eene week twee keer dezelfde spiergroepen en een keer de andere en zo om en om .dus elke week word er minimaal een spiergroep gedaan.de exentrische fase doe ik zeer langzaam 8 reps en twee sets per groep.het gaat redelijk goed heb mijn voeding op orde maar na ruim een jaar gaat het buikvet zeer langzaam weg.moet ik nu vaker trainen of moet ik geduld hebben, want hoe langer je traint hoe meer testeron je aan maakt en dat schijnt buikvet te verminderen.en ik wil mijzelf niet over trainen want ik voel mij heel goed bij het huidige schema.ben 180 en weeg 80 kilo.graag hoor ik jouw mening.

Geef een reactie