Hoe beschermen tegen radioactieve straling uit Fukushima

Nu.nl schrijft vandaag: “De hoeveelheid radioactief jodium in het zeewater bij de Japanse kerncentrale Fukushima I blijft stijgen. Het peil ligt nu 4385 keer zo hoog als wettelijk toegestaan.”

We worden in het nieuws geïnformeerd over de instortingsgevaren en de toename van radioactieve straling. Niemand verteld ons echter iets over de echte gevaren voor onze gezondheid, laat staan hoe we ons kunnen beschermen.

In deze blog maak ik een samenvatting over wat vooraanstaande experts op dit gebied, zoals Dr. David Brownstein, David Wolfe, Dr. Joseph Mercola en Dr. Mark Sircus ons vertellen over de gevaren van radioactieve straling en de mogelijkheden om ons lichaam voor te bereiden. Ons lichaam heeft een eigen beschermingsmechanisme dat volledig in staat is radioactiviteit te weerstaan. Het is echter noodzakelijk om daarvoor de essentiële voedingsstoffen aan ons lichaam te geven, die we niet uit onze normale voeding halen. Het is nu nodig om voorbereidingen te treffen, ook bij slechts kleine hoeveelheden radioactieve straling.

Hoe erg is de situatie?
Dr. Michio Kaku zegt in een video die vanochtend (donderdag 31 maart 2011) is gepubliceerd dat er in Japan wordt gesproken over een ‘ongecontroleerde verspreiding van radioactieve straling’. Indien wordt besloten om ook de brandweermannen (die de kernreactor koelen) te evacueren is er geen houden meer aan en zal er een ramp ontstaan vele malen groter dan de ramp in Tsjernobyl (1986).

Bij een volledige instorting van de derde van de vier kernreactoren zal er Plutonium vrijkomen. Een stof die al kankerverwekkend is bij inname van een miljoenste van een gram.

Bekijk hieronder zijn video.

Joseph Cirnicione, expert op het gebied van radioactieve materialen, zei: “Als deze ramp nu zou stoppen zou het al één van de drie ergste ongelukken zijn die we ooit hebben gezien in de geschiedenis van kernernergie”, maar het eind is nog niet in zicht…

Hij zegt dat er absoluut geen kans bestaat dat deze ramp nu of binnenkort zal stoppen (dit zei hij op 16 maart j.l.) en dat het daarom noodzakelijk is voorbereidingen te treffen voor de straling die radioactieve stoffen via Noord-Amerika, over Europa en dan naar Rusland zal verspreiden. Dit zal erger worden dan mensen willen geloven en daarom is het nu tijd om actie te ondernemen.

Moeten wij ons in West-Europa hier nou echt zorgen over maken?
Terwijl in het nieuws wordt gezegd dat wij ons ‘buiten de gevarenzone’ bevinden liggen er heel andere feiten op tafel. Bekijk deze video:

Waarom ons dit niet wordt verteld? (Het lijkt alsof in deze tijd ons wel meer niet wordt verteld…) Misschien om ons niet bang te maken? Of wordt het gewoon onderschat?

Wat is ons grootste risico?
Ons grootste risico is in mijn ogen het feit dat wordt gezegd dat we ons over de blootstelling aan kleine hoeveelheden straling geen zorgen hoeven te maken. Specialisten op dit gebied zeggen dat de meeste artsen de invloed van kleine hoeveelheden chemicaliën, zware metalen en andere toxische stoffen op onze gezondheid totaal onderschatten. Mede daardoor wordt er veel onjuiste en incomplete informatie via reguliere mediakanalen verspreid. Het is noodzaak om jezelf te informeren over de gevaren en de oplossingen. Alleen dan kan je voor jezelf en je familie de juiste beslissingen maken.

Gevaar voor onze gezondheid
Eén van de grootste gevaren voor onze gezondheid is radioactieve Jodium(-131) die zich in de radioactieve straling bevindt en door de lucht wordt verspreid. Via onze huid en door te ademen nemen we deze Jodium op.

Jodium is noodzakelijk voor, en wordt opgeslagen in onze Schildklier. Wanneer deze radioactieve jodium door onze schildklier wordt opgenomen is de kans zeer waarschijnlijk dat dit nu of op langere termijn leidt tot schildklier problemen en/of kanker.

Waarom wordt deze radioactieve jodium door onze schildklier opgenomen?
Alles waar ons lichaam een tekort aan heeft nemen we op.

Dr. David Brownstein, Holistisch arts die zich o.a. bezig houdt met schildklierproblemen, zei: “Na het testen van meer dan 500 patiënten heb ik ontdekt dat 94,7 procent van mijn patiënten een Jodium tekort had.”

Ondanks dat je dit alleen zeker weet als je een bloedtest hebt uitgevoerd is de kans groot dat jij ook een tekort aan jodium hebt.

Wat is de oplossing?
Dr. Brownstein zegt, “Zolang er genoeg niet-radioactieve Jodium in ons lichaam ligt opgeslagen is er geen plaats voor radioactieve Jodium om zich in het lichaam te nestelen. Het zal ons lichaam verlaten zonder schade aan te brengen. Het is daarom noodzakelijk om er zeker van te zijn dat je voldoende Jodium in je lichaam hebt, voordat de radioactieve straling je bereikt”.

Korte toelichting:
Je schildklier, bepaalde organen en weefsels (zie hieronder) zijn als een soort ‘spons’ van jodium. Je las zojuist dat de kans groot is dat je op dit moment een jodium tekort hebt. Komt er radioactieve straling over West-Europa, dan zal je huid en zul je tijdens het ademen radioactieve jodium opnemen, je lichaam zal het als een ‘spons’ opzuigen. Heb je voor die tijd je lichaam echter verzadigd met niet-radioactieve jodium (door dit nu als supplement te gaan nemen), dan ben je beschermt.

Dosering
Als mensen tolereren we een vrij hoge dosering jodium. Wanneer de straling West-Europa bereikt is het noodzakelijk om dagelijks een hoge dosering te nemen. Alleen mensen die op dit moment schildklier problemen hebben moeten lagere doseringen nemen en het langzamer opbouwen. Dit zal bij de meeste mensen zo zijn, aangezien Dr. Brownstein schreef dat bijna 95 procent van zijn patiënten een tekort aan jodium had.

In dat geval is het aan te raden, zegt Dr. Michael B. Schachter, om tussen de 12.5 mg en 50 mg per dag te nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat als iemand een tekort aan jodium heeft een dosering van 50 mg per dag het probleem binnen 3 maanden zal oplossen. Neem je 12.5 mg per dag, dan duurt het een jaar.

Zodra de straling West-Europa bereikt is het nodig om de hoogst mogelijke dosering te nemen die je lichaam aan kan*. Dit is nodig om je lichaam tegen radioactieve jodium te beschermen. Bij voldoende jodium aanwezig in het lichaam bescherm je jouw schildklier, borsten en eierstokken (bij vrouwen) en je prostaat (bij mannen), alsmede andere weefsels in het lichaam.

Op dit moment is er weinig tijd om je lichaam voor te bereiden en daarom, zegt Dr. Brownstein dat het aanbevolen is hoge doseringen te nemen.

 • Van geboorte tot 1 maand: 16 mg per dag
 • Van 1 maand tot 3 jaar: 32 mg per dag
 • Voor 3 tot 12 jaar: 65 mg per dag
 • Van 12 tot 18 jaar: 65 mg per dag (tot 120 mg per dag zodra de tiener zich bijna tot een volwassene heeft ontwikkeld)

Een Jodium die je zou kunnen gebruiken is Nascent Iodine (Iodine = Jodium). Deze bevat 400 mcg per druppel. Dat betekent dat 10 druppels 4 mg is en 100 druppels slechts 40 mg. Het is daarom veilig om hogere doseringen te nemen dan op de verpakking staat. Eigenlijk zou je mogen negeren wat op de verpakking staat* en het beste onderstaande richtlijnen kunnen volgen.

100 druppels per dag is een sterke dosering, maar wanneer de straling over Nederland en België trekt dan wordt aangeraden om deze hoeveelheid dagelijks te nemen (40 mg) en 50 druppels voor kinderen (20 mg).

Het is belangrijk om te onthouden dat onder normale omstandigheden je nooit zo snel deze hoge doseringen zou moeten nemen. Je zou in dat geval beter met lage doseringen starten om te bekijken wat het effect op je lichaam is. Er zou bijvoorbeeld een detox (ontgifting) reactie kunnen ontstaan. Maar in spoed gevallen, als de straling hier naar toe trekt, hebben we hier simpelweg niet de tijd voor.

Dr. David Miller heeft gezegd: “Jodium is in microgram hoeveelheden nodig voor de schildklier, in milligram hoeveelheiden voor borst- en andere weefsels, en in grammen voor therapeutische doelstellingen.”.

Dr. Brownstein zei dat hij 200 tot 300 mg per dag heeft gebruikt voor borstkanker patiënten.

Deze hoge doseringen worden gebruikt in noodgevallen, maar nemen het risico van bijwerkingen met zich mee, onder andere: allergische reacties (hooikoorts, moeite om te ademen, benauwdheid op de borst, zwellingen van de mond, lippen of tong), verwarring, koorts, hartritme stoornissen, smaak van metaal in de mond, tintelende handen of voeten, buikpijn, opgezwollen nek of keel en sneller moe zijn.

Andere bijwerkingen kunnen zowel een versnelde als een vertraagde schildklier zijn.

Maar wanneer we worden blootgesteld aan radioactieve straling is het absoluut noodzakelijk om jodium te nemen. Wat voor jodium je ook maar kunt vinden*.

Wat moet ik verder doen om mijn lichaam te beschermen?
Belangrijk om te onthouden is dat jodium je lichaam niet beschermt tegen uranium, cesium en plutonium straling. Je hebt andere voedingsstoffen nodig om ziektes ten gevolgen van deze radioactieve stoffen te voorkomen.

De magische effecten van Spirulina en Chlorella
De zogenaamde ‘superfoods’ spirulina en chlorella (vaak verkocht als poeder of in tabletvorm) beschermen je lichaam en helpen je lichaam te ontgiften nadat je bent blootgesteld aan schadelijke straling. Ze helpen organen te beschermen die niet worden beschermd door jodium.

Spirulina
Is een zee-alg zeer rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het geeft je lichaam geweldige beschermende mogelijkheden tegen straling, naast zijn andere anti-aging en anti-kanker voordelen. Het zal je immuunsysteem versterken en diverse lichaamsprocessen optimaliseren.

Chlorella
Net zoals Spirulina zit chlorella vol met vitamines, mineralen en voedingsstoffen die het lichaam helpen te ongiften van zware metalen en andere toxische stoffen. Chlorella is ook een zee-alg en beschermt ons lichaam tegen DNA-schade, het balanceert onze pH niveau’s, gaat ontstekingen tegen, verbetert onze darmflora en versterkt ons immuunsysteem.

Start met het dagelijks nemen van Chlorella en Spirulina. Het zal niet alleen altijd je gezondheid verbeteren, maar bereidt je lichaam tevens voor op eventuele radioactieve straling. Er zijn honderden onderzoeken gedaan naar de anti-straling effecten van deze twee superfoods en er zijn diverse bewijzen gevonden dat mensen die deze superfoods na de Tsjernobyl ramp regelmatig aten, in betere gezondheid waren (en bijvoorbeeld geen Leukemie kregen) dan mensen die dat niet deden.

Wat kan ik nog meer doen?
Daarnaast raad ik je aan deze tips op dagelijkse basis te volgen ter voorbereiding op een eventueel rampscenario en ze in grote hoeveelheden te eten tijdens een eventuele ramp.

Eet en/of gebruik dagelijks:

 • Kelp. Kelp zijn als een soort noodles (het is een zeewier) die je dagelijks zou kunnen eten (bijvoorbeeld ter vervanging van pasta, rijst of aardappelen). Kelp is zeer rijk aan jodium en verkrijgbaar in de meeste biowinkels. Het is heerlijk om te eten in combinatie met (wok)groenten en bijvoorbeeld kip of vis.
 • Hoge doseringen vitamine C.
 • Chlorofyl. Chlorofyl is het bladgroen van planten dat licht opvangt en de energie daarvan omzet. Het kan zonlicht bruikbaar maken voor fotosynthese (waarbij zonlicht weer wordt omgezet tot energie in de vorm van glucose). Chlorofyl zit in bladgroenten en in grassoorten (zoals bijvoorbeeld Tarwegras), maar vooral ook in Chlorella. Chlorella bevat tot 40 keer meer chlorofyl dan tarwegrass.
 • Zeolites. Zeolites zijn beschikbaar als vloeistof of in poedervorm.
 • Fulvic Acid.
 • Ashwagandha. Ashwagandha helpt de schildklier om met stress om te gaan. Als we radioactieve jodium in ons lichaam krijgen kan ons lichaam (onze schildklier) ons beter tegen deze straling, met behulp van Ashwagandha, beschermen. Ashwagandha kan als tablet op internet worden besteld.
 • Zeezout. Zeezout helpt ons te ontgiften van radioactieve jodium.
 • Selenium. Selenium is een antioxidant die in grote hoeveelheden gevonden kan worden in Brazil Nuts.
 • Reishi mushroom.
 • Ginseng.
 • Kokosolie. Kokosolie versterkt en stimuleert de schildklier.

En zoals we reeds hebben behandeld, eet/gebruik dagelijks:

 • Jodium (als supplement, vloeibaar of in capsule vorm)
 • Chlorella
 • Spirulina

Drink daarnaast veel (gefilterd) water om je lichaam te reinigen. En kijk eens naar de e-cover.

Tot slot zou je onderstaande supplementen kunnen gebruiken die allemaal anti-straling eigenschappen bezitten:

 • Adya Clarity
 • E3 Renew Me

Attentie!
Onthoud dat de kans sterk aanwezig is dat deze radioactieve straling nog voor jaren aanwezig kan zijn. Zodra de kernreactoren onhoudbaar worden en alle brandweermannen worden ge-evacueerd is er geen houden meer aan. Het zal een ramp zijn die Tsjernobyl doet verbleken. Radioactieve straling zal zich ook over Nederland en België verspreiden.

Mijn visie
In Tsjernobyl hebben mensen overleefd en sommige mensen zijn zelfs gezond gebleven. Dit was geen toeval. Zij aten voeding die hun lichaam in staat stelde zichzelf beter te kunnen beschermen.

Voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding, zei Hippocrates reeds 400 jaar voor Christus. Dit is het moment in de geschiedenis waarop dit belangrijker wordt dan ooit.

Ik hoop dat dit allemaal onnodig is en ik ongelijk heb. Ik hoop van harte dat alle producten die ik zelf reeds heb ingeslagen ik allemaal in het komende jaar rustig kan opeten (want onthoud dat alle bovenstaande producten altijd je gezondheid verbeteren, ook als er geen straling zal zijn) in plaats van dat ik op korte termijn hoge doseringen nodig heb.

Ik geloof echter in het nemen van intelligente beslissingen en in jezelf voorbereiden.

Je verliest nooit iets als je jezelf beter informeert over wat er gaande is in Japan en wat je er tegen kunt doen.

Ik besef me dat dit nieuw is. Dat dit je kan overvallen. Dat je nog nooit gehoord hebt van de producten die ik hier heb genoemd.

Ik weet dat de reguliere media hier nauwelijks aandacht aan besteed en je verschillende dingen hoort over dit onderwerp. Daarom wil ik je nogmaals aanmoedigen om niet te wachten maar om jezelf te informeren over dit onderwerp. Pas zodra je hier meer kennis over hebt vergaren begin je de mogelijkheden te zien en kan je jouw gezondheid in eigen handen nemen.

Ik spreek uit de grond van m’n hart als ik zeg dat ik hoop dat je je voorbereidt. Zelf blijf ik me verder in dit onderwerp verdiepen, als ik iets voor je kan doen, laat me dat dan weten.

Tot slot
Als je niet overtuigt bent na het lezen van mijn blog, bezoek dan onderstaande pagina’s voor meer informatie. Ik hoop van harte dat je een goede beslissing voor jezelf maakt.

Laat je een reactie achter? Bedankt.

Bronnen:

* Dit is geen medisch advies. Neem voordat je start met het nemen van (hoge doseringen) jodium eerst contact op met je huisarts.

Update 2 april:
In de afgelopen dagen heb ik deze twee opmerkingen het vaakst te horen gekregen:

 • Het half-leven van straling is slechts 8 dagen. Het duurt langer dan 8 dagen voordat de straling hier is en tegen die tijd is het zo goed als uitgewerkt.
 • Als het gevaarlijk wordt, zal de overheid ons beschermen.

In deze video komt Cindy Folkers aan het woord, specialist op dit gebied. Zij zegt: Er bestaat geen veilige hoeveelheid straling. Zou het half-leven van radioactieve straling inderdaad 8 dagen zijn, iedere hoeveelheid radioactieve straling is teveel voor het lichaam.

En wat de overheid betreft: Uiteraard respecteer ik ieders keuze om op de overheid te vertrouwen. Persoonlijk vind ik dit naïef. Onze medische wereld is zeer goed in acute problemen, maar niet in preventie. Het is niet hun specialiteit om ons hierbij te helpen. Om die reden vertrouw ik liever op mensen die zich hier langer in hebben verdiept, zoals de bronnen gebruikt in dit artikel. Ook ikzelf ben geen specialist op dit gebied en daarom is de informatie in deze blog zeker niet ter vervanging van medisch advies. Wel geloof ik in preventie. Ik geloof in ons lichaamseigen mechanisme, ons immuunsysteem, om ons te beschermen. Je moet echter wel de juiste ‘ingrediënten’ leveren om je lichaam de gelegenheid te geven dit te kunnen doen.

Share:

32 comments

 1. Jesse,

  De wereld wordt er niet beter op hoor ECHT het gaat zo achteruit terwijl ze denken dat het allemaal beter en beter moet worden zorgen DIE er juist voor dat het de tegenovergestelde richting op gaat…IT”S taking it’s own way you know !!! en dat ontgaat ze nou eenmaal in deze wereld…Waar is de eenvoud en de rust gebleven in dit wereld?

 2. Hi Jesse,

  Ik ben blij dat je deze waardevolle informatie met ons deelt! Ik was me tot nu niet op de hoogte van de ernst van deze situatie op de rest van de wereld. Ik zal de situatie in Japan beter in de gate houden en een aantal supplementen tegen radioactieve jodium vanaf nu slikken!

  Groetjes,
  Annemay

 3. Hallo Jesse,
  Dank je wel voor deze informatie. Ik ga er zeker mee aan de slag!
  Een hartelijke groet van Micky

 4. Beste Jesse,

  Bedankt voor dit artikel! Helder, duidelijk en praktisch!

  Groet,
  Ea

 5. Ook mijn eerste reactie was: extra Jodium!
  Nu gebruiken wij (sinds Tsjernobyl) standaard of zeezout of gejodeerd zout, dus meende al redelijk beschermd te zijn.
  Nu lees ik het volgende: http://www.nucleairrisico.be/voor-wie-beter-niet
  Hoe zit het daarmee?
  Ben heel benieuwd!

 6. Hallo Jesse,

  Ondanks alle kennis, schrik ik er toch weer van. Bij de eerste beelden van Japan zij en belangrijke Japanner. dit kon nog eens erger worden dan Tjernobyl. Velen in mijn omgeing hadden deze uitspraak gemist en zeiden: ‘Dat zal wel meevallen’!

  Heb je volgende week ook nog even tijd om daar iets over te zeggen?

  Groet van Afërdita

 7. Ik vind het in z’n algemeenheid ronduit gevaarlijk wanneer leken medische adviezen gaan geven. Ook al denken ze zich daarbij te baseren op wetenschappelijke rapportages (die kunnen ze als leek immers niet goed interpreteren).

  Fukushima is veel verder weg dan Tsjernobyl. De radioactieve variant van gewoon jodium, jodium-131, heeft nl. een halfwaarde tijd van 8 dagen, wat wil zeggen dat er na 8 dagen nog maar de helft van over is. Omdat het 10 tot 14 dagen duurt voordat het via de wind in Nederland aankomt en het onderweg verspreid is, blijft er weinig dreiging over.

  “Jodiumtabletten moeten pas worden ingenomen op het juiste moment, na instructie door de overheid. Langdurig preventief slikken heeft geen zin en kan bijwerkingen veroorzaken!”. Zie: http://www.apothekenhoekschewaard.nl/pages/nieuws.asp?articleid=430

  Mocht de volksgezondheid in gevaar komen dan zal de overheid daar tijdig en correct op reageren, maak je daar geen zorgen over.

 8. Hallo,

  Elke dag 40 mg jodium, als ik mij niet vergist is dat elke dag meer dan een volledige fles?
  Dit word duur denk ik?

  Groetjes,
  Kris

 9. Hoi Kris. Dat is inderdaad veel ja. Deze artsen adviseren dit omdat als de straling hier komt, het geen normale situatie is maar een extreme situatie waarin je zo snel mogelijk je jodium voorraden moet aanvullen. Daarom is de dosering totaal anders.

  Wat de prijs betreft zie ik het als volgt: Wat gaat het je kosten als de straling hier wel komt, en je je niet hebt voorbereid? En aan de andere kant: wat ik gezondheid je waard?

  Neem uiteraard je eigen beslissing, mijn doel met deze blog is slechts informatie verstrekken zodat je voor jezelf kunt besluiten wat goed is.

 10. Beste ’12aapjes’,

  Mijn intentie met deze blog is zeker niet om medisch advies te geven, dat heb ik hopelijk vaak en duidelijk genoeg in de blog vermeld. De informatie die hier staat is slechts een kopie van wat diverse artsen hier over hebben gezegd op bronnen als naturalnews.com en mercola.com.

  In een ideale wereld zou de overheid ons inderdaad juist informeren over gezondheid, maar mijn mening is dat ze dat niet doen. Het gaat te diep om daar hier op in te gaan (maar ik geef met plezier een keer een uitleg hierover), maar in mijn ogen is het beste wat je kunt doen van niets en niemand afhankelijk zijn, en zelf beslissingen nemen.

  Succes!

 11. Hallo Jesse,

  Helemaal zeker weet ik het ook niet, maar sinds ongeveer een week merk ik een eigenaardige spanning op in mijn nek en bovenlichaam. Ik wijt die aan verhoogde radioactiviteit in de omgeving want geen enkele andere verklaring ligt verder voor de hand.
  Door te mediteren kan ik die spanning kwijtraken, maar daarna bouwt die zich weer op. Dus moet ik dit elke keer opnieuw doen.
  In verhalen las ik dat Indianen en dieren de energie van aardstralen kunnen gebruiken om blokkades in het zenuwstelsel aan te wijzen en op te lossen. Hetzelfde probeer ik nu te doen door de verhoogde radioactieve energie te gebruiken.
  Ik merk dat dit me enigszins lukt.

  Bedankt voor al je adviezen.

  Hartelijke groeten,

  Erna

 12. Hallo Jesse,

  Dankjewel voor het informatieve stuk schrijven hierzo, al was het meeste geen nieuws, omdat ik mezelf veel in de materia van superfoods en ook de (des)informatie rondom het Japanse kerncentrale drama verdiep. Het is eigenlijk een schande dat er zo weinig bruikbare info via de mainstream media naar buiten komt en veel info gebrekkig, onjuist of tegenstrijdig is. Daarom voor jou een dikke pluim voor het proberen te doorbreken van deze situatie en het verspreiden van bruikbare en hulpzame info….thx !

 13. Doh…ik zie nu pas dat jij het bent Jesse….had ff de connectie niet gelegd, maar zag het ineens aan je foto…..lol 🙂

 14. Misdaad tegen de aarde, gelukkig is liefde niet vatbaar voor Angst en Ego!

  Echter zou ik mensen aanraden zorgvuldig met deze informatie om te gaan. Als we allemaal met angst voor de situatie rond sjouwen, is dat inderdaad een potentiële realiteit..

  Het is juist de tijd van positieve en vrouwelijke energie.
  Angst en onwetendheid zullen dit nooit overwinnen…

 15. we krijgen vandaag de dag zoveel binnen,dat het een wonder heet dat we nog leven,overmatige stress is heel slecht voor het lichaam,dus ik denk dat we ons niet te druk moeten maken over wat er allemaal gebeurd,het valt voor de meeste mensen toch niet te doen,om zich te beschermen tegen alle kwalijke invloeden,en dood gaan we toch wel een keer,al die ellende hebben wij te danken aan onze mede-mensen,en aan ons zelf,de mens is verdoemd ,de mens leert het toch nooit, zou het niet beter zijn om de hele mensheid uit te roeien,ik weet wel zeker dat deze aarde in al zijn geheel beter af is.de mensheid heeft genoeg kansen gekregen…nu is het afgelopen,de mensheid heeft gefaald…we hebben onze rug al zo lang naar moeder natuur gekeerd, en dat verdiend zij niet…dit is de laatste kans voor de gehele mensheid om moeder natuur te respecteren.

 16. I am very worried about the developments in Fukushima! I am also starting to prepare for the worst.
  Question though. Some of the “medicine” mentioned come from the oceans. Knowing that the oceans are also infected is it still save to eat these plants?
  p.s. Great article!

 17. Spirulina en chlorella zijn afkomstig van algen uit de zee, vaak in de buurt van Japan. Levert dat juist niet een groot gevaar op qua besmetting met radioactiviteit in plaats van bescherming daartegen?

 18. Beste Jesse,

  Fijn om je website te lezen, bedankt voor t advies,
  Ik heb een vraag :
  Is spirulina ook niet verontreinigt ivm fukishuma?
  Het komt uit de wereld zeeen??

  Met vriendelijke groet,

  Judith

 19. Beste Jesse, volgens mij haal je wat dingen door elkaar in je tekst, je schrijft:

  ‘Eén van de grootste gevaren voor onze gezondheid is radioactieve Jodium(-131) die zich in de radioactieve straling bevindt en door de lucht wordt verspreid. Via onze huid en door te ademen nemen we deze Jodium op.’

  Wat ik ooit geleerd heb op school is het volgend (aanvullingen of correcties welkom!):

  Er zijn 3 soorten radioactieve straling:
  Alfastraling = He2+ (Helium-atomen, dus deeltjes)
  Betastraling = elekronenstraling (a la electriciteit)
  Gammastraling = elektromagnetische straling (a la licht / magnetron)

  Er is dus geen Jodiumstraling. Er bestaat wel een radioactieve vorm van Jodium, die vrij kan komen bij een kernramp en door de natuur (wind, water) wordt verspreid. Om te voorkomen dat de schildklier dit radioactieve Jodium opneemt, kun je de schildklier verzadigen met niet-radioactief Jodium (de klier zit dan ‘vol’ en neemt het radioactieve Jodium niet op.

 20. wat is nou het goedkoopste en makkelijkste om in te slaan tegen radiactieve stoffen en hoeveel kan ik het beste kopen ?

 21. Complimenten voor dit goed gedocumenteerde artikel bijzonder waardevol!!!!!!!

 22. Mijn vader heeft onlangs een behandeling gehad voor zijn schildklier met radio actief jodium omdat zijn keel helemaal dicht zat…..Ik had hier een sleccht gevoel over….hij voelt zich erg slecht sindsdien en ik vroeg me af of hij nu hij al weken verder is ook niet zou kunnen ontgiften.hij wil hier niets over horen, maar misschien is dit toch een goed idee ….het lijkt mij dat het radioactief jodium zijn werking heeft gedaan en hij zich nu moet richten op het reinigen van de rest van zijn lichaam…afgezien van het reeele gevaar van fukushima…..zit ik dus met de vraag wat men moet doen na zon radioactieve behandelvorm…….

 23. Ik vraag me af of er in al die supplementen uit de zee niet ook ‘verontreinigde stoffen zitten. Als je het nog jaren moet nemen dan is er toch geen voorraad ‘schone’ wieren en dergelijke toch?

 24. Leuk, Jesse, om dit te lezen, nu de regering ons gaat bombarderen met jodiumpillen, liever een alternatief. Ik neem al zo’n 50 jaar (ik ben nu 68) elke dag een Kelptablet. Is mijn schildklier nu verzadigd genoeg om geen radio-actief jodium toe te laten? Ik las in de reguliere hoek dat na je 40e extra jodium niet meer nodig is. Ik hoor graag je advies/mening.

 25. Oke Bedankt! Ik ga er mee aan de slag! Er is weinig tijd dus ga nu snel verder! Mocht iemand dit lezen vandaag dan zou ik maar eens gaan kijken wat er in Japan gebeurt is. Ik ben bang dat er vanavond stralingen naar nederland komen of al zijn geweest. Media meld nog niks Mensen help elkaar!

 26. Hallo beste Jesse

  Ik ben zwanger en wil graag weten of ik chlorella en ashwaganda en dergelijke zonder gevaar kan innemen?

  Alvast heel erg bedankt!

Geef een reactie