De Lifestyle Guide van Rens Kroes: inspiratie voor gezond & gelukkig leven

Food is een passie van Rens Kroes, dat zal geen verrassing zijn na het uitbrengen van een reeks kookboeken. Maar voor een écht gezond en gelukkig leven zijn meer factoren belangrijk. In haar nieuwe boek ‘RENS – Mijn Lifestyle Guide’, neemt ze je dan ook mee in haar bewuste en positieve levensstijl. Wij, team Jesse van der Velde, vinden dit echt een fijne inspiratiegids en geven je vast een voorproefje van het boek in dit artikel.

In dit artikel:


Gezonde voeding, ontspanning & beweging

Je kent Rens Kroes vast als foodblogger en –vlogger die zich focust op Powerfood: onbewerkte producten met hoge voedingswaarden. Op haar platform deelt ze tips & tricks via persoonlijke blogs, video’s en haar (bestseller) boeken. Ze is altijd eerlijk en transparant met een positieve mindset. In haar nieuwe boek ‘RENS – Mijn Lifestyle Guide’ staan gezonde voeding, ontspanning en beweging centraal. Ze geeft een kijkje in haar eigen levenswijze. Hoe vaak sport ze? Hoe ziet haar ochtend eruit? Hoe deelt ze haar keuken in? Hoe ontspant ze na een drukke dag? Hoe verzorgt ze haar huid? Hoe maakt ze zo bewust mogelijk haar keuzes? In dit boek vertelt ze er alles over. Naast voeding zijn ook positief denken en ontspanning key factoren voor een gebalanceerde levensstijl. Net als voldoende beweging, een fijne woonomgeving en aandacht voor de planeet.


Opgroeien in Friesland en home made wasmiddel…

Wat zegt Rens zelf over haar boek? “Aan de hand van vele handige tips, oefeningen en inspiratie leer ik je om bewust en puur door het leven te gaan. Ik vertel heel persoonlijk over mijn jeugd en over het opgroeien in Friesland, want daar opgroeien gaf me het fundament om stevig in mijn schoenen te staan. Bovendien leerde ik hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Hoe ziet mijn dag eruit en hoe pas ik mijn drie pijlers – gezonde voeding, ontspanning en beweging – toe? Ook bevat dit boek weer een aantal powerfood-recepten en laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk je eigen beauty- en schoonmaakproducten, zoals de lekkerste oliën, body scrub, deodorant en zelfs home made wasmiddel en vaatwastabletten kunt maken. Ik deel mijn drijfveren, mijn ritueeltjes en de oefeningen die ik dagelijks doe. Zonder dat ik je iets wil opleggen trouwens, of mijn ideeën als waarheid wil verkondigen. Ik hoop dat je door mijn boek zin krijgt om meer uit jezelf te halen, zonder te streng voor jezelf te zijn.” Een echte inspiratiegids dus. Die kun je natuurlijk in één ruk uitlezen, maar ook openslaan bij het onderwerp dat je bezighoudt of steeds even doorbladeren op zoek naar tips, DIY’s en inspiratie.

Meer balans is meer energie

Relaxen en mindset spelen dus net zo’n belangrijke rol in het boek als beweging en voeding. Want, zo zegt Rens, wie het meest uit zijn of haar telefoon wil halen, moet ‘m regelmatig helemaal leeg laten lopen om vervolgens opnieuw op te laden. Dat houdt de kwaliteit goed. Met je eigen batterij is dit niet anders. Ze vertelt daarom hoe je spanning van je afschudt, om daarna fully charged weer aan de slag te kunnen. Het boek bevat een heerlijke mix van persoonlijke verhalen van Rens, praktische oefeningen die je meteen kunt toepassen, inspirerende foto’s, smakelijke recepten, gemakkelijke meditaties om met Rens mee te doen en concrete weetjes. Van een checklist voor meer rust in je leven, een overzicht van energy foods tot een powerplanning voor jouw voeding.


Van bloemkool brekkie tot lavendel latte

Ook in dit boek zijn de recepten puur en vooral… zooooo lekker. Wakker worden met een zoet en romige bloemkool brekkie (zie foto, en ja, ook nog gezond dus). Of een pumpkin bowl. Maar ook hartige taart voor later op de dag of een all-veggie salad. Hadden we de tempehburger al genoemd, de lavendel latte of de gezonde eierkoeken met dadelvulling?

Rens zegt: “Ik hoop dat dit boek je helpt om balans te vinden, en motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen.” Als wij het zo inschatten, dan moet dat echt geen probleem zijn, want dit boek ademt inspiratie!

Share:

6 comments

  1. Dit lijkt me zo’n fijn boek, wat tof dat jullie er zo enthousiast over zijn!

  2. Fijn dat er eindelijk een boek is met veel gezonde recepten. Ik hoop dat er een fijne kantlijn in zit waar ik achter kan kruipen zodra de nijlpaarden komen.

  3. Pas maar op Johnny. Nijlpaarden komen gewoon achter de kangkdtlijn als ze met z’n drieën of met meer zijn. Je kunt dan enkel nog hopen dat je verstekbak lineair te poeren valt zodat je die vervelende beesten kunt tectyleren.

  4. Ziet er inderdaad veelbelovend uit. Wanneer ik naar de foto’s van Rens kijk betrap ik me erop dat ik de vergelijking trek met een smalspoortractor van Deutz. Daar heb ik heel wat kilometers op afgelegd. Het boek zelf lees ik graag bij laslicht en houd daarbij vaak de joker vast voor het geval dat..
    Ik wens jullie veel succes en stuur binnenkort een grammofoon van David Bowie

  5. Zeg Bram, ik hoop dat je het goed vindt dat ik je verder Esther Kookvocht noem. Vorig jaar heb ik een boek van Bram gelezen over een ei, maar nu twijfel ik of dat wel de juiste keuze was. De drie pijlers zoals hierboven beschreven: gezonde voeding, ontspanning en beweging zouden een aanvulling kunnen op dat boek van Bram. Het is echter zonder kip, ei en twerkende huishoudsters dat ik nu wel heel geïnteresseerd ben in het boek van Rens Kroes.
    Dus Esther Kookvocht, je kunt wel een smalspoortractor meenemen in jouw vergelijking, maar dat wil nog niet zeggen dat Georgië ook echt bestaat. Of je in de vla zit of niet.

  6. Beste Normaine. Ik heb er geen problemen mee als je me Esther noemt, mits je op lollies trakteert bij de HAP. Verder zit je te zeuren over Georgië, maar dat zal wel komen omdat je als kind geen Cornetto’s kreeg van je moeder. Die ontkennen allemaal het bestaan ervan en ontkennen tot overmaat van ramp ook heftrucks. Een tip van mijn kant: zoek steun bij een nierpatiënt en ga bijvoorbeeld lekker schaken in een weiland..

Geef een reactie