Wat zijn gezonde tussendoortjes als je wilt afvallen?

We leven in een tijd waar de meeste voedingsmiddelen, die je in de supermarkt vindt, echt rommel zijn. Alle ‘gezonde tussendoortjes’ zijn verre van gezond en de voedingsindustrie liegt tegen je waar je bij staat.

Wat ze zeggen dat gezond is, is simpelweg niet gezond. Meestal zitten deze voedingsmiddelen (zoals bv Liga’s, Sultana’s, Cruesli, ‘Gezonde’ Yoghurtjes, etc), vol met E-nummers en andere stoffen die slecht voor je zijn, je hormoonhuishouding in de war brengen en vetopslag stimuleren.

Gelukkig hebben we Foodwatch om daar een stokje voor te steken, maar dat even terzijde.

Wat zijn tussendoortjes die wél gezond zijn, en die je mag eten als je wilt afvallen?
In bovenstaande video geef ik een aantal praktische tips voor tussendoortjes die je kunt meenemen naar je werk, onderweg, etc, en die je zoveel mag eten als je wilt. Ze brengen je hormoonhuishouding in balans en helpen bij het afvallen, indien dat je doel is. Ze doen dit vanuit het perspectief van eerst je lichaam van binnen volledig gezond maken, zodat je daarna gewicht verliest.

Deze tussendoortjes zijn dus sowieso een gezonde keuze, ook wanneer afvallen niet direct je doel is.

Hieronder de tips die ik je geef in de video:

 • Een handje noten
 • Een avocado
 • Pure chocolade met minimaal 70% cacao
 • Wat rauwe groente zoals wortelen
 • Rosbief, carpaccio of andere vleeswaren
 • En nog een simpele bonus tip!

Heb je nog meer vragen voor me? Laat ze hieronder achter!

Wil je meer info over de Gezonde Gewoontes? Klik hier.

Share:

11 comments

 1. Hoi Jesse,

  is een schaaltje (biogarde) yoghurt met kaneel, paar nootjes (niet meer dan 1 handje per dag 😉 en/of lijnzaad +besjes, kokossnippers ook goed als tussendoortje?
  of is yoghurt niet goed als je even tijdelijk no carbs doet?

  thx!

 2. Hoi Jesse,

  thx! (ik eet verder al jaren geen melkproducten op wat yoghurt na) (lust het gewoon niet, van jongs af aan 🙂 maar kefir gaat hem dus ook niet worden. Ik heb wel eens begrepen dat soja yohurt of geiten (of schaap???)yoghurt wel ok is..klopt dit?

  Ik vind het zo lekker om yoghurt te eten met kaneel, besjes en nootjes…hoe zou ikhet kunnen vervangen en toch afvallen en gezond bezig zijn?

  gr!

 3. Oh jaa dat is ook mijn favoriet in de ochtend! Ben nu aan de soja yoghurt een goede vervanger qua smaak maar hoor ook al twijfelachtige verhalen over alpro soja. Wat zeg jij Jesse?

 4. Hoi Jesse,

  Moeten het speciaal rauwe noten zijn of mogen ze ook geroosterd zijn?

  gr.

 5. Hey Jesse

  ik volg je nu al een tijdje, maar wat mij opvalt is dat de producten die je aanbeveelt altijd zo duur zijn. Zelfs als je in een winkel loopt om je theorie te verbreiden zijn al je producten duur…
  Vraag dus: wat kan een uitkeringstrekker met jw adviezen=

 6. Hey Jesse,
  Ik ben het erg eens met bovenstaande reaktie. Ik volg dit blog al een tijd en ik denk dat je motieven voor het geven van al deze informatie naast de commerciele belangen zeker oprecht zijn.
  Ook valt het mij op dat alle geadviseerde producten in principe erg duur zijn. Naast alle ( voor mensen met een gewone baan) onbetaalbare supplementen en rare ingredienten uit de Mastercareshop moet ook nog eens al het andere van biologische kwaliteit zijn. Ik zal zeker niet betwisten dat biologisch gezonder is voor de mens maar als ik deze adviezen lees krijg ik al snel het gevoel dat wat ik ook doe en wat ik ook koop zolang het niet voldoet aan de kwaliteit die jij zo dringend adviseerd ik het ook nooit goed zal doen. Bijv. de rijstewafel met gerookte zalm: zalm is voor mij al een duur product en dan heb ik het niet eens over biologische gerookte zalm maar gewoon de ordinaire goedkope uit het gewone supermarkt assortiment. Om nog maar te zwijgen van een wheatgrass shot en al die andere vreemde producten. Wie kan dit in godsnaam allemaal betalen?? Wordt dit allemaal gekocht door de rijkeren uit Brasschaat? Ik heb echt geen flauw idee maar bij de reakties op de blogs lees ik steevast kreten als: waar koop ik dit of dat, Jesse ik kan het niet vinden!, mijn super heeft het niet hoe kom ik aan ( vul maar in) dit ingredient? Ben ik dan samen met bovenstaande schrijver de enige die deze mening is toegedaan of houden de anderen hun mond? Als je dit soort kritiek hebt wordt er toch vaak al gauw gezegd dat je niks over hebt voor je gezondheid of te gierig bent om gezonde voeding te kopen. Jesse’s adviezen volg ik zo goed mogelijk zonder alle rare toevoegingen en ingredienten dus zonder manuka honing, kelp noodles en biologische kokosolie ( 8,95 per potje van 325 ml)???!!!

  Toch bekruipt mij ook een gevoel van ergenis:’ wat doe ik dan allemaal fout dat ik al die middeltjes enzovoorts niet kan en wil betalen? Ligt dat dan echt allemaal aan mij en aan mijn motivatie? Ik heb verse groente elke dag op tafel, een paar stukken fruit, brood ( als ik dat wil), rijst/pasta. De smoothies maak ik ook. Maaltijd salade ook prima te doen mits de ingredienten dan van het gewone soort zijn en niet bio… en alles wat daarna komt is in principe voor mijn budget te duur. En dan doe ik verder helemaal geen gekke dingen met mijn geld! Een doosje aardbeien gekocht vanmiddag, koste 1,99 euro en dat schijnt een koopje te zijn. Ik heb ze ook maar mee genomen want anders zie ik geen aardbei meer dit jaar want goedkoper zullen ze wel niet worden. Blauwe bessen ( anderhalf handje in plastic bakje 2,69 euro)!!!! en ja, ik heb bessen in de tuin maar die zijn nog niet rijp. En nu ik toch over bessen schrijf?, die goji bessen he? die komen van heel erg ver… men schrijft tegenwoordig telkens dat je het best kunt eten wat in je eigen omgeving groeit en dat mensen “vroeger”omdat toen ver reizen nog weinig gebeurde niks anders deden dan eten uit hun eigen streek. Als je deze stelling doortrekt zouden Gojibessen dus goed fruit zijn voor de mensen in de streek van herkomst maar niet voor mij. Ik zou genoegen moeten nemen met appels en peren en daar zou ik het volgens deze stelling fantastisch op moeten doen… maar ja, de gewone appel mag niet, hij moet wel bio zijn. En bij appels is dat nog wel te realiseren maar met veel andere zaken niet. Kern van dit hele lange verhaal is dus eigenlijk: heeft gezond leven nog zin als je alle zaken op dit blog niet of niet in bioversie kunt betalen?

  Patrick

 7. Hallo Patrick.

  Het klopt dat er aanbevolen wordt om zoveel mogelijk biologisch te eten. Maar Jesse heeft ook aangegeven dat als dit niet mogelijk is m.b.t. je budget, dat je dan ook de gewone variant kunt nemen. Ik kan ook niet veel biologisch kopen omdat dit ook niet haalbaar is voor mijn budget. Maar wat ik zo van je lees, qua voeding, ben je hartstikke goed bezig. Hopelijk heb je hier wat aan.

  Vriendelijke groet,
  Hellen Peeters.

 8. Dag jesse

  Ik ben u al een paar maand aan het volgen en ik ben 17 kg afgevallen, en heb mijn sick pack, ik ben mega trots op me zelf,..
  Mijn vraag is goeveel puure chocolade mag je eten op een dag,…

  Alvast bedankt,…

 9. Hoi Jesse,
  Ik wil wel graag noten als tussendoortje eten maar ben overgevoelig voor veel van de gezonde noten zoals Pecan noten, Macademia noten, para noten en walnoten…..wat kun je mij als alternatief adviseren?

  Alvast bedankt.
  Vriendelijke groet.
  Saskia.

 10. Probeer eens kokosyoghurt.

Geef een reactie