Buikvet verbranden met Kettlebell Training

Een paar weken geleden maakte ik deze video voor je, over de oorzaak en het verbranden van buikvet. Ik heb je toen uitgelegd hoe hormonen van invloed zijn op de opslag en verbranding van buikvet.

Onlangs heb ik deze nieuwe video voor je gemaakt, waarin ik je een effectieve Kettlebell oefening laat zien (de Thruster). Deze oefening is één van mijn persoonlijke favorieten omdat deze oefening een enorm groot verbrandingseffect in je lichaam creëert en het een groot stimulans is voor de productie van groeihormoon (dat zoals je weet de grootste verbrander van lichaamsvet is).

Bekijk hieronder de video over hoe je met deze Kettlebell oefening (de Thruster) je buikvet kunt verbranden (of in ieder geval de buikvet verbranding kunt stimuleren :)). Veel succes!

Na het kijken hoor ik graag je reactie (hieronder deze blog), bedankt! 🙂

Voor meer info over Kettlebell Training en om Kettlebells aan te schaffen kan je kijken op http://www.kettlebelldvd.nl (speciale aanbiedingen). Om Kettlebells los (zonder DVD) aan te schaffen kan je kijken op: http://www.kettlebellworkout.eu

Share:

31 comments

 1. Mooie oefening, ik zat t eens proberen. Lijkt me wel blessure gevoelig indien je m niet goed uitvoert, of valt dat mee?
  groet!

 2. Dag Jesse,
  Bedankt voor al je instructieve video’s tot nog toe, ik heb er veel plezier van.
  Zou ik de kettlebell kunnen vervangen door een dumbbell, en wat is dan het ideale gewicht?
  Een algemene vraag: wat is het ideale vetpercentage voor een vrouw van 58 jaar, 1.65 lang, en 60.2 kilo? 😉
  Met vriendelijke groet,
  Maartje

 3. super oefening,
  maar hoeveel setjes

 4. Dag jesse.

  Hoeveel sets en leggs moet je doen bij deze oefening, en mag het ook iedere dag?
  En waar kan je kettlebels kopen?

  Groeten Richard

 5. Waar zijn Kettlebells verkrijgbaar en moet je bepaald volume aan gewicht aanschaffen of moet iedereen tijdens deze voorgedane oefening met het zelfde volume gewicht werken?
  Is het niet blessure gevoelig wanneer je van beneden ineen keer naar boven gaat? Want je ziet jou ook wat bewegen in het evenwicht houden, dat kan dan toch eigenlijk niet goed zijn voor je (onder)rug?

  Groetjes.

 6. Ik vraag me af of je deze oefening kunt uitvoeren als je last hebt van je rug en zwakke beenspieren (quadriceps) hebt. Als ik als vrouw door de benen buig geraak ik al niet zo diep en voel ik het al goed in mijn rug en dan spreken we nog niet om naar boven terug te gaan en volledig uit te strekken. Laat staan het gebruik van de kettlebell , hoeveel kilo is dat ?

 7. jesse waar kan je die kettlebell kopen/
  mooie training en je heb gelijk je moet op kracht zitten om je lichaam te veranderen. ik doe twee al drie keer per week kracht en de ander dagen loop ik een klein rondje voor mij conditie maar vooral om mijn astma de baas te worden. complementen voor je site en presentatie.

  gr peiter

 8. Hallo Jesse,

  Heel goed dat je mensen zo stimuleert. Ook ik wil graag weten waar je de kettlebell kan kopen en hoe zwaar ze zijn. Heb je er

 9. Heel goed…maar inderdaad – hoe kom je aan zo’n goede kettebel ?
  Groetjes, Bob

 10. Hoi Jesse,

  Jij doet erg goed werk!
  Je trainingen zijn erg intensief, er gebeurt echt iets in je lichaam weet ik uit ervaring.
  Mijn advies aan andere enthousiaste “volgelingen”is dan ook, luister goed naar je lichaam en ga niet verder dan je op dit moment kunt.
  Je zult ervaren dat het steeds makkelijker gaat en je steeds wat meer of verder kunt.
  Forceer niets, dat werkt averechts en ontneemt je het plezier omdat je blessures krijgt.
  Rustig aan beginnen dus…….
  Voor mensen die denken dat ze teweinig kracht en/of stabiliteit hebben is misschien het “strakkebuikspierenschema”eerst een goed begin.
  Hier doe je dezelfde soort oefeningen zonder kettlebell
  op basis van eigen gewicht (dus ook krachttraining)
  Je krijgt dan betere controle over je spieren en voelt je dus zekerder en sterker waarna je makkelijker de volgende stap kunt zetten omdat het beter aan sluit.
  Houd je doelen voor ogen en geniet van het goede gevoel als je een traing weer volbracht hebt.

  Dit is weer een leuke oefening om toe te voegen aan de training Jesse
  Veel succes met trainen allemaal.

  Prettig weekend.

 11. Ook dit is weer geen goede training voor mij.
  Tennis arm en artrose in mijn schouder/pols/duim enz.
  Twee rugoperaties gehad en mijn beide buitenmeniscussen in mijn knie

 12. Beste Jesse,

  Sorry voor de late reaktie op de andere
  emails die je me gestuurd had.
  Wat betreft de uitleg van deze video,
  moet ik je zeggen; het is luid en duidelijk,
  zoals wij amsterdammers dat altijd
  zeggen!
  Ik ben in een korte tijd ook heel wat
  gewicht kwijt geraakt, maar het is precies
  wat je zegt, men moet wel wat gaan doen,
  en minder naar die TV kijken, want daar krijg
  je echt stress van!!
  Ook niet te lang achter de PC zitten, ga tussendoor
  die Kettlebell pakken, en doe wat oefeningen, ik moet je zeggen het werkt voor 100%,

 13. Hoi Jesse,

  Alweer een heel goede oefening om je hartslag omhoog te jagen.
  Ik doe deze oefening nu 2 weken ( 2e video Kettlebell Workout ), en deze is echt super intensief. Het zet je lichaam echt aan tot presteren.
  Super goeie presentatie.:)
  Alvast een heel goed weekend toegewenst,
  Groetjes,
  Ada.

 14. Mooie oefeningen. Ik doe ze op de sportschool. Daar kun je ook de kettlebells bestellen.

 15. Het ziet er allemaal prachtig uit, jammer dat het voor iemand zoals ik met een stenose in de nek, uitpuilende tussenwervelschijven en afwijkingen in de hersenstam niet te doen is.
  Ik kan nog geen pak melk tillen.

  Zijn er soms ook oefeningen om het buikvet weg te krijgen zonder de nek te belasten?

  Voor iedereen die gezond is: veel succes!

 16. Ik heb nog geen reactien van je gehad of ik heb iets fout gedaan,maar wat dat is weet ik niet.groetjes Jos.

 17. Ben nog steeds aan het trainen met de eerste DVD en doe telkens de oef. samen met Marjolein op de DVD zodat ik steeds in het juiste ritme zit en de juiste hoeveelheden train.
  Mijn linkerarm heeft ook minder kracht dan mijn rechter maar het begint stilaan te vlotten als ik de one arm press uitvoer.
  Ik ga zeker deze oef. later inbouwen.
  Ben ook geopereerd aan een hernia en heb slijtage aan de nekwervels maar toch kan ik de oef. uitvoeren van de DVD’s zonder pijn.
  Voor de rest ben ik h

 18. heeyy jesse!! ik ga deze oefingen voor me buikspieren zekker uitproberen ik hoop ook echt dat je het binnekort gaat zien aan je lijf!! maar ik heb nog een vraag je geeft ook typs voor speciaal voeding toch? nou ik weet niet of je daar wat van weet maar weet je michien een goed dieet die je wat kilo

 19. Beste Jesse,

  Bij deze mijn reactie.

  Om eerlijk te zijn vind ik je video’s veel te langdradig en daardoor al gauw te saai worden. Ik kom op de

 20. Zaaaalige oefeningen, maar ik krijg de kettlebell en cd niet besteld.Er schort toch iets aan het systeem naar mijn mening.
  groetjes
  Greet

 21. Ik ben het met Waster eens, ik vind de filmpjes ook (veel) te langdradig. Ik vind dat je wel heel goed werk verricht, daarvoor complimenten!

 22. Wat kan je doen aan overtollig vel? Dat hangt er nu zo bij. En er zijn niet echt oefeningen om je kuiten/enkels dunner te maken.

 23. kan dit niet met iets anders dan een kettlebell?

 24. Leuke oefening!
  Ik merk alleen dat ik moeite heb met ”de omschakeling”, omdat iedereen zegt dat je aan de cardio moet om af te vallen. Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met hardlopen, maar niet eens zozeer voor het afvallen, maar omdat men ook zegt dat hardlopen op een rustig tempo goed is voor depressieve klachten (Running therapie).
  Ik loop nou af en toe tussen de 30-60 min. Maar ik begrijp uit jouw verhaal dat ik hiermee mijn hormonenbalans nog meer om zeep help?
  En ik ben geïnteresseerd in zo’n Kettlebell, alleen je hebt heel veel verschillende maten in kg. Welke raad jij aan? Hij moet ook wel op te tillen zijn.. 🙂

 25. Hay Jesse
  Intersante oefening is echt een uitdaging . Het is te proberen. Hoelang en hoeveel keer per week mag je deze oefening doen. Ik ga wel ervoor.

 26. Beste Jesse,

  Het volgende is het geval, in 2010 heb ik een gastricbypass gehad al na 6mnd viel ik niet meer af en bleef ca 6mnd stabiel
  Inmiddels weer 12 mnd verder ben ik langzaam maar zeker 13kg aangekomen, ik ben groene smoothies gaan drinken waar ik best ziek van werd en viel 3kg af.
  Ik train elke dag ,meestal krachttraining ca 45 min per dag,quadriecep,hamstring,ad-abductoren,rechte en schuine buikspieren met weerstand,bicep/tricep,pectorales miner/major,deltoid als ook de romboid om even aan te geven dat ik zelf trainer ben geweest.Na die 3 kg val ik dus niet meer af ik kan maar beperkt eten dus LIJNEN is niet van toepassing wel heb ik 2 wk geen gluten gegeten nog rijst pasta of aardappelen.
  Het haalt niets uit en word wel verdrietig van bovenstaande,ik ga niets uit de weg om gezond te zijn zelfs geen operatie en zelf dat blijkt niet genoeg mijn artsen dietistes e.a. begrijpen niet dat ik nog niet door de brieven bus kan ,ik geef niet gauw op maar wat doe ik niet goed???????

  graag serieus advies

 27. leuke oefening. ik train zelf al sinds september vorig jaar met de kettlebell training. ben al meer dan 6 kilo puur buikvet kwijt. merk alleen wel dat ik alle oefeningen met 16 kilo doe maar de snatch nog steeds niet met dit gewicth kan doen. niet meer dan 4 keer in ieder geval.

  wat kan k hier tegen doen? meer losse buikspieroefeningen?

 28. Ik heb de workout en kettlebell besteld maar nog niks ontvangen, ik hoop dat het toch nog komt…

  Graag zo snel mogelijk reactie.

 29. Goedendag . kan ik mij aanmelden voor jullie nieuwsbrieven, of als ik vragen heb over voeding? naar welk email adres kan ik het sturen .Groeten Dennis

 30. Hallo , ik word er moedeloos van dat ik mijn buikvet niet kwijtraak , sport c.a 4x per week , heb 2 nieuwe knieen ,en een stenose in de rug , kunt u mij zeggen welke kettlebell oefening voor mij het beste is zonder nedelige gevolgen voor de rug , hopend op een antwoord groet ik : Henk

Geef een reactie