Candida infectie: lastig, maar er is wat aan te doen

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben vandaag de dag last van schimmelinfecties. De reden dat dit soort infecties veel meer voorkomt dan vroeger hebben we te danken aan onze moderne levensstijl en een veel hogere levensverwachting. Een van de meest voorkomende schimmelinfecties is Candida. Deze wordt veroorzaakt door de gist Candida Albicans, die van nature in ons lichaam aanwezig is maar een wildgroei aan schimmels kan veroorzaken als het de kans krijgt. Wie Candida heeft kan te maken krijgen met allerlei gezondheidsproblemen die je dag op zijn zachtst gezegd flink kunnen bederven.

Veel artsen herkennen de symptomen van Candida niet, waardoor je er jarenlang mee rond kunt lopen. Echter, het bepalen of je last hebt van Candida is een belangrijke stap in het creëren van een gezonde darmbalans, want dit vormt de basis voor het in balans brengen van je hormoonspiegel waarna je in staat zult zijn om automatisch overtollig vet te verliezen.

Wat is Candida en wat gebeurt er in je lichaam als je het hebt?

Ons spijsverteringsstelsel en onze urinewegen en voortplantingsorganen bevatten een aantal verschillende soorten gisten die in harmonie leven met onze ‘goede’ bacteriën. Als de flora in deze organen door bijvoorbeeld een verzwakt immuunsysteem, gebruik van antibiotica of een ongezond voedingspatroon in disbalans raakt en de ‘goede’ bacteriën in de minderheid komen ten opzichte van de ‘slechte bacteriën’, dan kan de gist Candida Albicans de kans krijgen draden te vormen en uit te groeien tot schimmels (Braunwald, 2001).

candida infectie

De meest voorkomende plekken op en in het lichaam waar een Candida infectie kan ontstaan zijn:

 • In de voortplantingsorganen. Vrouwen hebben vaker dan mannen te maken mat Candida, want vaginale infecties veroorzaakt door Candida Albicans komen veruit het meeste voor.
 • Op de huid. Een Candida-infectie op de huid vindt meestal plaats tussen de vingers en tenen, rond of onder de vingernagels, aan de binnenkant van de dijen, rond de anus (omdat Candida Albicans vaak in de ontlasting voorkomt) en op de penis.
 • Rond of in de mond en keel. Orale Candida, ook vaak spruw genoemd, is te herkennen aan witgele plekjes op de lippen, tong, aan de binnenkant van de wangen of op het gehemelte.
 • In de darmen. Als er een disbalans ontstaat in de darmflora kunnen er allerlei rottings- en gistingsprocessen plaatsvinden in de darmen. Als gevolg hiervan kan Candida zich nestelen in de darmwand en microscopsich kleine gaatjes graven en Lekkende Darm Syndroom veroorzaken. Ook mensen die Colitis (ontsteking van de dikke darm) hebben of bij wie Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is geconstateerd kunnen last hebben van Candida in de darmen.
 • In het lichaam. Candidiasis is een systemische Candida-infectie, ofwel een infectie veroorzaakt door Candida in het lichaam, en is een ernstige aandoening die meteen moet worden behandeld. Gelukkig komt Candidiasis niet vaak voor.

De oorzaken van Candida

Een wildgroei van Candida schimmels ontstaat als de verhouding tussen de ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in je lichaam uit balans is. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Te veel suikers (glucose) en koolhydraten in je voedingspatroon, want gist heeft suikers nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen (McGinnis et al 1996, Buddington et al 1996; Howard et al 1995)
 • Het gebruik van medicijnen, zoals antibiotica, waarmee je niet alleen de ‘slechte’ bacteriën maar ook de ‘goede’ bacteriën doodt, en anticonceptiepillen en corticosteroïden, die er beiden om bekend staan dat ze schimmelgroei bevorderen
 • Een verzwakt immuunsysteem en/of een disbalans in de zuurtegraad (pH-waarde) van het lichaam, veroorzaakt door chronische stress, ziektes, blootstelling aan giftige stoffen (bv. zware metalen en verdelgingsmiddelen)
 • Een verandering of disbalans in de hormonen die een verandering in de zuurtegraad (pH-waarde) tot gevolg hebben, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de levensfase voorafgaand aan de menopauze, vlak voor en na de menstruatie en bij het gebruik van anticonceptiepillen (Edwards, 2004).

Het behandelen van een Candida infectie heeft alleen succes als je deze bij de bron aanpakt, het is dus altijd belangrijk om vast te stellen of een van bovenstaande oorzaken een rol spelen.

De symptomen

Er zijn heel veel verschillende en uiteenlopende symptomen die een teken kunnen zijn dat je last hebt van Candida. De meest voorkomende symptomen die erop kunnen duiden dat je Candida hebt zijn onder andere:

 • Symptomen die kunnen duiden op een vaginale schimmelinfectie, zoals een dikke, witte afscheiding, jeuk, irritatie en een brandend gevoel welke gepaard kan gaan met pijnlijke seks, pijn bij het plassen en een rode huid rond de schede en de binnenkant van de dijen.
 • Spruw: witgele plekjes in en rond de mond, welke zich kunnen verspreiden naar de slokdarm, waardoor slikken moeilijk en pijnlijk kan zijn
 • Een onbedwingbare trek in suikers
 • Voedselallergieën
 • Brandend maagzuur, oprispingen, buikpijn, flatulentie en/of een opgeblazen gevoel

Hoe weet je of je last hebt van Candida?

Vaak kan een Candida infectie aan de symptomen worden herkend. Echter, om de diagnose te bevestigen is het noodzakelijk de aanwezigheid van de schimmel vast te stellen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door een klein beetje schimmel van een geïnfecteerde plek (huid, nagels, wangslijm, vaginaal slijm) te schrapen en onder een microscoop te leggen (Edwards, 2004).

Het bepalen of je last hebt van een wildgroei van Candida is een belangrijke stap in het realiseren van een gezond darmbalans. Als je vermoedens hebt dat je last hebt van een Candida-infectie dan zou je om te beginnen de Candida-test kunnen doen. De Candida-test dient tevens als basis voor Fase 2 van de Superverbrander Methode. We willen namelijk in dit programma eerst zeker weten dat je darmen in goede gezondheid zijn, voordat je naar Fase 3 gaat. De gezondheid van je darmen vormt de basis, daarna breng je jouw hormoonhuishouding in balans en als gevolg van beiden zul je automatisch overtollig vet verliezen.

Als je Candida hebt

Wanneer je dokter een Candida infectie vaststelt dan schrijft hij of zij meestal schimmeldodende medicatie voor, zoals bijvoorbeeld anti-schimmel crèmes, schimmelwerende shampoos en/of schimmeldodend mondwater. Als de symptomen vervolgens verdwijnen denken veel mensen dat ze genezen zijn van Candida. Maar met deze symptoombestrijding wordt de onderliggende oorzaak niet aangepakt, vaak keren de symptomen weer snel terug zodra met de medicatie wordt gestopt. Gelukkig komen steeds meer artsen tot dit inzicht en onderkennen dat Candida niet het gevolg is van een plaatselijke wildgroei van schimmels maar dat de oorzaak van Candida heel gecompliceerd kan zijn. Een behandeling van Candida kan blijven resultaat hebben als je de oorzaak van de schimmelinfectie weet weg te nemen. In een later artikel gaan we hier verder op in.

Dit is een samenvatting van het artikel “2.3 Candida” op de Superverbrander Methode ledenwebsite, waarin je leest wat Candida is, wat de oorzaken en symptomen zijn van deze schimmelinfectie, hoe een Candida infectie wordt vastgesteld en wat je kunt doen als je denkt last te hebben van Candida.

Share:

60 comments

 1. wat mij enorm geholpen heeft is de candiplex in combinatie met de symbion forte en daarnaast heb ik gedurende 30 dagen geen toegevoegde suikers genomen en ben ook nog eens een paar kilo afgevallen. de candiplex neem ik nu niet mee maar de symbion forte is me aangeraden wel te blijven innemen. ik voel me weer pico bello. en hoop dat dat zo blijft anders weet ik wel weer wat me te doen staat. liefs, C

 2. @carien, neem je die 2 pillen tegelijk in of eerst de candiplex en bv een maand later de symbion forte? en hoe gaat het verder met fruit etc?

 3. Wat doe je wanneer de symptomen tijdens de zwangerschap optreden (naast behandeling door een arts uiteraard)? Is het dan ook volledig weg na de tijd?

 4. Veel mensen weten niet dat alcohol ook een suiker is, dus zeker mijden bij een candida infectie!

 5. Hello! Ik heb pas vernomen dat ik candida heb. Ik neem nog niets van medicatie, maar volg wel een regime zonder suikers. Is het waar dat het vreselijk moeilijk is om candida te bestrijden, je geraakt zogezegd nooit helemaal van af!
  Welke top middelen zou u aanraden?

 6. geachte van der velde

  ik bewonder jouw methode heel erg .wil je vragen of jij mischien ook een persoonlijke advies consult wil geven .en met mij wil kijken voor een persoonlijke op maat zijne advies wil geven .ik hoop dat ik van u zijne antwoord krijg met vriendelijke groet daniel le comte

 7. Wat een FLUT-artikel!!! Na wat uitleg over en veel tamtam krijg je alleen maar te horen: als je betaalt, wil ik het je helemaal uit leggen! Betaal je niet? Jaa…… JAMMER!

  Net als dat webinar. Stel ik VIER vragen, krijg geen één antwoord. De POEN, daar draait het om.

 8. Een zeer gezond en effectief middel tegen candida is Molkosan. Dit is een 100% natuurlijk product dat is bereid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse, Zwitserse alpenmelk. Het bevat een hoge concentratie rechtsdraaiend melkzuur, dat bijdraagt aan een optimale omgeving voor gunstige darmbacteriën waardoor voedsel beter wordt opgenomen en verteerd. Is lactose- en suikervrij en caloriearm. Twee eetlepels toevoegen aan vers geperst fruitsap en je candida verdwijnt na een 10 tal dagen. Ik gebruik het dagelijks. Is te koop in de apotheek of in de natuurwinkel. Ook lekker als toevoeging bij saladedressings.

 9. Hoi allemaal,

  Ik gebruik sinds kort ph druppels om basisch water te maken. Verder brood vervangen door speltbrood. met de ph druppels (ph vision) kan je heel goed mee ontzuren en ontslakken en dat werkt heel goed.

  groet Angel

 10. Graag laat ik weten het jammer te vinden dat die link naar de zogenaamde supermethode erop staat van Jesse. Hoe kan zij met die website, zo als die in elkaar zit, in hemelsnaam het vertrouwen wekken dat het werkt? Wat een commercieel gebla bla!! Zeer ongeloofwaardig, helemaal als je de prijs bekijkt. Ik vraag me dan af wie daar nou beter van wordt; ik denk zij ipv al die arme mensen die naar goede hulp en hulpbronnen zoeken! Laten we er niet in trappen! Helaas gaat altijd maar weer t commerciele boven echte hulp!

  Marcha

 11. Hallo Allemaal,
  Het was mij ook al opgevallen toen ik naar goede hulpbronnen zocht om van die vrezelijke schimmelinfectie af te komen ( die ik na een antibioticum kuur heb gekregen) dat er zelfs mensen waren die wel 199 euro vroegen als ik voor meer info vroeg!! Een schande!! Maar gelukkig zie ik hier wel een paar bruikbare tips.
  Die appelazijn ga ik zeker proberen en die Molkosan komt morgen direct in huis.
  Mijn huisarts had mij Daktarin oraal gegeven, maar in de bijsluiter staat dat je er een lever beschadiging van kunt krijgen!! Gruwelijk!!
  En eh die Ph waarden moeten natuurlijk ook weer normaal worden, want mijn ontlasting ruikt helemaal zuur, niet meer normaal, ik ben helemaal verzuurd…
  Bedankt voor jullie tips, en hou jullie op de hoogte van de vorderingen

 12. Lieve mensen,
  Ik wil jullie op het hart drukken dat je vóórdat je een dieet gaat volgen jezelf eerst goed laat testen. Laat je ontlasting in een laboratorium controleren, want symptomen hebben, betekent niet meteen dat je ook echt candida hebt.
  Overleg ook alles met een arts want je kunt met diëten ook schade aanrichten. Dingen als rauwe knoflook en zo, kunnen meer kwaad dan goed doen.
  Je kunt ook verlichting van klachten vinden in de alternatieve hoek van geneeskunst, en dat is een veel veiligere optie van zelf dingen uit gaan proberen.
  Zorg goed voor je lijfje!

 13. Candida Albican schimmels zijn in hoofdzaak het gevolg van te veel antibiotica’s die je darmstelsel hebben aangetast en zoals beschreven staat de goeie gist heeft omgezet in schimmels , dit komt omdat de meeste mensen na het gebruik van antibiotica hun darmen geen goeie nabehandeling hebben gegeven, dit is ook de oorzaak nr1 voor mensen die later te kampen hebben met het CVS het gekende Vermoeidheidssyndroom.

 14. Het is goed om stil te staan bij wat je eet. Ga op onderzoek uit! Het eten van niet-biologisch vlees kan ook een oorzaak kan zijn van het aantasten van je darm-immuunsysteem vanwege de antibiotica die daarin aanwezig kan zijn.

 15. Graag wil ik reageren de tekst van verschillende mensen
  (Wiesje) knoflook heeft juist de eigenschap om candida schimmel tegen tegen te gaan. Je kunt dit vers eten maar natuurlijk ook in capsule vorm.

  (Foetsie) Daktarin prachtig medicijn die vooral de symptomen doet verminderen of verdwijnen maar de schimmel gaat daarvan niet weg! Pak het bij de oorzaak aan en begin bij je voeding.

  (Angel) Spelt brood helemaal super als je tenminste de gene koopt (of zelf balkt) zonder gist dus de Desem versie. Ze zijn er namelijk in 2 varianten.

  (Patricia) Molosam Alpenmelk? Hoe zit dat dan met het niet mogen eten van zuivel producten zoals melk karnemelk etc. En de fruitdrank verseperst heerlijk maar met candida zeker de 1ste maand niet aan te raden om fruit te eten. daarna met mate en vermijd druiven en bananen.

  Op een rijtje als er Candida is geconstateerd dan kun je het beste je eetpatroon veranderen door te gaan eten zonder
  – Suiker (alles waar suiker in zit, of de verborgen suiker zoals oa: Basterdsuiker, Dextrose, Druivensuiker, Fructosestroop, Geleisuiker
  Glucose-fructosestroop, Glucosestroop, Invertsuiker, Kandij, Kritstalsuiker, Melasse, Rietsuiker, Sacharose, Sucrose, Suiker en Vanillesuiker
  – Gist (brood, krackers, etc wel desem brood rijstwafels, krackers zonder gist)
  – Zuivel (wel yogurt, kwark, geiten kaas zo jong mogelijk hoe ouder hoe meer schimmels ook daar weer in zitten)
  – zo min mogelijk vlees (liefst biologisch)

  Er vershillende methode ter aanvulling
  Pau D’arco (gaat schimmels tegen in je lijf maar ook bijv wratten)
  Luvos Heilaarde geschikt ter ondersteuning van de darmreiniging

  mvrgr
  Chantal

 16. Schimmelinfectie kan een terug komend probleem worden en vooral op onder de voorhuid en de liezen miconazol hydrocortison crème helpt wel maar soms maar tijdelijk

 17. Huis arts schreef miconazol hydrocortison crème voor maar helpt wel voor tijdelijke aard 2 weken geen klachten en 2 weken klachten en zo gaat het 6 maanden lang al door ik begin eraan te wennen continu kijken of de huid niet weer rood wordt om gestrest van te worden de arts zegt gewoon door gaan er is niets anders aan te doen

 18. Suiker en gewicht zijn in orde de arts zij het is chronische huidaandoening ik kamp van af me 3 levens jaar al met eczeem en gaat ook niet meer weg komt vaak terug ben trouwens 43 jaar nu

 19. Ergens op het internet heb ik het volgende gelezen. Candida schimmelinfecties zijn niet te behandelen met een dieet. De schimmel zit in je bloedstroom en is beschermd door een bijna ondoordringbare celwand gemaakt van chitine. Het immuunsysteem heeft er geen grip op. De schimmel veroorzaakt alle bekende klachten.
  Door een medicijn te ontwikkelen dat door die celwand kan breken, zou de infectie pas op doeltreffende wijze uitgeroeid kunnen worden. Een dieet geeft tijdelijke verlichting, maar doet niet de infectie verdwijnen. Of er al een medicijn bestaat weet ik niet.

 20. Ik heb al zo’n 20 jaar lang last van Candida verschijnselen . Dit werd de laatste jaren steeds erger, ieder maand vaginale schimmelinfectie. Veel stemmingswisselingen.
  De laatste 2 jaar bijna geen suiker meer in mijn voeding, zo weinig mogelijk produkten van het varken en melk van de koe.
  Ben bij een orthomoleculair arts geweest en de uitslag was inderdaad candida.
  Ben nog strenger op dieet gegaan als dat ik al deed. Ben probiotica gaan gebruiken en voedingssupplementen. Ben toen 7 maanden vrij van candida symptomen geweest, voelde me echt veel beter in m’n vel zitten.
  Maar candida kwam weer terug.
  Heb een site gevonden waar lovende woorden werden gesproken over resultaten met gebruik van een probiotica van Symbion for Life.
  Ben het gaan gebruiken, met de gedachte: dit is het laatste middel wat ik probeer.
  En nu na 8 maanden nergens meer last van. Hoef nu niet meer zo streng te diëten.
  Voel me stukken beter en de bodyscan wees uit dat mijn darmen bijna helemaal hersteld zijn van de candida bacteriën. Zelfs mijn lever is niet meer overbelast van al die afvalstoffen die mijn lichaam had door Candida schimmel.
  Ik ben een gelukkig mens en ik raad iedereen aan om deze probiotica te gaan gebruiken. Het is een andere probiotica die we in de winkel kopen, dit is op basis van kransdiertjes. Het is te bestellen via internet in Nederland, maar ik bestel het in Groot Brittannië daar is het veel goedkoper.

 21. Ik heb vanaf mijn jeugd al last van schimmelinfecties.
  Maar ik ben er nu al twee jaar vanaf gelukkig.
  Ik het verlegen super veel kuurtjes gehad, alleen jammer dat ze er iets vergeten bij te vertellen.
  Na de kuur zijn alle slechte, maar ook alle goede bacteriën kapot.
  Om die weer aan te vullen moet iedereen als het ware een kuur met probiotica nemen om goede weer aan te vullen.
  Dat is mijn gouden remedie, probiotica en colloïdaal zilver.
  Hiermee is candida bij mij verleden tijd.

 22. Hoi,
  Ik vond het stuk erg goed wat je geschreven hebt. Ik heb ook meerdere malen last gehad van schimmelinfectie. Ik was op zoek naar iets natuurlijks en kwam uit op de vaginale zetpillen van Cydonia, gemaakt van etherische olien. Ik kocht de Vaginor Plus en was binnen drie dagen van mijn schimmelinfectie af EN nog veel beter: ik heb het sindsdien helemaal niet gehad.

 23. Hallo, ik heb er ook heel veel last van, ik heb dat nu al een tijdje en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen! Ik heb van alles geprobeerd en niks helpt! Hebben jullie nog andere tips om dit eindelijk weg te krijgen? Alvast bedankt!

 24. @Netty : Op welke engelse website heb je de Symbion for Life besteld ?

 25. Hoe kan je het beste candida bahandelen.

 26. 5 weken trisporal gebruikt en het was weg, jaren mee gelopen, nooit meer teruggekomen. gewoon via de huisarts.

 27. Die symbion for life heb ik ongeveer 4 maanden geslikt en het deed geen ene moer voor me, mijn portomonee was wel een stuk lichter! Zonde hoor.

  Heb ook van alles geprobeerd en een te hoge ph waarde in de darm.
  Ik zou als ik jullie was eerst goed onderzoeken waarom die schimmel er is, dus de oorzaak, soms is het een verminderde lever functie soms de bijnieren etc. Je moet het probleem bij de bron pakken anders blijft de candida dus terugkeren. Ik ben twee jaar bezig geweest om die schimmel te doden en heeft me handen vol geld gekost, nu pas weet ik dat er iets gaande is waardoor die schimmel dus goed gedijt in mijn darmen. De schimmel zal vanzelf verminderen als de bron is aangepakt.

 28. mijn bijna hele leven lang heb ik al problemen met mijn darmen en nu blijkt dat ik dus ook nog last heb van candida waarvan gezegd wordt dat dat allemaal begint in mijn darmen. Tegenwoordig hebben ze er een naam aangegeven, PDS heet het, en nu ben ik op advies van een natuurgeneeskundige mijn voeidng aan gaan passen en een probioticum gaan gebruiken, het heet symbion forte, en ik nam er in het begin 2 capsules per dag van, dat was de 1ste maand, en nu nog 1 per dag en ik moet zeggen dat ik EINDELIJK rust ervaar in mijn buik, die weer ontspannen EN NIET MEER OPGEBLAZEN aanvoelt. ik kan ook weer iedere dag naar het toilet en voel dat ik weer meer energie heb want ik was dood en doodmoe. Ik ben weer een blij mens aan het worden!!

 29. DOE DE SPUUGTEST om te zien of je mogelijk Candida hebt!

  In een boekje over kokosvet stond een spuugtest om te zien of je candida hebt:
  Spit Test for Yeast
  Yeah, we know, it sounds a little gross, but a spit test offers a really good
  analysis of what is going on inside your body and may give you a sign that
  yeast is a problem. The best time to take this test is as soon as you wake
  up in the morning, before you even get out of bed.

  Here is how you do it:
  1. Gather as much spit as possible in your mouth.
  2. Spit into a clear glass with room temperature filtered water.
  3. Watch carefully.
  4. The saliva will float at first – watch to see if there are thin projections
  extending downward into the water after 15 minutes or so.
  They may look like hairs or strings. If this happens you may have a
  candida overgrowth problem.
  5. If your saliva is very cloudy and sinks to the bottom within a few
  minutes or parts of the saliva slowly sink, yeast overgrowth is a
  possibility. The particles are yeast colonies which band together.
  6. If your spit is still floating after about an hour, it is likely that your
  yeast is under control.

  I have yeast, what now?
  According to the National Candida Center, if you have symptoms and
  your spit test is positive for yeast, it is a pretty good indication that you
  have a candida overgrowth problem. The first step in addressing the
  problem is to adjust your diet.
  Eliminate all processed foods and sugar and begin eating only wholesome,
  organic foods if possible. The following foods also help the body
  heal from the assault of candida overgrowth and encourage the proliferation
  of healthy bacteria:
  Coconut Oil—The strong antifungal, antiviral and antibacterial properties
  mentioned above will kill the bad bacteria, promote healthy bacterial
  growth and support proper immune system functioning.
  Garlic—Garlic also has strong antifungal properties and will destroy
  unfriendly bacteria while encouraging the growth of good bacteria. It
  detoxifies and encourages healthy liver and colon functioning. Use garlic
  liberally to jazz up your food or chew freely on 2–3 cloves per day. Note:
  raw garlic is far superior in its efficacy.
  Seaweed—It may not be too appealing to look at, but seaweed is a highly
  nutrient-dense food that can fight against yeast overgrowth. Many times,
  persons with yeast suffer from hyperthyroidism. Seaweed is rich in iodine,
  which helps balance the thyroid gland. In addition, seaweed is a detoxi
  fier and helps to flush toxins out of the body while cleaning the digestive
  system. Eat fresh seaweed or take high quality kelp supplements for best
  results.
  Pumpkin Seeds—These tiny seeds are packed with omega-3 fatty acids,
  which have antiviral and antifungal properties. They help to reduce the
  inflammation caused by yeast, and also fight depression. Add pumpkin
  seeds to your cereal and salads, or even eat them on their own as a tasty
  snack.
  Ginger—Ginger is a powerful detoxifier that increases circulation and
  flushes toxins out of the liver while supporting the immune system. It
  helps reduce intestinal gas and soothes inflammation from yeast overgrowth.
  Make ginger tea by grating a 1-inch piece of ginger root and
  adding it to 2 cups of boiling water and a fresh slice of lemon.
  Once you get your diet under control and introduce foods that fight
  the bad bacteria, you can consider taking a high-quality probiotic or
  eating a few fermented foods daily to keep your healthy bacteria count
  in good order.

  Gekopieerd van: The-Coconut-Oil-Secret pdf

 30. haha met jullie lelijke infectie
  jullie zijn echt vieze poepchinezen

 31. Meneer Henk spoort niet

 32. Hoe is bij jullie eigenlijk vastgesteld dat jullie Candida zouden hebben? Toch niet op basis van die gigantische lijst volledig algemene symptomen mag ik hopen?

 33. Hallo allemaal
  Ik ben een vrouw van 57 en ik heb al heel lang klachten die op candida wijzen . ik heb de test gedaan en ja het was er. Ik heb ook een mesoloog bezocht en zij vertelde mij dat er teveel gist in het lichaam zat , ik moet suplementen slikken en zij gaat mij ontgiften op een goede manier , want al ik nestasine neem dan word ik erg ziek. Daar zit ik ook niet op te wachten . Is het besmettelijk? Ik heb nooit last gehad, en ik leer een man kennen en daarna werd ik ziek dat is nu een jaar geleden. De man is inmiddels uit mijn leven maar ik heb nog wel klachten. Daar wil ik dus vanaf, wat kan je wel eten en wat niet, heb al heel veel site’s bezocht en ik zie door de bomen het bos niet meer

 34. Hallo beste mensen.

  Iedereen zou het boek van dr.Mark Sircus moeten lezen.
  Natriumbicarbonaat.

  Voor zeer weinig geld kan je jezelf en je hele familie van allerlei kwalen afhelpen.

  Groetjes marja.

 35. Hallo Marja,

  Jij schreef op 17 sept. jl. over het boek van Mark Sircus. Waarvoor zijn jullie natriumbicarbonaat gaan gebruiken? Had één van jullie ook Candida? En hoe nuttigen jullie het?

  Groetjes,

  Patricia

 36. Hallo allemaal,
  ik had dit ook maanden geleden en het verveelde me echt. Ik heb pure kokosolie gebruikt en dat heeft echt geholpen. Bij mij althans. Ik heb niets anders gebruikt dan kokosolie. Ik was vergeten mijn ervaring te delen met jullie, maar liever te laat dan nooit. Ik wil jullie allemaal helpen, want het is heel vervelend en niet moeilijk om de evenwichtsstand weer te herstellen. Ik heb het maar een 3 tot 4 dagen gesmeerd en daarna geen last meer gehad. Het hangt wel af per lichaam. Het kan anders reageren bij andere, maar ik wens jullie het beste toe. Beterschap!

 37. Hoi, ik heb net een stuk geschreven over mijn ervaring. Wat ik daar geschreven heb, geldt bij vaginaal gebied en of huid.

  Groetjes.

 38. LET OP: In dit artikel ONTBREEKT enkele essentiële informatie:, Voor het bestaan van een candida-infectiesyndroom is géén wetenschappelijk bewijs. Ook door de maag-lever-darmstichting wordt dit bevestigd. Kortom: goed slapen en gezond, gevarieerd eten helpt met enige zekerheid (en bewezen) beter dan het volgen van een speciaal dieet!

 39. Het schijnt ook zo te zijn dat een schimmelinfectie in je darmen als 2 de voedingsbron magnesium gebruikt. Ik ben zelf in behandeling bij een mesoloog en zij heeft dit bij mij getest. Ik moest meteen stoppen met de magnesium en eerst ontzuren en een probiotica gebruiken. Ik raad een ieder aan om naar een mesoloog te gaan. Diegene kan alles uittesten of supplementen e.d goed zijn voor jou lichaam en of je lichaam het kan verdragen.

 40. Ik ga volgende week naar Valeo Medica en daar knallen ze de schimmels dood door emr. Al 16 jaar zeer effectief bewezen. Miss een goede tip voor jullie?

 41. De candiplex strong van venamed (www.venamed.nl) is wat mij betreft het ideale natuurlijke middel tegen een candida. Het maakt je lichaam weer schoon en sterk en is ook gewoon bij de apotheek of drogist te verkrijgen. Super effectief

 42. Hoi,Jesse(ben een enorme fan van je geworden na het kijken van je filmpjes op YouTube)
  Zodra mijn recept op gaat raken wat ik van de huisarts krijg PANTOPRAZOL Teva 40 MG dan kom ik in een soort paniek toestand zonder maagzuur remmers kan ik niet fuctioneren overal heb ik de pilletjes verstopt in me handtasje,keukenla,nachtkastje en niemand mag aan mij vragen of ze een pilletje van mij mogen hebben iets uitlenen doe ik NOOIT!

  Na minimaal 4 jaar ongeveer met maagzuur te hebben rond gelopen waarvan ik dacht het komt gewoon door het roken?…..as. 6 Oktober rook ik al een JAAR NIET MEER. De maagzuurkwestie hield aan…en werd ook steeds erger,ik heb capitalen uitgegeven aan maagzuur remmende middeltjes wat ik dan kocht bij het Kruidvat…Wat ik aan Rennies heb gegeten denk ik dat ik wel toe ben aan de gouden Rennie.😂

  ……ik kwam op deze site om te lezen wat ik kon doen aan mijn maagzuur probleem en las over Candida…en toen wist ik eigenlijk gelijk DIT MANKEER IK DUS….alles klopte en de puzzel was kompleet. …ik dacht ga nog 1x een uitgave doen met een potje met capsules op plantaardige basis LITHOTHAMNIUM…kost 20 euro voor 150 stuks…

  Heb het dieetadviezen uitgeprint en me zelf op een streng dieet gezet…
  GEEN GIST,VET,SUIKER ETC…binnen 24 uur voelde ik al veranderingen in me buik,maag darmen…jippy ahhhhyeah de maagzuur branden het opboeren IS WEG?…OMG waarom weet ik dit nu pas na 4 jaar mezelf te pijnigen mijn maagzuur remmers te beschermen ik leek wel een soort opgelaten pillen junk….

  ik ga dit 30 dagen volgen een Candida dieet…ik hoop dat het dan is verdwenen uit mijn lichaam of moet ik dit mijn hele leven doen?

  geen vet geen suiker of tarwebloem producten tisss wel wat smakeloos allemaal maar ik houd vol!!!

 43. Bij mij is het vastgesteld door een levend bloed analyse. Met hulp van CDS plus 3, Alfa Lipoonzuur capsules en chlorella tabletten ben ik met ongeveer 4 weken van mijn klachten af. Voel ik me super fit…veel meer zuurstof in mijn lijf en longen. Uit een 2e levend bloed analyse bleek dat er geen spoor meer te vinden was van Candida. Ik mag gewoon alles eten, maar uiteraard overal waar te voor staat…niet doen…wees zuinig met suikers. Lekker gezond doen wat bij je lijf past. Want je lichaam heb toch ze voedingstoffen, vitamines en mineralen nodig. Wat ben ik blij. Ik adviseer wel iedereen om niet op eigen houtje te gaan experimenteren, want er kan bij jou wel een onderliggende oorzaak bij zitten en ieder mens is uniek. Wil je meer informatie, stuur mij een pb via facebook. Joke Oudshoorn

 44. Heb het nu ook zo 7 maanden.
  En mijn klachten waar zo vaag
  Dat ze me opgesloten hebben 4 weken lang. Omdat ze dachten Psychotische was. Niemand die me wou helpen niemand die ooit gekeken heeft. Verder als een lampje schijnen in je oren deedt een dokter niet.
  Ben er echt aan onder door gegaan veel mensen die er voor mij toedoen die je afgeschreven hebben en geen contact meer mee heb. Kon en kan nog steeds nergens terecht. Heb al mijn klachten gevonden bij candida. Terwijl de klachten steeds beter zichbaar zijn. Heb nog nooit zo hel meegemaakt.

 45. Wat zijn de symptomen die jullie hebben? Iemand bekend met brandende ogen en mond?

 46. Hai mijn naam is danielle en ik heb schimmelinfectie op meerdere plaatsen. . Ik heb last van schimmelinfectie op min botsten en vagina. Heb huiduitslag aan de binnenkant en achterkant van mijn boven benen en geirroteert huid op mijn gezicht. Daarbij heb ik ook veel last van mijn darmen. Mijn probleem is dat ik borstvoeding geef dus bijna geen medicijnen mag.. heb al 2 keer zalf gekregen voor mijn botsten en nu ook voor vaginale infectie. Ik heb inmiddels ook borstontsteking gekregen waar ik antibiotica voor moet slikken wat dus zorgt dat ik nog meer last krijg van schimmelinfectie. De dokter weet niks meer voor te schrijven en mijn lactatie deskundige van het consultatiebureau zegt weer dat ik bij de dokter moet zijn voor tabletten maar die zijn alleen veilig voor de baby bij onderzoek in america en daar is mijn dokter het niet mee eens en ik ook niet want mijn kindje staat natuurlijk voorop. Stoppen met de borstvoeding is op dit moment ook geen optie door mijn borstontsteking pff een heel verhaal dus wat mijn vraag is Jesse van der velde of iemand anders weten jullie of ik misschien iets met voeding kan doen wat geen effect heeft op mijn borstvoeding maar wel helpt tegen de schimmels. Heb op internet gelezen dat het ook gevaarlijk kan zijn en weet niet meer wat ik moet doen. Alvast bedankt

 47. Heeft iemand van jullie ervaring met Candiplex, symbion forte, ////molkosan/– trisporal? Ik heb al een lange tijd klachten van Candida op de eikel.. dokters en huisartsen zeggen echter dat er niks aan de hand is en niks te vinden is ikzelf ken men lichaam beter ls hun en weet dat de jeuk en branderig gevoel bij klazrkomen of plassen niet kormaal is ook heb ik rode vlekken waar ooit witte puntjes opkomen.. heb al daktarin crème gebruikt samen met flucanzole maar dit werkt echter maar voor zen bepaalde duur.. kan iemand me helpen?

 48. Hey Brend. Wat dacht je ervan om een homeopaat te raadplegen? Of een oncologisch onderzoek dat Jesse aanbied. Bij mijn zgn hypostatisch eczeem heb ik met een simpel ruikje sulphur elke avond, geen jeuk en vlekken meer. Na 9 maand helemaal schoon en geen middel meer nodig.

 49. Beste Jesse hoe kan dat nou 8 weken speciaal dieet (vp3) (12 kg afgevallen) gedaan zonder ook maar enige suikers zelfs geen fruit en toch nu de diagnose candida

 50. Alle reacties gelezen. Deze indringer -candida- kan zich bij iedereen anders uiten. De een heeft voetschimmel, de ander cvs, jeuk van kop tot teen(krijg je meteen een anti allergie middel wat voor geen meter helpt, want candida is geen allergie) extreme vermoeidheid, burn out, roos op je kop, droge schilferende huid, kalknagels, enz enz enz enz. De uitspraak van Tullio Simoncini blijft voor mij heilig; kanker en vele andere ziektes zijn schimmel ! Ik begin nu ook wel het verband te zien tussen de leefstijl van 50 jaar geleden-en eerder- en nu, bij de mensheid. Als je een folder doorbladert van ‘n supermarkt is ‘t 80% onzin -schimmelopwekkend-eten wat de klok slaat. Vroeger kregen we maar zelden zoet, bewerkt, of ander voedsel. Puur , onbewerkt, en zeker geen fastfood. ‘n Frituur had je wel ergens, waar je niet zo vaak kwam. Glaasje fris in het weekend. Dat was ‘t. Wat veel mensen nu eten is schimmel bevorderend. Bij mij is t steeds de antibiotica die me finaal nekt. Moet helaas gewoon bij operaties(crohn)

 51. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got high quality content.

  If you want to know how to make extra bucks, search for:
  Ercannou’s essential adsense alternative

 52. @BRENT, de candiplex strong heeft bij mij uitstekend zijn werk gedaan. Geen klachten meer.

 53. Ik heb de candiplex strong geprobeerd. Na één dag ondervond ik al knagende pijn die duwt en
  in het bot van mijn benen dringt. Na een week nog erger en noodgedwongen gestopt met inname. Wat nu ?

 54. Ik heb talrijke voedselintoleranties ontwikkeld na een antibioticakuur. Ik ben nu een week op het candida dieet en na 4 weken van klachten ben ik nu een week klachtenvrij! Het dieet werkt dus heel goed voor mij! De vraag is nu of mijn voedselintoleranties weer verwijnen éénmaal mijn darmen genezen zijn?

 55. Gedurende de zwangerschap kan de hoeveelheid afscheiding sterk variëren. Ook de dikte van de afscheiding kan anders zijn. Veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap meer afscheiding dan ze gewend zijn. Deze afscheiding moet echter wel vloeibaar zijn en doorzichtig of wit blijven.

  Het is dan ook logisch dat je soms twijfelt of het geen vruchtwater is omdat het er maar weinig verschil is tussen vruchtwater en afscheiding. Het verschil kan je opmerken door aan de afscheiding te voelen. In tegenstelling tot vruchtwater is afscheiding namelijk altijd wat plakkerig. Daarnaast ruikt afscheiding bijna niet terwijl vruchtwater een zoetig luchtje kan hebben.

 56. mijn ervaring is dat je eerst je spijsvertering op orde moet brengen en rust moet creeren in je buik. De symbion forte heeft mij hierbij geweldig geholpen. Toen mijn darmen weer rustig waren heb ik een kuurtje genomen (overigens op advies van een therapeut) van de candiplex om de boel te reinigen. Al snel voelde ik me elke dag fitter worden. Ik neem nu alleen nog de symbion forte in een onderhoudsdosering . Hoop dat iemand hier ook wat aan heeft want het was een hele zoektocht. Succes allemaal!

Geef een reactie