Gezonde voeding is de beste Candida behandeling

In de blog Problemen met de darmen, oorzaken en symptomen heb je kunnen lezen dat een goed functionerend spijsverteringsstelsel essentieel is voor een goede gezondheid. Immers, spijsverteringsproblemen kunnen leiden tot allerlei andere gezondheidsproblemen, waaronder een disbalans in je hormoonhuishouding, een verzwakt immuunsysteem en een versneld verouderingsproces. Lekkende darm en Candida hebben bovendien een link met enorm veel ziektes, zoals: bijna alle auto-immuunziektes, ADHD, Spier- en zenuwziektes, psychische stoornissen, chronische ontstekingen, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, bijna alle allergieën, MS, migraine, eczeem, huidproblemen, astma, leverproblemen, dyslexie en voorhoofdsholte-ontstekingen. Het is dus belangrijk dat je eerst naar je voeding kijkt, want als je gezond van binnen bent kost het je daarna niet veel moeite meer om er van buiten goed uit te zien.

Je hormoonhuishouding is van directe invloed op het opslaan of verbranden van vet, dus als je doel is je gezondheid te verbeteren of gewicht te verliezen zul je eerst moeten zorgen dat je darmflora in balans is en je darmfunctie gezond. We hebben in de voorgaande hoofdstukken al kunnen lezen dat een van de meest voorkomende darmproblemen de schimmelinfectie Candida is, en dat deze kan leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals een Lekkende Darm.

Waarom de meeste medicijnen tegen Candida niet helpen

Candida en Lekkende Darm zijn hardnekkige aandoeningen die de algehele gezondheid aantasten en het hebben van een gezond en energiek leven bemoeilijken. Medicijnen uit de apotheek, zoals Nystatine, Diflucan, Sporanox en Lamisil, werken meestal maar nauwelijks of heel even en maskeren alleen de symptomen. De Candida schimmel wordt met deze medicijnen niet gedood maar onderdrukt, en zodra je met de Candida behandeling stopt komt de schimmel binnen enkele dagen weer in volle glorie terug.

Eerder hebben we al kunnen lezen dat een wildgroei van Candida schimmels ontstaat als de verhouding tussen de ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in je lichaam uit balans is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder: te veel suikers (glucose) en koolhydraten in je voedingspatroon, het gebruik van medicijnen zoals antibiotica, een verzwakt immuunsysteem en/of een disbalans in de zuurtegraad (pH-waarde) van het lichaam, veroorzaakt door chronische stress, ziektes en blootstelling aan giftige stoffen.

Alleen als je een Candida-infectie bij de bron aanpakt en dus de oorzaak van het ontstaan van de schimmelinfectie wegneemt zul je in staat zijn Candida en een Lekkende Darm met succes te behandelen. Als eerste dien je ervoor te zorgen dat je voedingspatroon optimaal is samengesteld, zodat de Candida-schimmel geen kans krijgt om zichzelf te vermenigvuldigen. De beste methode, waarmee je Candida op een natuurlijke wijze kunt tegen gaan is door er eerst ervoor te zorgen dat je alle soorten voeding die Candida stimuleren zoveel mogelijk uit je voedingspatroon haalt. Vervolgens kun je specifieke voedingsmiddelen en superfoods aan je voedingspatroon toevoegen om je Candida verder te bestrijden. In de volgende twee paragrafen worden deze voedingsmiddelen besproken. Het is overigens belangrijk om niet losjes om te springen met dit Candida-plan; als je Candida echt onder controle wil krijgen dien je jezelf zoveel mogelijk aan deze richtlijnen te houden alvorens je aanvullende stappen tegen Candida gaat nemen.

Hoe je met een gezond voedingspatroon Candida op een natuurlijke manier kunt bestrijden

 • Suikers zijn de belangrijkste voedingsbron voor de Candida-schimmel en met suikers is de schimmel in staat om zichzelf in een rap tempo te vermenigvuldigen in het lichaam.
 • Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in suikers, en zijn daarom net zoals suikers een ware voedingsbodem voor Candida.
 • Ook schimmel- en gisthoudende voedingsmiddelen zijn een voedingsbodem voor Candida en dienen daarom vermeden te worden..
 • Alcohol heeft een zeer Candida-bevorderende werking op het lichaam. Alcohol bevat namelijk gisten, die een belangrijke voedingsbodem vormen voor Candida. Daarnaast wordt de alcohol in het lichaam omgezet in suikers en doodt het de ‘goede bacteriën’ in het spijsverteringsstelsel.
 • Zorg altijd dat je bij elke maaltijd voldoende gezonde vetten en eiwitten eet. Dit is essentieel als je Candida wil elimineren, want hiermee verbeter je het natuurlijke immuunsysteem waardoor het lichaam beter in staat is Candida te lijf te gaan.
 • Ook is het belangrijk om voldoende probiotica-houdende producten te nuttigen, want deze bevatten gezonde bacteriën die de natuurlijke balans van de darmflora herstellen.
 • Drink voldoende gezuiverd water. Hierdoor is het lichaam in staat de giftige bijproducten gemakkelijker af te voeren, waardoor ze zo min mogelijk schade kunnen aanrichten in je lichaam.
 • Voorkom blootstelling aan chemicaliën en het gebruik van medicatie. Overleg uiteraard altijd eerst met je behandelend arts voordat je besluit te stoppen met bepaalde medicatie.

Voor een toelichting op bovenstaande punten en voorlichting over voeding die je wel kunt eten kun je het volledige artikel lezen op de Superverbrandermethode Ledensite.

eiwitrijke voeding

 

Schimmeleliminerende voeding en supplementen

Behalve het vermijden van levensmiddelen die de Candida-schimmel voeden kun je ook meer van bepaalde soorten voeding gaan nemen omdat ze Candida actief te lijf gaan. Het heeft overigens geen zin om alleen wat extra schimmeleliminerende producten te eten en het anti-Candida plan niet te volgen, want op die manier blijf je de Candida voeden waardoor je per saldo weinig tot geen resultaat zult zien. Onder andere de volgende voedingsmiddelen en supplementen zorgen ervoor dat schimmels worden gedood en uit het lichaam verwijderd (voor een toelichting en meer tips zie de blog Het anti Candida boodschappenlijstje of lees het volledige artikel hierover op de Superverbrandermethode Ledensite).

 • Knoflook
 • Olijfbladextract
 • Kurkuma
 • Kokosolie
 • Colloïdaal zilver
 • Eetbare kleien bentoniet en montmorilloniet

Genezing van Candida begint bij jezelf

De farmaceutische industrie beweert dat schimmelinfecties genezen kunnen worden met pillen en zalfjes. Maar al die medicatie heeft weinig effect als je voedingspatroon verre van optimaal is, want daarmee zal Candida zich staande weten te houden. Om van Candida af te komen moet je darmflora en zuurtegraad terug in balans komen, en dat doe je met een gezond voedingspatroon omdat deze ervoor zorgt dat Candida geen voedingsbodem heeft om zich te ontwikkelen.

Na het lezen van dit hoofdstuk ben je misschien een beetje ontmoedigd, omdat het lijkt alsof je bijna niets meer kunt eten. Toch is er nog heel veel keuze uit ontzettend lekkere dingen die je juist wél mag eten. Hier gaan we verder op door in een volgende blog.

Dit is een samenvatting van het artikel “Wat moet ik nu gaan vermijden” op de Superverbrandermethode Ledensite, waarin wordt uitgelegd waarom de meeste medicijnen tegen Candida meestal nauwelijks werken, welke voeding je beter kunt vermijden als je Candida wil bestrijden en waarom en welke voeding juist heel goed is als je last hebt van Candida.

Share:

6 comments

 1. MS twee keer genoemd in lijst. Exceem zou ik zo schrijven: eczeem.
  En is deze blog oud en weer naar voren gehaald of geheel nieuw.
  Er staat wel heel goede info in om de gezondheid een steuntje in de rug te geven.

 2. hele goeie informatie. Ik merk dat voeding idd cruciaal is. daarnaast gebruik ik wel nog de candiplex, dat is een natuurlijke schimmeldoder op basis van oa caprylzuur en pau darco. Ik ga nu met sprongen vooruit. liefs,S

 3. Moet je ook honing vermijden?

 4. venamed.nl heeft hier goede spullen voor is mijn ervaring. ik heb dit adres ook via via. Een kuurtje va de candiplex en de symbion forte was bij mij voldoende. De voeding aanpassen is ook belangrijk hoor maar daar kwam ik op een gegeven moment niet meer verder mee. Maar het zal bij iedereen wel anders liggen

Geef een reactie