Misleiding door Levensmiddelen industrie – Waar op letten bij boodschappen doen?

Wat de levensmiddelen industrie promoot met hun producten is regelmatig niet wat het product voor je lichaam doet.

'Bevat gezonde omega 3 vetten'

'Bevat extra vezels'

'Je dagelijkse portie groente en fruit in één flesje'

'Goed voor hart en bloedvaten'

Allemaal valse claims. De voedingsindustrie maakt ons wat wijs, met maar één doel, hun product verkopen.

Ze maken gebruik (lees: misbruik) van de onwetendheid van consumenten.

Bekijk deze video om voortaan vals van echt te onderscheiden en bewustere keuzes te maken over je voeding. Voor jezelf, je gezin en je familie.

Laat je jouw reactie achter?

Bedankt!

Share:

24 comments

 1. Je hebt het in je video over natuurlijke suikers uit fruit, zijn die nou ook slecht?
  Want ik maak groene smoothies en daar zit veel fruit in en zijn zoet!

 2. Je hebt het steeds over …teruggaan naar voeding uit de tuin en naar vroeger, etc. Maar hoe zit het dan met de “zure regen” en het “vervuilde grondwater” ???
  De voeding van vroeger had al deze problemen niet volgens mij.

 3. Ik denk dat met zijn allen terug naar de goeie oude tijd een utopie is met de vraag hoe die 16 miljard monden te kunnen blijven voeden.
  Het is een voorrecht in deze tijd kritisch te kunnen kijken naar dat wat er voor handen is en welke keuze ieder individu daarin maakt.
  Ik heb jarenlang in Afrika gewoond en dat wat Jesse aanhaald over degene die 20 jaar in de Dominicaanse Republiek zou wonen, en daar van zijn eigen verbouwde producten zou eten, noten en zaden die zelf geplukt kunnen worden. etc etc. Ja, in the middle of nowhere neem je dat voor lief maar eenmaal terug in de bewoonde wereld, blijkt het een illusie te zijn zo voort te willen leven. Ik heb het principe van -the survival of the fittest- achter me gelaten en bemerk hoe fijn het is in de bewustzijnswereld waarin het wederzijds hulp bieden naar de behoeften die er bestaan zoden aan de dijk zet. En dat is voor mij beslist niet terug naar die goeie oude tijd.

 4. Met grote belangstelling je video bekeken , veel van wat je verteld weet
  ik gelukkig al jaren en probeer ook zodoende toch redelijk gezond te eten,
  het kost veel tijd en meer geld om de producten zonder al die toevoegingen
  te vinden tenzij je altijd de boodschappen bij de Gimsel en Zonnatura
  winkels doet. Tegelijkertijd wil ik je laten weten dfat ik een grote fan ben
  van de buikspieroefeningen e.d !

 5. Heleaal mee eens.koken is een ontspanning, een voorbereiding op genieten.weg met het gehaaste gedoe

 6. Ik heb respect voor jullie kundigheid…En altijd leuk om te volgen…Vind jullie beiden erg betrouwbaar in het geven van goede informatie…Fijn dat jullie er zijn Jesse en Ralph…

  Vivaldi

 7. Hallo,ik vind ook alles kloppen wat jullie zeggen,maar heb je ook een advies,voor iemand met heeeeeeeeeeeel weinig geld ter beschikking per week,en dan met twee kinderen?GROETJES

 8. Ik ben heel blij met alles wat ik leer bij jou, Jesse.
  Het is alleen jammer dat ik nu verschillende eetwijzen moet hanteren.
  Mijn man heeft een steeds dikkere buik, terwijl ik hem kwijtraak (mijn buik) maar hij staat op zijn 3 boterhammen met pindakaas en becel. Hij gebruikt ook Yakult en zelf-gemaakte muesli (zonder suiker)
  Wij zijn allebei niet jong meer (rond 80) maar redelijk gezond. Alleen wat te zwaar.
  Groeten van Louisa.

 9. Hallo jullie beiden,

  Om te beginnen…wat een lekkere stel armen hebben jullie,ziet er goed uit!
  Ook ik ben helemaal blij met jullie en probeer ook telkens deze verhaal te vertellen aan collega’s als zij weer met die kant en klaar produckten aan komen,salade’s en magnetron maaltijden ectr. En altijd krijg ik kommentaar als ik weer aankom met zelfgemaakte soep,salade of smoothie, nou geef mij maar een lekkere ongezonde hap die smaakt tenminste!(roepen ze lachend) Af en toe denk ik dan weer,jullie moesten eens weten,geef ik jullie advies wordt ik gewoon uitgejould.(ik geef ook geen advies meer,ze zoeken het maar fijn uit) maar goed ik voel mij lekkerder. laatst had ik een chocolade puntje gekocht bij de bakker(heel zelden) en toen wist ik weer waarom ik dit eigenlijk niet meer koopte,ik krijg een enorme aardappel in mijn keel en kan amper praten omdat ik aldoor maar moet slikken(heel vervelend). hoe en waarom dat weet ik nog niet,maar met bepaalde produckten krijg ik dat,en de volgende dag is t weer verdwenen. maar als ik de dingen eet zoals jullie net vertelde heb ik hier helemaal geen last van. Ik zou zeggen ga zo door,en ik wacht weer met smart op de volgende uitvindingen.
  Groetjes monique.

 10. Tip om goedkoper te eten.
  Je kunt een odin pakket kopen voor biologische groente en fruit kijk bij http://www.odin.nl/
  Kijk of er een winkel bij je in de buurt zit.
  Vlees inderdaad bij de boer. En anders eet je een kleiner stukje vlees. Beter kwalitatief vlees dan bioindustrie vlees. Ook bij appie kun je tegenwoordig steeds meer biologisch vlees eten. En anders gewoon van de keurslager. Vaak komt dat vlees bij een boer vandaan. het is een middenweg.

  Ook zijn er steeds meer biologische markten die wat goedkoper zijn.
  In haarlem op vrijdag achter V&D heb je een biologische markt, op dinsdag in Amstelveen en in Amsterdam vlakbij de Westermarkt is een biologische markt. Ook kun je bij biologische winkels aanbieding nemen. Eventueel invriezen.
  Kruiden in een droge keukenpapier wikkelen dan blijven ze langer houdbaar. Anders gewoon plantjes kopen zet ze in een potje en om de 2 dagen wat water toevoegen. Als je dat niet doet dan zijn ze binnen een week dood.
  Minder goede kruiden die er niet zo goed meer uitzien. Maak een pesto
  Basilicum, 1 a 2 knoflook en 1 a 2 eetlepels olijfolie als je tegen kaas kan neem je italiaanse zelfgeraspte kaas. Doe dit in een blender en meng dit
  Sausje over de groente bijvoorbeeld spruitjes.
  Peterselie,knoflook,walnoten en olijfolie. Dit mengen en over sperziebonen of spruitjes doen.

  Zo kun je wat op eten besparen.

 11. Ik ben het in principe eens met wat jullie ‘promoten’, maar vind ook een tegenstrijdigheid in je voedingsadviezen Jesse. Als je uitgaat van wat we zouden moeten eten (vroeger) blijf dan ook bij wat ons land heeft te bieden aan producten. Dus geen quinoa, rijst en amaranth of fruit wat hier niet groeit.

 12. Mijn glucose gehalte en de slechte cholesterol is aan de hoge kant.
  Maar dat is dus niet erg?

 13. Ik vind het heel erg moeilijk wat ik moet eten dan hoor! Wat kan ik nou nog drinken buiten water of thee om? Kunnen jullie geen stappen plan maken zodat ik op den duur zelf precies weet wat ik kan eten,drinken of snoepen zonder al dat troep binnen te krijgen?

 14. In welke boter kan ik het vlees nu het beste bakken dit. i.vm. het vrijkomen van schadelijke stoffen (kokosolie, roomboter??) ?

 15. zeg Jesse , ik weet niet wanneer jij voor het laatst in zuid amerika was, maar mijn Braziliaanse vrouw is misschien wel opgegroeid met rauwe melk, maar daar hbben ze ook gewoon cola en hamburgers. schone voeding okay ik ben het daar zeer mee eens dat probeer ik ook zoveel mogelijk, maar vind je vergelijking wat discriminerend. verder zou ik nog willen zeggen dat ik van mening ben dat ongeraffineerde fruitsuikers geen kwaad kunnen, ook al staat het hoog in de glycimische index zittten er niet genoeg koolhydraten in om er dik van te worden als je het tenminste niet overdrijft, want dan kun je natuurlijk zo gezond eten als je wil, maar zal je altijd zwaatder blijven worden.
  tot slot verbaas ik me nog even over het commentaar over de linolzuur, waar kan ik dat terug vinden? is dat niet het alternatief voor vegetarieers?
  tot slot nog een positieve noot, ik vind het heel goed dat jullie de mensen wakker proberen te schudden, dat is echt nodig! so keep up the good work.

 16. Waarom stel je dat alle E-nummers “chemische troep” zijn? E330 bijvoorbeeld is citroenzuur. In principe (als het met mate gebruikt wordt) is daar toch niets verkeerd mee. Of vergis ik me? (Alle voedingsmiddelen waar citroensap in zit, bevatten E330).

 17. Waarin moet je dan wel bakken/braden, als het niet in olijfolie of baken braad mag ??

  Jeannette.

 18. Dat van dat patent dat telt zo erg mee, dat de echt gezonde voedingsmiddelen uit de supermarkt verdwijnen, en plaats maken voor “geweldig gezonde producten. en wij als consumenten geloven alles!!

  mijd E 621!!!! zeker monosodiumcloride
  Dat betekend mijd vrijwel alle zakjes kant en klaar voor soep macaroni spaghetti. zit ook in vleeswaren salades etc.

  Ik denk dat bewustwording het begin is. Ik maak al tijden spaghetti, roerbakschotels etc met verse of gedroogde kruiden, smaakt heeeeerlijk.
  ze beginnen bij ons heel hard te mopperen als ik toch een keer een zakje gebruik, want dan is het veel te zout om te proeven.

  maar ja, wat kunnen wij arme consumenten nou echt doen tegen de codex alimentarius?

 19. Beste Jesse, bedankt voor al je gezonde ideeen.
  Zelf ben ik nu ruim 3 weken bezig met het uit Amerika overgewaaide Pink-dieet en graag zou ik hier jouw (jullie) mening willen weten.
  Alvast bedankt voor de moeite!

  Groetjes, Simone

 20. Leuk joh dat jullie niet weten waar je het over hebt.
  E-nummers zijn niet slecht. Citroenzuur is ook een E-nummer en vitamine ook.
  En glucose en fructose troep…. echt lachwekkend. Dat is gewoon suiker.
  Dus ga eerst een opleiding volgen aub voordat je zo’n video maakt :p

 21. Alles waar bij voedsel aan gemodificeerde is, is slecht, hoe kunstwerk, hoe verder het van het menselijk lichaam af staat. Het lichaam herkent de stoffen niet en slaat deze op rondom de organen, het zogenaamde viscerale vet, krijg je nauwelijks weg

Geef een reactie